Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Kreisel vender tilbake

Ken Kreisel fra Miller & Kreisel er på banen igjen med nytt høyttalermerke under eget navn.

Skrevet av / 24.01.12 - 13:34
Kreisel vender tilbake

Ken var med å starte og drifte Miller & Kreisel, de populære kinohøyttalerne som ble hyppig brukt i noen av verdens mest kjente film- og lydstudioer, deriblant George Lucas sitt Skywalker Sound. MK høyttalere er blitt brukt under lyd- og postproduksjon av kjente filmer som Star Wars, Ringenes Herre, Pearl Harbor og Black Hawk Down. MKs 150 THX-system tjenestegjorde også som referanse for Lyd & Bilde i en årrekke.

MK-høyttalerne var så gode at flere prøvde å kopiere de, og etter flere års problemer med piratkopiering ble selskapet slått konkurs for noen år siden. Rettighetene til navnet og høyttalerne ble kjøpt opp av nye iniativtakere som nå går under navnet MK Sound, uten Kreisel med ombord.

Nå er Ken Kreisel tilbake i full vigør med sitt eget merke, som vil distribueres av L-sound her i Europa og Norge. På listen over kommende produkter er både nye subwoofere, dedikerte kinohøyttalere og mer.


Aller først ut er de to High-End subwooferne DXD-808 og DXD-12012 som bruker henholdsvis 2 x 8″ og 2×12” basselementer, i en Push-pull konfigurasjon med elementer på motsatt side av hverandre.

Begge subwooferne bruker en innebygd Claridy forsterker på 750W(2200W spisseffekt) som skal holde stålkontroll på basselementene selv ved de ekstreme lydtrykk.

Sammen med de nye subwooferne lanserer Kreisel det såkalte 3D Push-Pull-Pulsar prinsippet hvor man stacker opp til 4stk subwoofere oppå hverandre (annenhver subwoofer snus opp ned)  for å oppnå økt lydtrykk og headroom. I og for seg ikke noe nytt konsept, men Kreisel har altså designet subwooferne spesielt for å utnytte dette. Fordelen med teknikken skal være at den gir et mekanisk resonansfritt bassystem som etter sigende vil gi en «fantastisk god frekvensrespons i rommet».

 

Å stacke flere DXD-808 eller DXD-12012 oppå hverandre blir ikke nødvendigvis noen billig affære, men ut fra våre erfaringer med Kreisels tidligere subwoofere holder det nok i massevis med kun en i første omgang!

De nye Kreisel-bassene ankommer Norge slutten av februar og vil koste henholdsvis 14990,- og 22990,-

www.lsound.no

www.kenkreiselsound.com

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

KEF tøffer seg med nye subwoofere

Bordhøyttalere med lydtrykk

Spennende gulvmodell fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

0
Scroll to Top