TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Skreddersydd teknologi gjør Earin A-3 minimale

Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.

forfatter
Publisert 14.01.21 - 00:45

Svenske Earin hadde suksess på Kickstarter i 2014 med sine første ørepropper, da det var de første helt trådløse øreproppene som ble presentert for forbrukerne. Da vi lyktes med å få tak i dem i 2016, mente vi at det var de første helt trådløse proppene som fungerte ordentlig, og som låt bra. De fikk oss til å tro på den nye trenden. I 2018 ble de oppfulgt av M-2, som var mindre og lettere.

Les også Earin Earin byr på utmerket lyd med helt trådløs frihet. Når alt fungerer.
6 helt trådløse ørepropper 3

Nå presenteres Earin A-3, som er deres første øresnegle. Det er altså ikke propper som går inn øregangene; i stedet sitter de i den ytre delen av øret likt som Apples AirPods. Dermed slipper man irritasjonen i øregangene som mange opplever med tradisjonelle ørepropper. Ulempen er at det er vanskeligere å få like god bass-gjengivelse uten forseglingen ørepropper gir.

Dette problemet mener Earin at de har klart å minimere ved å designe sine egne 14,3 mm drivere. De flytter 20 prosent mer luft enn konkurrentene og skulle i tillegg til dypere bass også gi renere toner. Da lydkvaliteten var noe av det vi satte pris på ved M-1, så krysser vi fingrene for at det viser seg å stemme, når vi får mulighet til å teste dem.

Produktene er utviklet helt ned til komponentnivå av ingeniørene i Sverige, som kommer fra selskaper som Nokia og Sony Ericsson. Dermed har det blitt mulig krympe designet på en måte som ikke hadde vært mulig med standardkomponenter.

De kan ikke bare skreddersy produktene, men også utvikle ny teknologi, som de har gjort med mikrofonene i A-3. Et accelerometer i øresneglen måler vibrasjonene i kjeven når man snakker. Ved hjelp av en algoritme som er utviklet i samarbeid med det lokale universitetet, kan den høre hvilke lyder som er brukerens stemme og filtrere andre lyder vekk. Det betyr at man slipper å ha en stang med en mikrofon som stikker ut av øret.

Utviklet i Sverige med selvdesignede drivere. (Foto: Earin)

Earin A-3 har også en savnet funksjon. Øresneglene registerer selv hvilket øre man setter dem i, så det er ikke noe venstre eller høyre. Ikke mer gjetting eller roting med lommelykt i mørket.

Med touch-knapper på sneglene kan man skifte sang eller ta telefonsamtaler, noe som kan tilpasses i Earin-appen. De støtter også stemmeassistenter som Google Assistant, Alexa og Siri. De er også IP52-klassifisert, som gjør at de kan tåle både svette og regn.

Høyre eller venstre? Det spiller ingen rolle. (Foto: Earin)

Øresneglene har en batterilevetid på fem timer og lades opp i det medfølgende aluminiums-etuiet, som gir 30 timers samlet lyttetid. Etuiet selv lades opp med USB-C eller via trådløs QI-lading.

Earin A-3 kommer til salg på earin.com i løpet av første kvartal i år og koster 229 euro (ca. 2.400 kroner).

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Disse gleder vi oss til! Flaggskipet PX7 skal omsider erstattes! Den nye Px7 S2 har enda bedre lyd, bedre komfort – og bedre støydemping.
Inzone er Sonys nye gamingmerke Sony debuterer med gamingtilbehør under navnet Inzone. I første omgang med tre headsets og to skjermer. 
Flere nye ørepropper fra JBL JBL har dyttet mer teknologi i sine ørepropper, og utviklet en egen til spilling, med ultralav forsinkelse.
High-tech-propper til gaming Svenske Urbanista har laget et par helt trådløse ørepropper som er spesielt utviklet for spilling over Bluetooth.
Stax trådløse hodetelefoner koster ikke en formue De trådløse Stax Spirit S3 fra Edifier bruker spesielle drivere. Men kanskje ikke slike du tror.
Disse kan du ha i ørene hele dagen Sony LinkBuds S er superkomfortable, og trenger med sin fantastiske omgivelseslyd nesten aldri å tas ut av ørene.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend