Search
Generic filters

Kreisel vender tilbake

Ken Kreisel fra Miller & Kreisel er på banen igjen med nytt høyttalermerke under eget navn.

Ken var med å starte og drifte Miller & Kreisel, de populære kinohøyttalerne som ble hyppig brukt i noen av verdens mest kjente film- og lydstudioer, deriblant George Lucas sitt Skywalker Sound. MK høyttalere er blitt brukt under lyd- og postproduksjon av kjente filmer som Star Wars, Ringenes Herre, Pearl Harbor og Black Hawk Down. MKs 150 THX-system tjenestegjorde også som referanse for Lyd & Bilde i en årrekke.

MK-høyttalerne var så gode at flere prøvde å kopiere de, og etter flere års problemer med piratkopiering ble selskapet slått konkurs for noen år siden. Rettighetene til navnet og høyttalerne ble kjøpt opp av nye iniativtakere som nå går under navnet MK Sound, uten Kreisel med ombord.

Nå er Ken Kreisel tilbake i full vigør med sitt eget merke, som vil distribueres av L-sound her i Europa og Norge. På listen over kommende produkter er både nye subwoofere, dedikerte kinohøyttalere og mer.


Aller først ut er de to High-End subwooferne DXD-808 og DXD-12012 som bruker henholdsvis 2 x 8″ og 2×12” basselementer, i en Push-pull konfigurasjon med elementer på motsatt side av hverandre.

Begge subwooferne bruker en innebygd Claridy forsterker på 750W(2200W spisseffekt) som skal holde stålkontroll på basselementene selv ved de ekstreme lydtrykk.

Sammen med de nye subwooferne lanserer Kreisel det såkalte 3D Push-Pull-Pulsar prinsippet hvor man stacker opp til 4stk subwoofere oppå hverandre (annenhver subwoofer snus opp ned)  for å oppnå økt lydtrykk og headroom. I og for seg ikke noe nytt konsept, men Kreisel har altså designet subwooferne spesielt for å utnytte dette. Fordelen med teknikken skal være at den gir et mekanisk resonansfritt bassystem som etter sigende vil gi en «fantastisk god frekvensrespons i rommet».

 

Å stacke flere DXD-808 eller DXD-12012 oppå hverandre blir ikke nødvendigvis noen billig affære, men ut fra våre erfaringer med Kreisels tidligere subwoofere holder det nok i massevis med kun en i første omgang!

De nye Kreisel-bassene ankommer Norge slutten av februar og vil koste henholdsvis 14990,- og 22990,-

www.lsound.no

www.kenkreiselsound.com

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.