Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Rimeligere Oppo-hodetelefoner for bærbart

De nye PM-3 blir Oppos hittil rimeligste hodetelefon, og det gir oss to grunner til å glede seg.

Skrevet av / 06.03.15 - 09:30
Rimeligere Oppo-hodetelefoner for bærbart

Toppmodellen heter PM1 og koster 15.000 kr. De låter fantastisk, særlig på en god hodetelefonforsterker. Det finnes også en rimeligere variant som heter PM-2, til 11.000 kr, men den kommende PM-3 ventes å bli vesentlig billigere med en pris godt under.

De er mindre og lettere, med lukkede øreklokker og flate planarmembraner på 55 mm,laget over samme lest som elementene  i toppmodellen.

Headphone-PM-3_Quarter_View_White_hr

De finnes også i hvitt, og har meget bra følsomhet på 102dB, og en nominell impedans på lave 26 Ohm. Dermed kan de drives av mobilen uten problemer.

Oppo oppgir frekvensområdet til 10 Hz – 50 kHz, og de leveres med to kabler og en bæreveske. Den ene kabelen er tre meter, beregnet for hjemmebruk, mens den andre er 1.2 meter og har mikrofon og fjernstyring. Den kan brukes med iPhone, og Android og Windows -mobiler.

HA-2 full viewOppo har også lansert en bærbar, batteridrevet hodetelefonforsterker, med DAC – digitalkonverter, innebygget. HA-2 kalles den, og i likhet med den stasjonære HA-1, støtter den høyoppløste lydfiler opp til 384kHz/32-bit og de spiller av DSD-filer (opp til 12 MHz – DSD256 og DSD4x).

HA-2 right side Den har en ESS ES9018-K2M Sabre32 digitalprosessor innebyggget – for de som er opptatt av sånt, og en hybrid forsterker, og USB DAC som betyr at den foretar all digital-til-analog signalbehandling fra en iPhone (eller iPod/iPad), for best mulig lyd i hodetelefonene.

DAC-en gjør samme jobb med lydfiler fra Android-mobiler og PC/Mac-ens USB-utgang.

Det innebygged batteriet kan nødlade mobilen, og det kan hurtiglades på 30 minutter. Den skal være i stand til å drive store hodetelefoner også, og klarer å dytte ut 300 mW effekt til et par 16 ohms hodetelefoner.

Som man kan se av bildet finnes det en Bass Boost-knapp som løfter bassen, og en bryter for mer effekt fra hodetelefonutgangen, i tillegg til en roterende volumkontroll.

HA-2-Connection-Diagram-HR

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top