TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhet

Sennheiser Momentum 4 Wireless kommer til høsten

Sennheiser Momentum 4 Wireless får en helt ny design. Vi forventer også oppgradering av samtalekvaliteten, men hva med musikken?

forfatter
Publisert 18.06.22 - 08:00

Sennheiser har lagt ut en teaser av de kommende støykansellerende hodetelefonene Momentum 4 Wireless, som skal slippes i august. Dette er tre år etter lanseringen av forgjengeren, de meget gode Momentum 3 Wireless.

I pressemeldingen får vi vite at hodetelefonene får en «helt ny lettvekts-design». Ut av bildet ser man at hodetelefonene har fått designelementer fra de trådløse Momentum True Wireless, blant annet med en tøybekledt hodebøyle som matcher ladeetuiet til Momentum True Wireless 3, hvor tekstilen går nesten helt ned til hengslene. Dette i motsetning til tidligere Momentum-hodetelefoner, hvor bøylen er skinntrukket, men med aluminium som strekker seg fra koppene og helt opp til tinningen. Videre får hodetelefonene mer behagelige øreputer i syntetisk lær, eller «deep-cushioned», som Sennheiser skriver.

Les også Trådløs luksus med et vell av funksjoner Vi får flere finesser med den tredje versjonen av Sennheisers glimrende trådløse hodetelefoner.

Dobbelt så lang batteritid

Der hvor de fleste konkurrententer opererer med 25-30 timers batteritid, hvor Sennheiser tidligere har sagt seg fornøyd med 17 timer på Momentum 3 Wireless, hevdes det at de kommende hodetelefonene får hele 60 timers spilletid på én lading! Det står ingenting om det er med støydemping aktivert eller deaktivert, men vi går ut ifra det siste. Uansett vil det være mye lengre enn hva de nærmeste konkurrentene kan skilte med, og hvis hodetelefonene i tillegg har hurtiglading (som er en forventning i disse dager), så trenger du neppe bekymre deg for at hodetelefonene skal gå tomme i løpet av ferieturen.

Les også Verdenspremiere! Sennheiser har gjort det igjen Sennheiser har nok en gang forbedret sine beste trådløse ørepropper. Momentum True Wireless 3 er en sann fryd.
Sennheiser Momentum True Wireless 3 MTW3 spread

Går batteritid utover lyden?

Da Sony med WH-1000XM4 økte batteritiden fra 24 til 30 timer, så var det ikke bare på grunn av bedre batteri og mer energibesparende Bluetooth-teknologi. De hadde også inngått et kompromiss i dypbassregisteret, da hodetelefonene hadde innebygd et høypassfilter rundt 40 Hz. Nå har riktignok etterfølgeren 1000XM5 en god del saftigere dypbass, også den skilter med 30 timers batteritid, så mye er mulig.

Med Momentum 4 lover Sennheiser en lydkvalitet som «overgår alt annet i klassen». En drøy påstand. Men før vi har hørt dem, mener vi det er grunn til å ta dette med en klype salt.

En av fordelene med Momentum 3 Wireless er den særdeles heftige bassen, og en evne til å spille høyere og kraftigere enn mange av sine konkurrenter. Som antakelig er det som begrenser batteritiden til 17 timer. Hva slags kompromisser som er inngått for å mer enn tredoble denne batteritiden må gudene vite, men noe er antakeligvis. Vi håper virkelig ikke Momentum 4 Wireless blir et anonymt tilskudd i hodetelefonjungelen, hvor det blir vanskelig å skille dem fra konkurrentene. Det er nok til å bite negler av…

Vi gleder oss likevel til «et mer naturlig lydlandskap», blant annet takket være de lett vinklede høyttalerelementene.

Sennheiser Momentum 4 wireless scaled 1
En teaser av bærevesken til Momentum 4 Wireless. Foto: Sennheiser

Bedre samtalekvalitet

Sennheiser skal også ha forbedret samtalekvaliteten, som også gjør at stemmeassistenten forstår deg bedre. Og bedre mulighet til selv å tilpasse lyden.

Støykanselleringen blir ikke nevnt spesifikt, annet enn at den er «avansert» og «adaptiv».

Sennheiser Momentum 4 Wireless: Tilgjengelighet

Vi vil kunne kjøpe Sennheiser Momentum 4 Wireless en gang i august. Prisen er ikke offentliggjort. Vil de legge seg rundt 4000-kronersmerket som tidligere, eller gjør som Sony og øker med en tusenlapp?

sennheiser.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Endelig CD-kvalitet over Bluetooth! NuraTrue Pro er de første trådløse øreproppene med aptX Lossless.
Disse gleder vi oss til! Flaggskipet PX7 skal omsider erstattes! Den nye Px7 S2 har enda bedre lyd, bedre komfort – og bedre støydemping.
Inzone er Sonys nye gamingmerke Sony debuterer med gamingtilbehør under navnet Inzone. I første omgang med tre headsets og to skjermer. 
Flere nye ørepropper fra JBL JBL har dyttet mer teknologi i sine ørepropper, og utviklet en egen til spilling, med ultralav forsinkelse.
High-tech-propper til gaming Svenske Urbanista har laget et par helt trådløse ørepropper som er spesielt utviklet for spilling over Bluetooth.
Stax trådløse hodetelefoner koster ikke en formue De trådløse Stax Spirit S3 fra Edifier bruker spesielle drivere. Men kanskje ikke slike du tror.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend