Hodetelefoner

I den nye hodetelefonserien, er det komfort som står i fokus. Med opp til 70 mm store membraner, skal fyldig lyd også være ivaretatt.
forfatter

Sonys nye MA-serie, består av fem nye modeller, alle med åpne øreklokker, store membraner og ekstra fydlig bass. Toppmodellen MDR-MA900, har en membranflate på hele 70 mm, og er bygget i aluminium og magnesium, noe som holder vekten på lave 195 gram.

Med en elektrisk motstand på 12 ohm, og følsomhet på 104 dB, passer den like fint på iPod-en som på anlegget hjemme. En spalte på siden av øreklokkene, skal gi lytteren bedre oppfattelse av romfølelse, i musikken.

De to neste modellene – MA500 og MA300 – bruker 40 mm store membraner, men en mekaniske som gjør det mulig å tilpasse vinkelen på øreklokkene. Ut fra tanken om at ingen hoder er like, skal man kunne få god lyd, selv om hodetelefonenes klokker i utgangspunktet ikke sitter optimalt på hodet.

MA102TV er en modell spesielt laget for tv-lytting, hvor ledningen er hele  fem meter lang, og er utstyrt med volumkontroll.

MA100 er samme modelle, bare uten volumkontroll og med 2 meter ledning.

MA-serien er i salg fra mai 2012, og her er prisene:
·         MDR-MA900: 2600 kroner
·         MDR-MA500: 900 kroner
·         MDR-MA300: 450 kroner
·         MDR-MA102TV: 380 kroner
·         MDR-MA100: 330 kroner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.