TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Sennheiser lover sannhetsserum

Sennheisers nye ørepropper IE 300 skal gi en lydopplevelse av ypperste kvalitet. De koster pæng, så dette bør smake!

forfatter
Publisert 27.01.21 - 14:50

Man kan si hva man vil om både semi-trådløse og helt trådløse ørepropper. Jommen er de praktiske, man kan ha samtaler gjennom dem og påkalle mobiltelefonens stemmeassistent. Og noen av dem låter bra. Derfor har også de helt trådløse øreproppene tatt helt over i budsjettklassen, og ganske langt oppover i premiumsegmentet.

Men helt topp vil aldri lyden av de trådløse øreroppene bli, fordi de har begrenset forsterkereffekt og dessuten komprimert Bluetooth-lyd. I de dyrere prisklassene er det derfor fremdeles kablede ørepropper som gjelder.  

Og det er her du finner de nye Sennheiser IE 300. Laget i Tyskland for å tilfredsstille de mest ihuga lydentusiastene, med nyansert og naturlig lyd. Musikk i studiokvalitet, kort sagt.

Extra Wide Band

Sennheiser IE 300 bruker ikke de aller største høyttalerelementene (driverne) på markedet, bare 7 millimeter. Flere andre har både 10 og 12 millimeter. Det kan ha en ulempe i bassregionen, som trenger litt areal for å flytte nok luft. Men det kan kompenseres med lengre slaglengde. Mindre elementer har dessuten fordelen av å kunne gjengi høyere frekvenser og dermed luftigere diskant, med mindre forvrengning. Sennheisers elementer skal gjengi et ekstra stort frekvensregister (6 Hz – 20 kHz) og kalles derfor XWB – eller Extra Wide Band.

Elementene har fått en spesiell membranfolie som skal minimere resonanser og harmonisk forvrengning. Bakstykket på elementet skal dessuten minimere refleksjoner inne i huset, og et ekstra kammer fjerner resonanser i øregangen for en mer raffinert og detaljert diskantgjengivelse.

Sennheiser IE 300
Sennheiser IE 300 er et par seriøse ørepropper for kresne lyttere. Det bør de være, til over 3.000 kroner. Foto: Sennheiser

Ankepunkter ved toppmodellen

Høyttalerelementene i IE 300 er veldig like de som sitter i toppmodellen IE 800 S. Også de er 7 mm Extra Wide Band, men dekker da frekvensområdet 8 Hz – 41 khz). Dette er meget gode ørepropper, men vi syntes ti tusen kroner var mye å betale, da et av ankepunktene var at de var tungdrevne og hadde begrenset med dynamikk selv med en kraftig forsterker.

Men om IE 800 S hadde kostet halvparten, ville de vært en innertier på lyden. Dersom IE 300 til litt over 3.000 kroner gir veldig mye av samme kvalitet, så vil de fort være et mye bedre kjøp.

Komfortabel lydopplevelse

IE 300 tilbyr «eksepsjonell holdbarhet og komfort med et design inspirert av det profesjonelle lyduniverset.» De ergonomiske funksjonene inkluderer justerbare og fleksible ørekroker av silikon og minneskum i tre størrelser (S / M / L). Dette for best mulig passform og komfort for lange lytteøkter, og dessuten optimal lydisolering. Slik at kresne lyttere kan nyte lyden uforstyrret, selv i støyete omgivelser.

Forsterket kabel

Sennheiser IE 300 har en medfølgende kabel som er forsterket med para-aramid for god holdbarhet, «selv etter tusenvis av bøyninger». Kabelen kan også enkelt byttes ut for optimal fleksibilitet. For ytterligere holdbarhet er den forgylte Fidelity + MMCX-kontakten plassert i en innfelt 4,8 mm bred stikkontakt i huset. Pluggen i enden av kabelen er av typen 3,5 mm ubalansert. Balanserte kabler med kontakter for 2,5 og 4,4 mm er også tilgjengelig som tilbehør. En Premium-veske er inkludert for en sikker og praktisk oppbevaring.

Pris og tilgjengelighet

Sennheiser IE 300 vil være tilgjengelig i Europa fra mars 2021. Prisen blir 3.190 kroner.

sennheiser.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde