Verdens beste trådløse hodetelefon?

XTZ mener at deres Headphone Divine kan være nettopp det, lansert med hjelp av folkefinansiering.

XTZ fra Sverige har satt seg som mål å lage de aller beste trådløse hodetelefonene de kan, og det ved hjelp av folkefinansiering via nettstedet Kickstarter. Finansieringsmålet er allerede nådd, hvilket betyr at vi vil se hodetelefonene satt til verden i løpet av desember.

Digital signalbehandling
Hemmeligheten ved siden av de beste komponentene de har klart å skrape sammen, er digital signalprosessering (DSP). Dette er i følge XTZ verdens første trådløse hodetelefonmodell med DSP, for å formelig tvinge gullet ut av musikksignalet. Vi ser oss imidlertid nødt til å dra frem et par eksempler som Jabra Revo Wireless, med digital Dolby-signalbehandling, og Parrot har dessuten hardware-DSP i sin ZIK. Men at DSP-en XTZ bruker er mer avansert, det kan godt hende.

I følge XTZ gjør digital signalprosessering at man kan overskride grensene for hva dagens hodetelefonteknologi er i stand til hva lydkvalitet angår. Resultatet skal bli en lyd i verdensklasse.

Prosesseringen som leveres av Dirac, og kommer via en app til iOS. Dersom XTZ når 75.000 dollar i løpet av finansieringsperioden (i skrivende stund er de oppe i 68.000 dollar med 13 dager igjen), vil også en Android-versjon av appen bli utviklet.

Musikk og samtaler kan styres via den ene ørekoppen.
Musikk og samtaler kan styres via den ene ørekoppen.
Mikrofon og Bluetooth
Som seg hør og bør har Headphone Divine innebygd mikrofon for telefonsamtaler, trådløs lydoverføring skjer via Bluetooth (4.0) og nærfeltskommunikasjon (NFC) gjør at hodetelefonene automatisk kobler seg til lydkilden, kun ved å holde produktene inntil mot hverandre. For å skvise mest mulig lydkvalitet ut av den begrensede båndbredden til Bluetooth, er produktet utstyrt med aptX lydkodek – som på mer skånsomt vis gjør musikksignalet ”lite” nok til at det slippes upåvirket gjennom luften via Bluetooth. Det skal nevnes at Apple-brukere, som hodetelefonene i første omgang retter seg mot, ikke får benyttet aptX, da Apples telefoner ikke støtter det. Når det er sagt, støttes både AAC og MP3 direkte over A2DP, og tjenester og musikkfiler som bruker et av disse formatene, får full kvalitet. Er derimot musikken på din iPhone lagret i Apple Lossless eller andre formater, skaleres denne ned til den dårligere subbandkodeken (Bluetooth standardlyd).

Batteritid
Batteritiden er 14 timer, som bør være lenge nok for de aller fleste. Skulle batteriet bli flatt når det passer som dårligst, finnes dessuten en helt vanlig kabel, som også gjør hodetelefonene kompatible med lydprodukter som ikke støtter Bluetooth. Uten batteri vil fremdeles DSP-en fungere, da denne ligger i appen og ikke i selve hodetelefonen.

Pris
Headphone Divine skal koste 229 dollar (ca 1.500 kr) når den lanseres i løpet av desember, men det er fortsatt tid igjen av Kickstarter-kampanjen, hvor du kan sikre deg et par til halv pris.

Mer info:
kickstarter.com
xtz.se

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.