TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Ultralyd i øret

Tyske Ultrasone vet en del om hodetelefoner. Når de nå lanserer ørepropper, er det bare å være lutter øre.

forfatter
Publisert 02.11.12 - 11:50

Gode ørepropper koster en del, og Ultrasone Tio og IQ til 350 og 650 Euro, bør derfor være bra saker. De er begge laget for portabelt bruk, og skal fungere fint med en smartmobil. Toppmodellen IQ i lettmetall, bruker to elementer og kombinerer et såkalt balansert armatur med et dynamisk 8 mm element.

Slik mener Ultrasone at de lykkes med en sømløs og dynamisk gjengivelse fra topp til bunn.

Toppmodellen har en følsomhet på 106 dB og elektrisk motstand på 20 ohm, hvilket betyr at den lett kan drives av en smartmobil. At den har avtagbar kabel er en åpenbar fordel, og den ene av de to medfølgende kablene, har knapper og mik, for fjernstyring av mobilen.

Det har også Tio, som bruker ett balansert armaturelement, og har 18 ohms motstand og 106 dB følsomhet.

Tio er støpt i aluminium, og begge øreproppene kan brukes med Ultrasones Android-app, som gir deg styring av musikkspillingen og hvor man kan programmere funksjonene man ønsker å bruke.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Den perfekte linedanser Jabra Elite 5 er et par fremragende trådløse ørepropper i mellomklassen.
Hodetelefonene dine fortjener denne FiiO K9 Pro ESS driver nærmest alt det skal være av hodetelefoner, i tillegg har den alt du trenger av digitale og analoge innganger. Også Bluetooth!
Følg Lyd & Bilde