TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Kreisel vender tilbake

Ken Kreisel fra Miller & Kreisel er på banen igjen med nytt høyttalermerke under eget navn.

forfatter
Publisert 24.01.12 - 13:34

Ken var med å starte og drifte Miller & Kreisel, de populære kinohøyttalerne som ble hyppig brukt i noen av verdens mest kjente film- og lydstudioer, deriblant George Lucas sitt Skywalker Sound. MK høyttalere er blitt brukt under lyd- og postproduksjon av kjente filmer som Star Wars, Ringenes Herre, Pearl Harbor og Black Hawk Down. MKs 150 THX-system tjenestegjorde også som referanse for Lyd & Bilde i en årrekke.

MK-høyttalerne var så gode at flere prøvde å kopiere de, og etter flere års problemer med piratkopiering ble selskapet slått konkurs for noen år siden. Rettighetene til navnet og høyttalerne ble kjøpt opp av nye iniativtakere som nå går under navnet MK Sound, uten Kreisel med ombord.

Nå er Ken Kreisel tilbake i full vigør med sitt eget merke, som vil distribueres av L-sound her i Europa og Norge. På listen over kommende produkter er både nye subwoofere, dedikerte kinohøyttalere og mer.


Aller først ut er de to High-End subwooferne DXD-808 og DXD-12012 som bruker henholdsvis 2 x 8″ og 2×12” basselementer, i en Push-pull konfigurasjon med elementer på motsatt side av hverandre.

Begge subwooferne bruker en innebygd Claridy forsterker på 750W(2200W spisseffekt) som skal holde stålkontroll på basselementene selv ved de ekstreme lydtrykk.

Sammen med de nye subwooferne lanserer Kreisel det såkalte 3D Push-Pull-Pulsar prinsippet hvor man stacker opp til 4stk subwoofere oppå hverandre (annenhver subwoofer snus opp ned)  for å oppnå økt lydtrykk og headroom. I og for seg ikke noe nytt konsept, men Kreisel har altså designet subwooferne spesielt for å utnytte dette. Fordelen med teknikken skal være at den gir et mekanisk resonansfritt bassystem som etter sigende vil gi en «fantastisk god frekvensrespons i rommet».

 

Å stacke flere DXD-808 eller DXD-12012 oppå hverandre blir ikke nødvendigvis noen billig affære, men ut fra våre erfaringer med Kreisels tidligere subwoofere holder det nok i massevis med kun en i første omgang!

De nye Kreisel-bassene ankommer Norge slutten av februar og vil koste henholdsvis 14990,- og 22990,-

www.lsound.no

www.kenkreiselsound.com

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
5 tips til bedre lydplanke-lyd Har du akkurat kjøpt deg en ny lydplanke? Her får du noen enkle tips som gjør oppsettet til ren plankekjøring!
Fem tiår med Polk Amerikanske Polk Audio har produsert høyttalere i 50 år. R200AE er en jubileumsmodell, signert av selskapets grunnlegger.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Disse står det en legende bak Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.
Ta med kinolyden hjem i stua Høres TV-en din tynn og spinkel ut? Vi har testet fem prisgunstige lydplanker som kan kurere mager bass, og gi deg en fet surround-opplevelse!
De beste vi har hørt For en bursdagsgave de grønne høyttalerne fra Monitor Audio er. Her får man faktisk i pose og sekk.
Følg Lyd & Bilde