Search
Generic filters

40 år med Wilson

Feirer med neste generasjon Sasha og Duette.

I Dave Wilsons og Wilson Audios 40. Jubileumsår fortsetter utviklingen med to nye raffinerte versjoner av modellene Duette og Sasha. Wilson Audio er kjent for sin litt robotaktige høyttalerdesign, skapt i de unike komposittmaterialene X-material og S-material.

Kompakthøyttaler
Wilson Audio Duette 2 er en ganske spesiell kompakthøyttaler, utviklet til forhold hvor enten plassen eller estetikken krever at høyttaleren plasseres direkte opp mot veggen eller for eksempel i en reol. Tradisjonelle høyttalere krever frittstående plassering, ellers vil lydbildet typisk kollapse og dynamikken flate ut.

Den opprinnelige Duette var designet til plassering i slike sterkt kompromitterende forhold, men fungerte også godt som frittstående høyttaler. Den nye modellen, Duette 2, er derimot optimert til utelukkende plassering direkte opp mot veggen. Wilson Audio hevder at Duette 2 oppnår tilnærmet samme dynamikk, lydbilde og dybde, som produsentens større gulvhøyttalerne. Duette 2 leveres i to versjoner, enten som hyllehøyttaler eller som stativhøyttaler.

Wilson_Duette_01

I begge versjoner er delefilteret eksternt. Delefilteret, som er stor som en bog, er utformet i samme finish og høyglanslakk som selve høyttaleren og kan plasseres inntil høyttaleren eller gjemmes helt bort. Den medfølgende kabelen er en del av ”Time-Alignment”-konseptet til Duette 2. Såfremt man ønsker å bruke Duette 2 som stativhøyttaler, leveres høyttaleren med et dedikert stativ, hvor delefilteret er integrert i selve foten. Diskantelementet er hentet fra storebroren Alexia. Prisen er 160.000 kr. pr. par inkludert eksternt delefilter, stativene koster ytterligere 30.000 kr. pr. par.

Wilson_Sasha_03

Gulvhøyttaler i 10. generasjon
Wilson Audio Sasha 2 er den tiende generasjon av den opprinnelige WATT/Puppy-høyttaleren som så dagens lys helt tilbake i 1985. Det er kanskje den mest suksessrike highend-høyttaleren på markedet, langt over 15.000 høyttalere er solgt av de ni foregående versjonene. Sasha 2 er en to-kabinettløsning, hvor seneste oppdateringer blant annet omfatter en mere presis tidsjustering av elementene i høyttaleren. I tillegg er den tidligere inverterte titandiskanten nå erstattet med Wilsons egen CST (Convergent Synergy Tweeter), utviklet til toppmodellen Alexandria XLF. Kabinettet er en kombinasjon av X-materiale og S-materiale. Stabilitet og resonanskontroll er forbedret med nye interne avstivninger. Prisen er 280.000 kr. pr. par.

acoustictuning.com

Sven Bilen


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.