High-End 2015 Munchen

Sennheisers 600-serie har legendestatus blant kjennere. Nå kommer en utgave laget for folk på farten.
Annonse
Annonse
forfatter

De lager hodetelefoner i alle prisklasser, og lenge var 600-serien deres gjeveste modeller. Den legendariske HD650 er den dag i dag, en av de mest vellydende åpne hodetelefonene i en øvre klassen.

Men åpne hodetelefoner med høy impedanse er ikke særlig egnet på mobiltelefoner. Som er majoritetens foretrukne musikkspiller.

Derfor har Sennheisers ingeniører forsøkt å bevare den åpne lydsignaturen i de nye HD630VB. Som har store, lukkede øreklokker.

Sennheiser 630VBHodetelefonene er rendyrket for mobilbruk, og har faktisk en liten bryter som bytter mellom tilpasning til iPhone, og Android-mobiler.

VB står for variabel bass, og brukeren kan selv stille hvor mye bass som foretrekkes ( +/- 5 dB ved 50 Hz), med et ratt på den høyre øreklokken. Der finnes også knapp for volum, start og stopp av musikken og svarknapp for samtaler.

Annonse

Sennheiser har klart å holde motstanden nede i 23 ohm, og likevel oppnådd en følsomhet på 114 dB, og en frekvensgang på 10-42.000 hz.

Lyden er klassisk Sennheiser, med et forbausende åpent lydbilde – til lukkede øreklokker å være, og med stram kontroll over den potente bassen.

Disse skal det bli interessant å teste, også for å finne ut hvor god isolasjon de har i et bråkete utemiljø.

HD650VB er priset til 499 Euro, knappe 5000 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.