Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Disse tar opp 3D-lyd

To mikrofoner sørger for 3D-lyd, men du må ha en iPhone for å få det til.

Skrevet av / 09.05.17 - 17:01
Disse tar opp 3D-lyd

Øreproppene fra Sennheiser er ikke som andre ørepropper. Ambeo Smart Surround bruker nemlig to mikrofoner som tar opp lyden og sender den til hvert øre, nærmest i kryss. Det kalles binaural, og brukes ofte under opptak for å skape surround- eller 3D-effekter.

Det er veldig vanskelig å gjengi surround med hodetelefoner, enn si 3D-lyd som Sennheiser kaller det. Men de prøver likevel.

(Foto: Produsenten)

For å få til surroundeffekter, kreves det ofte dyrt proffutstyr med komplekse mikrofonoppsett, og Ambeo er neppe egnet til å lage surround-lyden til den neste Star Wars-filmen, men du kan lage dine egne opptak på en iPhone og legge lyden til VR- eller 360-graders filmopptak.

Det finnes allerede flere 360-kameraer å velge blant, men bare ett sett ørepropper som dette. Med 3D-lyd, som det heter.

Mikrofonene på hver side tar opp 180 grader av lyden hver, og du trenger altså en iPhone med lightning-kontakt for å ta opp lyd fra Ambeo Smart Surround.

(Foto: Produsenten)

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top