Høyttalere

Feirer med neste generasjon Sasha og Duette.
Annonse
Annonse

I Dave Wilsons og Wilson Audios 40. Jubileumsår fortsetter utviklingen med to nye raffinerte versjoner av modellene Duette og Sasha. Wilson Audio er kjent for sin litt robotaktige høyttalerdesign, skapt i de unike komposittmaterialene X-material og S-material.

Kompakthøyttaler
Wilson Audio Duette 2 er en ganske spesiell kompakthøyttaler, utviklet til forhold hvor enten plassen eller estetikken krever at høyttaleren plasseres direkte opp mot veggen eller for eksempel i en reol. Tradisjonelle høyttalere krever frittstående plassering, ellers vil lydbildet typisk kollapse og dynamikken flate ut.

Den opprinnelige Duette var designet til plassering i slike sterkt kompromitterende forhold, men fungerte også godt som frittstående høyttaler. Den nye modellen, Duette 2, er derimot optimert til utelukkende plassering direkte opp mot veggen. Wilson Audio hevder at Duette 2 oppnår tilnærmet samme dynamikk, lydbilde og dybde, som produsentens større gulvhøyttalerne. Duette 2 leveres i to versjoner, enten som hyllehøyttaler eller som stativhøyttaler.

Wilson_Duette_01

I begge versjoner er delefilteret eksternt. Delefilteret, som er stor som en bog, er utformet i samme finish og høyglanslakk som selve høyttaleren og kan plasseres inntil høyttaleren eller gjemmes helt bort. Den medfølgende kabelen er en del av ”Time-Alignment”-konseptet til Duette 2. Såfremt man ønsker å bruke Duette 2 som stativhøyttaler, leveres høyttaleren med et dedikert stativ, hvor delefilteret er integrert i selve foten. Diskantelementet er hentet fra storebroren Alexia. Prisen er 160.000 kr. pr. par inkludert eksternt delefilter, stativene koster ytterligere 30.000 kr. pr. par.

Annonse

Wilson_Sasha_03

Gulvhøyttaler i 10. generasjon
Wilson Audio Sasha 2 er den tiende generasjon av den opprinnelige WATT/Puppy-høyttaleren som så dagens lys helt tilbake i 1985. Det er kanskje den mest suksessrike highend-høyttaleren på markedet, langt over 15.000 høyttalere er solgt av de ni foregående versjonene. Sasha 2 er en to-kabinettløsning, hvor seneste oppdateringer blant annet omfatter en mere presis tidsjustering av elementene i høyttaleren. I tillegg er den tidligere inverterte titandiskanten nå erstattet med Wilsons egen CST (Convergent Synergy Tweeter), utviklet til toppmodellen Alexandria XLF. Kabinettet er en kombinasjon av X-materiale og S-materiale. Stabilitet og resonanskontroll er forbedret med nye interne avstivninger. Prisen er 280.000 kr. pr. par.

acoustictuning.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Sven Bilen


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

JBL Bar 5.0 er en enkel og snerten lydplanke, som ikke trenger subwoofer for å gi nok bass.
De første aktive trådløse fra engelske Q Acoustics er enkle å finne plass til i det smarte hjemmet. Lydmessig er de ikke helt i mål.
Fra Polk Audio kommer Magnifi Mini; en knøttliten lydplanke som låter som den var mye større.
Jern har gitt konseptet en ansiktsløfting, og det har resultert i en enda bedre høyttaler.
Eltax trykker til med 15-tommere.
Bang & Olufsens nye trådløse høyttaler tilpasser seg omgivelsene. Og i fremtiden kan den oppgraderes i stedet for å bli kastet.
Ny generasjon kompakthøyttaler med avansert teknologi.
De kompakte men kruttsterke Phantom med forbedret innmat heter nå Phantom I.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.