TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Skull-IQ: Skullcandys smarteste ørepropper

De koster ikke mye, men Skullcandy Skull-IQ har likevel fått smartere stemmestyring enn de fleste. Om du kan engelsk.

forfatter
Publisert 30.09.21 - 21:00

Skullcandy er kjent for sine ørepropper og hodetelefoner til under tusenlappen, og de helt trådløse øreproppene Skull-IQ er intet unntak i så måte.

Med en pris på 80 dollar, som vi regner med kan oversettes til mellom 800 og 900 kroner her til lands, har den amerikanske produsenten dyttet inn stemmestyring, som de lover er mer intuitiv enn metoden man bruker for å aktivere mobilens innebygde talestyring (Google-assistenten eller Siri).

Skull-IQ. Foto: Skullcandy
Skull-IQ. Foto: Skullcandy

Hey, Skullcandy

Du bare sier: «Hey Skullcandy», for å aktivere stemmestyringen. Deretter kan du be øreproppene om å spille eller pause innhold, besvare eller avvise innkommende samtaler eller skru på Stay-Aware-funksjonen. Altså om du ønsker å slippe gjennom mer av omgivelsene gjennom øreproppene. Du kan til og med åpne Spotify, bare ved å si: «Hey Skullcandy, Spotify».

Les også Fortsatt blant våre favoritter Trådløs rekkevidde i toppklasse, helstøpt passform – og meget engasjerende lyd.

Tilsvarende funksjonalitet kan riktignok Android-brukere få sammen med ørepropper eller hodetelefoner som støtter tasteløs talestyring med en «Hey, Google!» – og Apple-brukere kan bare si «Hei, Siri», om de bruker ørepropper eller hodetelefoner fra Apple eller Beats. Men talestyringen på Skull-IQ fungerer på tvers av plattformene, så vi ser for oss at behovet kan være der.

Skullcandy IQ. Foto: Skullcandy
Skullcandy IQ. Foto: Skullcandy

Skull-IQ for aktiv bruk

Skull-IQ har ørebøyler for en sikker passform, og henvender seg dermed til aktive brukere. Med IP55-sertifisering tåler de vann og støv til en viss grad – og dermed også saltvann.

Batteritiden på Skullcandy Skull-IQ er oppgitt til 10 timer i selve øreproppene og ytterligere 34 timer i det bærbare etuiet. Som er ganske stort, for å kunne romme ørebøylene. 10 minutters lading i etuiet gir to timer med avpilling i proppene.

Øreproppene kan programvareoppdateres gjennom luften (OTA), og de bruker Bluetooth 5.2 for tilkobling.

Lydmessig later det ikke til at Skull-IQ støtter andre kodeker enn SBC.

skullcandy.eu

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
LG lanserer nye ørepropper LGs nye Tone Free ørepropper sitter som støpt, og lover store lydopplevelser med blant annet Dolby Atmos og støyreduksjon.
FreeBuds-familien utvides FreeBuds-familien utvides med Pro 2
T+A hodetelefoner: Toppmodellen er en drøm Når T+A lager hodetelefoner, så mener de alvor. Toppmodellen Solitaire P er rene kunstverket.
En mer tilgjengelig hodetelefon fra Meze Meze ønsker med 109 Pro å tilby mange av kvalitetene fra sine flaggskip, til en mye lavere pris.
10 helt trådløse ørepropper til en tusenlapp Hvilke trådløse ørepropper er best, når du helst vil bruke pengene på noe helt annet? Og bør man prioritere støykansellering i budsjettklassen? Les vår test!
Endelig slipper de trådløse ørepropper med støydemping Beyerdynamic Free Byrd er utrolig nok deres første helt trådløse.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend