Skreddersydd teknologi gjør Earin A-3 minimale

Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Annonse
Annonse
forfatter

Svenske Earin hadde suksess på Kickstarter i 2014 med sine første ørepropper, da det var de første helt trådløse øreproppene som ble presentert for forbrukerne. Da vi lyktes med å få tak i dem i 2016, mente vi at det var de første helt trådløse proppene som fungerte ordentlig, og som låt bra. De fikk oss til å tro på den nye trenden. I 2018 ble de oppfulgt av M-2, som var mindre og lettere.

Les også
Earin Earin byr på utmerket lyd med helt trådløs frihet. Når alt fungerer.
6 helt trådløse ørepropper 3

Nå presenteres Earin A-3, som er deres første øresnegle. Det er altså ikke propper som går inn øregangene; i stedet sitter de i den ytre delen av øret likt som Apples AirPods. Dermed slipper man irritasjonen i øregangene som mange opplever med tradisjonelle ørepropper. Ulempen er at det er vanskeligere å få like god bass-gjengivelse uten forseglingen ørepropper gir.

Dette problemet mener Earin at de har klart å minimere ved å designe sine egne 14,3 mm drivere. De flytter 20 prosent mer luft enn konkurrentene og skulle i tillegg til dypere bass også gi renere toner. Da lydkvaliteten var noe av det vi satte pris på ved M-1, så krysser vi fingrene for at det viser seg å stemme, når vi får mulighet til å teste dem.

Produktene er utviklet helt ned til komponentnivå av ingeniørene i Sverige, som kommer fra selskaper som Nokia og Sony Ericsson. Dermed har det blitt mulig krympe designet på en måte som ikke hadde vært mulig med standardkomponenter.

De kan ikke bare skreddersy produktene, men også utvikle ny teknologi, som de har gjort med mikrofonene i A-3. Et accelerometer i øresneglen måler vibrasjonene i kjeven når man snakker. Ved hjelp av en algoritme som er utviklet i samarbeid med det lokale universitetet, kan den høre hvilke lyder som er brukerens stemme og filtrere andre lyder vekk. Det betyr at man slipper å ha en stang med en mikrofon som stikker ut av øret.

Utviklet i Sverige med selvdesignede drivere. (Foto: Earin)

Earin A-3 har også en savnet funksjon. Øresneglene registerer selv hvilket øre man setter dem i, så det er ikke noe venstre eller høyre. Ikke mer gjetting eller roting med lommelykt i mørket.

Med touch-knapper på sneglene kan man skifte sang eller ta telefonsamtaler, noe som kan tilpasses i Earin-appen. De støtter også stemmeassistenter som Google Assistant, Alexa og Siri. De er også IP52-klassifisert, som gjør at de kan tåle både svette og regn.

Høyre eller venstre? Det spiller ingen rolle. (Foto: Earin)

Øresneglene har en batterilevetid på fem timer og lades opp i det medfølgende aluminiums-etuiet, som gir 30 timers samlet lyttetid. Etuiet selv lades opp med USB-C eller via trådløs QI-lading.

Earin A-3 kommer til salg på earin.com i løpet av første kvartal i år og koster 229 euro (ca. 2.400 kroner).

Opprett gratis konto

/registrer deg for å lese denne artikkelen gratis

Jeg godtar Lyd & Bildes vilkår og betingelser. Jeg ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon.Dette kommer kun noen få ganger i måneden. Du kan melde deg av når som helst.

Vennligst bekreft før registrering

Fortsett med Google

eller registrer med e-post

Glemt ditt passord? Tast inn din e-post og du vil motta en link hvor du kan lage nytt passord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
I tillegg til PC'er i alle størrelser og vektklasser lanserer HP også hodetelefoner.
JBL har presentert sine hodetelefonnyheter i anledning CES 2021.
Urbanista Miami får ekstrem batteritid og gunstig pris.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.