Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

40 år med Wilson

Feirer med neste generasjon Sasha og Duette.

Skrevet av / 06.02.14 - 10:55
40 år med Wilson

I Dave Wilsons og Wilson Audios 40. Jubileumsår fortsetter utviklingen med to nye raffinerte versjoner av modellene Duette og Sasha. Wilson Audio er kjent for sin litt robotaktige høyttalerdesign, skapt i de unike komposittmaterialene X-material og S-material.

Kompakthøyttaler
Wilson Audio Duette 2 er en ganske spesiell kompakthøyttaler, utviklet til forhold hvor enten plassen eller estetikken krever at høyttaleren plasseres direkte opp mot veggen eller for eksempel i en reol. Tradisjonelle høyttalere krever frittstående plassering, ellers vil lydbildet typisk kollapse og dynamikken flate ut.

Den opprinnelige Duette var designet til plassering i slike sterkt kompromitterende forhold, men fungerte også godt som frittstående høyttaler. Den nye modellen, Duette 2, er derimot optimert til utelukkende plassering direkte opp mot veggen. Wilson Audio hevder at Duette 2 oppnår tilnærmet samme dynamikk, lydbilde og dybde, som produsentens større gulvhøyttalerne. Duette 2 leveres i to versjoner, enten som hyllehøyttaler eller som stativhøyttaler.

Wilson_Duette_01

I begge versjoner er delefilteret eksternt. Delefilteret, som er stor som en bog, er utformet i samme finish og høyglanslakk som selve høyttaleren og kan plasseres inntil høyttaleren eller gjemmes helt bort. Den medfølgende kabelen er en del av ”Time-Alignment”-konseptet til Duette 2. Såfremt man ønsker å bruke Duette 2 som stativhøyttaler, leveres høyttaleren med et dedikert stativ, hvor delefilteret er integrert i selve foten. Diskantelementet er hentet fra storebroren Alexia. Prisen er 160.000 kr. pr. par inkludert eksternt delefilter, stativene koster ytterligere 30.000 kr. pr. par.

Wilson_Sasha_03

Gulvhøyttaler i 10. generasjon
Wilson Audio Sasha 2 er den tiende generasjon av den opprinnelige WATT/Puppy-høyttaleren som så dagens lys helt tilbake i 1985. Det er kanskje den mest suksessrike highend-høyttaleren på markedet, langt over 15.000 høyttalere er solgt av de ni foregående versjonene. Sasha 2 er en to-kabinettløsning, hvor seneste oppdateringer blant annet omfatter en mere presis tidsjustering av elementene i høyttaleren. I tillegg er den tidligere inverterte titandiskanten nå erstattet med Wilsons egen CST (Convergent Synergy Tweeter), utviklet til toppmodellen Alexandria XLF. Kabinettet er en kombinasjon av X-materiale og S-materiale. Stabilitet og resonanskontroll er forbedret med nye interne avstivninger. Prisen er 280.000 kr. pr. par.

acoustictuning.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

KEF tøffer seg med nye subwoofere

Bordhøyttalere med lydtrykk

Spennende gulvmodell fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

0
Scroll to Top