Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Technics hodetelefoner er tilbake

Panasonic relanserer sine Technics Pro DJ-hodetelefoner, i anledningen 40-årsjubileet for platespilleren SL-1200.

Skrevet av / 21.09.12 - 15:56
Technics hodetelefoner er tilbake

Året var oktober 1972. Panasonic lanserte under high-end-merkenavnet Technics markedets kanskje mest legendariske platespiller. Det var denne som på slutten av 70-tallet skulle komme til å revolusjonere musikkbransjen, da den skulle bli basisen som musikkinstrument for en helt ny type musiker: DJ-en. Blant artister som skulle komme til å bruke og misbruke spilleren og dermed gi den legendestatus var Grand Master Flash, Afrika Bambaataa, DJ Kool Herc, Grand Wizard Theodore, DJ Breakout og ikke minst DJ Kool Herc – breakbeatens grunnlegger.

Technics-hodetelefonene RP-DH1250 og RP-DJ1205 har begge vært hyppig brukt av DJ-er over hele verden. Nå relanseres de i så å si opprinnelig form på innsiden, mens innpakningen er mer oppdatert og slank. Panasonic lover oss toppkvalitets lyd så vel som en fleksibel design som gjør at begge ørekoppene kan vris, ideelt for amatører så vel som proffer.

Hodetelefonene er vannavstøtende og lukket type for best mulig reduksjon av støy utenfra, samt en tett og kontant bassgjengivelse. RP-DH1250 og RP-DJ1205 tåler begge inntil 3.500 mW belastning, som er mye. Frekvensresponsen hevdes å være 5 Hz til 30 kHz, og Panasonic lover at hodetelefonene definitivt tåler å spilles høyt.

Har du amerikansk adresse gjennom for eksempel JetCarrier, kan hodetelefonene forhåndsbestilles allerede nå gjennom panasonic.com. I USA lanseres hodetelefonene i oktober til henholdsvis 270 dollar for RP-DH1250 og 230 dollar for RP-DJ1205. Vi har ikke fått noen informasjon om lansering i Europa og Skandinavia.

panasonic.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top