Skreddersydd teknologi gjør Earin A-3 minimale

Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Annonse
Annonse
forfatter

Svenske Earin hadde suksess på Kickstarter i 2014 med sine første ørepropper, da det var de første helt trådløse øreproppene som ble presentert for forbrukerne. Da vi lyktes med å få tak i dem i 2016, mente vi at det var de første helt trådløse proppene som fungerte ordentlig, og som låt bra. De fikk oss til å tro på den nye trenden. I 2018 ble de oppfulgt av M-2, som var mindre og lettere.

Les også
Earin Earin byr på utmerket lyd med helt trådløs frihet. Når alt fungerer.
6 helt trådløse ørepropper 3

Nå presenteres Earin A-3, som er deres første øresnegle. Det er altså ikke propper som går inn øregangene; i stedet sitter de i den ytre delen av øret likt som Apples AirPods. Dermed slipper man irritasjonen i øregangene som mange opplever med tradisjonelle ørepropper. Ulempen er at det er vanskeligere å få like god bass-gjengivelse uten forseglingen ørepropper gir.

Dette problemet mener Earin at de har klart å minimere ved å designe sine egne 14,3 mm drivere. De flytter 20 prosent mer luft enn konkurrentene og skulle i tillegg til dypere bass også gi renere toner. Da lydkvaliteten var noe av det vi satte pris på ved M-1, så krysser vi fingrene for at det viser seg å stemme, når vi får mulighet til å teste dem.

Produktene er utviklet helt ned til komponentnivå av ingeniørene i Sverige, som kommer fra selskaper som Nokia og Sony Ericsson. Dermed har det blitt mulig krympe designet på en måte som ikke hadde vært mulig med standardkomponenter.

Annonse

De kan ikke bare skreddersy produktene, men også utvikle ny teknologi, som de har gjort med mikrofonene i A-3. Et accelerometer i øresneglen måler vibrasjonene i kjeven når man snakker. Ved hjelp av en algoritme som er utviklet i samarbeid med det lokale universitetet, kan den høre hvilke lyder som er brukerens stemme og filtrere andre lyder vekk. Det betyr at man slipper å ha en stang med en mikrofon som stikker ut av øret.

Utviklet i Sverige med selvdesignede drivere. (Foto: Earin)

Earin A-3 har også en savnet funksjon. Øresneglene registerer selv hvilket øre man setter dem i, så det er ikke noe venstre eller høyre. Ikke mer gjetting eller roting med lommelykt i mørket.

Med touch-knapper på sneglene kan man skifte sang eller ta telefonsamtaler, noe som kan tilpasses i Earin-appen. De støtter også stemmeassistenter som Google Assistant, Alexa og Siri. De er også IP52-klassifisert, som gjør at de kan tåle både svette og regn.

Høyre eller venstre? Det spiller ingen rolle. (Foto: Earin)

Øresneglene har en batterilevetid på fem timer og lades opp i det medfølgende aluminiums-etuiet, som gir 30 timers samlet lyttetid. Etuiet selv lades opp med USB-C eller via trådløs QI-lading.

Earin A-3 kommer til salg på earin.com i løpet av første kvartal i år og koster 229 euro (ca. 2.400 kroner).

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Helelektrisk utgave av X1.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.