Hodetelefoner

XTZ mener at deres Headphone Divine kan være nettopp det, lansert med hjelp av folkefinansiering.
Annonse
Annonse
forfatter

XTZ fra Sverige har satt seg som mål å lage de aller beste trådløse hodetelefonene de kan, og det ved hjelp av folkefinansiering via nettstedet Kickstarter. Finansieringsmålet er allerede nådd, hvilket betyr at vi vil se hodetelefonene satt til verden i løpet av desember.

Digital signalbehandling
Hemmeligheten ved siden av de beste komponentene de har klart å skrape sammen, er digital signalprosessering (DSP). Dette er i følge XTZ verdens første trådløse hodetelefonmodell med DSP, for å formelig tvinge gullet ut av musikksignalet. Vi ser oss imidlertid nødt til å dra frem et par eksempler som Jabra Revo Wireless, med digital Dolby-signalbehandling, og Parrot har dessuten hardware-DSP i sin ZIK. Men at DSP-en XTZ bruker er mer avansert, det kan godt hende.

I følge XTZ gjør digital signalprosessering at man kan overskride grensene for hva dagens hodetelefonteknologi er i stand til hva lydkvalitet angår. Resultatet skal bli en lyd i verdensklasse.

Prosesseringen som leveres av Dirac, og kommer via en app til iOS. Dersom XTZ når 75.000 dollar i løpet av finansieringsperioden (i skrivende stund er de oppe i 68.000 dollar med 13 dager igjen), vil også en Android-versjon av appen bli utviklet.

Musikk og samtaler kan styres via den ene ørekoppen.
Musikk og samtaler kan styres via den ene ørekoppen.
Mikrofon og Bluetooth
Som seg hør og bør har Headphone Divine innebygd mikrofon for telefonsamtaler, trådløs lydoverføring skjer via Bluetooth (4.0) og nærfeltskommunikasjon (NFC) gjør at hodetelefonene automatisk kobler seg til lydkilden, kun ved å holde produktene inntil mot hverandre. For å skvise mest mulig lydkvalitet ut av den begrensede båndbredden til Bluetooth, er produktet utstyrt med aptX lydkodek – som på mer skånsomt vis gjør musikksignalet ”lite” nok til at det slippes upåvirket gjennom luften via Bluetooth. Det skal nevnes at Apple-brukere, som hodetelefonene i første omgang retter seg mot, ikke får benyttet aptX, da Apples telefoner ikke støtter det. Når det er sagt, støttes både AAC og MP3 direkte over A2DP, og tjenester og musikkfiler som bruker et av disse formatene, får full kvalitet. Er derimot musikken på din iPhone lagret i Apple Lossless eller andre formater, skaleres denne ned til den dårligere subbandkodeken (Bluetooth standardlyd).

Batteritid
Batteritiden er 14 timer, som bør være lenge nok for de aller fleste. Skulle batteriet bli flatt når det passer som dårligst, finnes dessuten en helt vanlig kabel, som også gjør hodetelefonene kompatible med lydprodukter som ikke støtter Bluetooth. Uten batteri vil fremdeles DSP-en fungere, da denne ligger i appen og ikke i selve hodetelefonen.

Pris
Headphone Divine skal koste 229 dollar (ca 1.500 kr) når den lanseres i løpet av desember, men det er fortsatt tid igjen av Kickstarter-kampanjen, hvor du kan sikre deg et par til halv pris.

Mer info:
kickstarter.com
xtz.se

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.