Kreisel vender tilbake

Ken Kreisel fra Miller & Kreisel er på banen igjen med nytt høyttalermerke under eget navn.
Annonse
Annonse
forfatter

Ken var med å starte og drifte Miller & Kreisel, de populære kinohøyttalerne som ble hyppig brukt i noen av verdens mest kjente film- og lydstudioer, deriblant George Lucas sitt Skywalker Sound. MK høyttalere er blitt brukt under lyd- og postproduksjon av kjente filmer som Star Wars, Ringenes Herre, Pearl Harbor og Black Hawk Down. MKs 150 THX-system tjenestegjorde også som referanse for Lyd & Bilde i en årrekke.

MK-høyttalerne var så gode at flere prøvde å kopiere de, og etter flere års problemer med piratkopiering ble selskapet slått konkurs for noen år siden. Rettighetene til navnet og høyttalerne ble kjøpt opp av nye iniativtakere som nå går under navnet MK Sound, uten Kreisel med ombord.

Nå er Ken Kreisel tilbake i full vigør med sitt eget merke, som vil distribueres av L-sound her i Europa og Norge. På listen over kommende produkter er både nye subwoofere, dedikerte kinohøyttalere og mer.


Annonse

Aller først ut er de to High-End subwooferne DXD-808 og DXD-12012 som bruker henholdsvis 2 x 8″ og 2×12” basselementer, i en Push-pull konfigurasjon med elementer på motsatt side av hverandre.

Begge subwooferne bruker en innebygd Claridy forsterker på 750W(2200W spisseffekt) som skal holde stålkontroll på basselementene selv ved de ekstreme lydtrykk.

Sammen med de nye subwooferne lanserer Kreisel det såkalte 3D Push-Pull-Pulsar prinsippet hvor man stacker opp til 4stk subwoofere oppå hverandre (annenhver subwoofer snus opp ned)  for å oppnå økt lydtrykk og headroom. I og for seg ikke noe nytt konsept, men Kreisel har altså designet subwooferne spesielt for å utnytte dette. Fordelen med teknikken skal være at den gir et mekanisk resonansfritt bassystem som etter sigende vil gi en “fantastisk god frekvensrespons i rommet”.

 

Å stacke flere DXD-808 eller DXD-12012 oppå hverandre blir ikke nødvendigvis noen billig affære, men ut fra våre erfaringer med Kreisels tidligere subwoofere holder det nok i massevis med kun en i første omgang!

Annonse

De nye Kreisel-bassene ankommer Norge slutten av februar og vil koste henholdsvis 14990,- og 22990,-

www.lsound.no

www.kenkreiselsound.com

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Panasonic introduserer flere spennende TV-modeller for 2021, inkludert tre nye 48-tommers OLED-TVer!
*OPPDATERT MED PRISER* Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
Noe for Exit-gutta? C Seed har laget en 165 tommer (!) stor MicroLED-TV som kan foldes sammen og skjules når du ikke bruker den.
Og hvor mye koster 83-tommeren?
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.