Hodetelefoner

XTZ mener at deres Headphone Divine kan være nettopp det, lansert med hjelp av folkefinansiering.
Annonse
Annonse
forfatter

XTZ fra Sverige har satt seg som mål å lage de aller beste trådløse hodetelefonene de kan, og det ved hjelp av folkefinansiering via nettstedet Kickstarter. Finansieringsmålet er allerede nådd, hvilket betyr at vi vil se hodetelefonene satt til verden i løpet av desember.

Digital signalbehandling
Hemmeligheten ved siden av de beste komponentene de har klart å skrape sammen, er digital signalprosessering (DSP). Dette er i følge XTZ verdens første trådløse hodetelefonmodell med DSP, for å formelig tvinge gullet ut av musikksignalet. Vi ser oss imidlertid nødt til å dra frem et par eksempler som Jabra Revo Wireless, med digital Dolby-signalbehandling, og Parrot har dessuten hardware-DSP i sin ZIK. Men at DSP-en XTZ bruker er mer avansert, det kan godt hende.

I følge XTZ gjør digital signalprosessering at man kan overskride grensene for hva dagens hodetelefonteknologi er i stand til hva lydkvalitet angår. Resultatet skal bli en lyd i verdensklasse.

Prosesseringen som leveres av Dirac, og kommer via en app til iOS. Dersom XTZ når 75.000 dollar i løpet av finansieringsperioden (i skrivende stund er de oppe i 68.000 dollar med 13 dager igjen), vil også en Android-versjon av appen bli utviklet.

Musikk og samtaler kan styres via den ene ørekoppen.
Musikk og samtaler kan styres via den ene ørekoppen.
Mikrofon og Bluetooth
Som seg hør og bør har Headphone Divine innebygd mikrofon for telefonsamtaler, trådløs lydoverføring skjer via Bluetooth (4.0) og nærfeltskommunikasjon (NFC) gjør at hodetelefonene automatisk kobler seg til lydkilden, kun ved å holde produktene inntil mot hverandre. For å skvise mest mulig lydkvalitet ut av den begrensede båndbredden til Bluetooth, er produktet utstyrt med aptX lydkodek – som på mer skånsomt vis gjør musikksignalet ”lite” nok til at det slippes upåvirket gjennom luften via Bluetooth. Det skal nevnes at Apple-brukere, som hodetelefonene i første omgang retter seg mot, ikke får benyttet aptX, da Apples telefoner ikke støtter det. Når det er sagt, støttes både AAC og MP3 direkte over A2DP, og tjenester og musikkfiler som bruker et av disse formatene, får full kvalitet. Er derimot musikken på din iPhone lagret i Apple Lossless eller andre formater, skaleres denne ned til den dårligere subbandkodeken (Bluetooth standardlyd).

Batteritid
Batteritiden er 14 timer, som bør være lenge nok for de aller fleste. Skulle batteriet bli flatt når det passer som dårligst, finnes dessuten en helt vanlig kabel, som også gjør hodetelefonene kompatible med lydprodukter som ikke støtter Bluetooth. Uten batteri vil fremdeles DSP-en fungere, da denne ligger i appen og ikke i selve hodetelefonen.

Annonse

Pris
Headphone Divine skal koste 229 dollar (ca 1.500 kr) når den lanseres i løpet av desember, men det er fortsatt tid igjen av Kickstarter-kampanjen, hvor du kan sikre deg et par til halv pris.

Mer info:
kickstarter.com
xtz.se

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Du fortjener den beste lyden på terrassen i påsken. Du må ha et par utendørshøyttalere.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.