TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Sennheiser for kjennere

Sennheisers 600-serie har legendestatus blant kjennere. Nå kommer en utgave laget for folk på farten.

forfatter
Publisert 15.05.15 - 15:43

De lager hodetelefoner i alle prisklasser, og lenge var 600-serien deres gjeveste modeller. Den legendariske HD650 er den dag i dag, en av de mest vellydende åpne hodetelefonene i en øvre klassen.

Men åpne hodetelefoner med høy impedanse er ikke særlig egnet på mobiltelefoner. Som er majoritetens foretrukne musikkspiller.

Derfor har Sennheisers ingeniører forsøkt å bevare den åpne lydsignaturen i de nye HD630VB. Som har store, lukkede øreklokker.

Sennheiser 630VBHodetelefonene er rendyrket for mobilbruk, og har faktisk en liten bryter som bytter mellom tilpasning til iPhone, og Android-mobiler.

VB står for variabel bass, og brukeren kan selv stille hvor mye bass som foretrekkes ( +/- 5 dB ved 50 Hz), med et ratt på den høyre øreklokken. Der finnes også knapp for volum, start og stopp av musikken og svarknapp for samtaler.

Sennheiser har klart å holde motstanden nede i 23 ohm, og likevel oppnådd en følsomhet på 114 dB, og en frekvensgang på 10-42.000 hz.

Lyden er klassisk Sennheiser, med et forbausende åpent lydbilde – til lukkede øreklokker å være, og med stram kontroll over den potente bassen.

Disse skal det bli interessant å teste, også for å finne ut hvor god isolasjon de har i et bråkete utemiljø.

HD650VB er priset til 499 Euro, knappe 5000 kr.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Seriøse trådløse fra Focal Focal Bathys er trådløse hodetelefoner med ANC. Men de konkurrerer ikke mot Sony og Bose, her siktes det nemlig høyere.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde