TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Rimeligere Oppo-hodetelefoner for bærbart

De nye PM-3 blir Oppos hittil rimeligste hodetelefon, og det gir oss to grunner til å glede seg.

forfatter
Publisert 06.03.15 - 09:30

Toppmodellen heter PM1 og koster 15.000 kr. De låter fantastisk, særlig på en god hodetelefonforsterker. Det finnes også en rimeligere variant som heter PM-2, til 11.000 kr, men den kommende PM-3 ventes å bli vesentlig billigere med en pris godt under.

De er mindre og lettere, med lukkede øreklokker og flate planarmembraner på 55 mm,laget over samme lest som elementene  i toppmodellen.

Headphone-PM-3_Quarter_View_White_hr

De finnes også i hvitt, og har meget bra følsomhet på 102dB, og en nominell impedans på lave 26 Ohm. Dermed kan de drives av mobilen uten problemer.

Oppo oppgir frekvensområdet til 10 Hz – 50 kHz, og de leveres med to kabler og en bæreveske. Den ene kabelen er tre meter, beregnet for hjemmebruk, mens den andre er 1.2 meter og har mikrofon og fjernstyring. Den kan brukes med iPhone, og Android og Windows -mobiler.

HA-2 full viewOppo har også lansert en bærbar, batteridrevet hodetelefonforsterker, med DAC – digitalkonverter, innebygget. HA-2 kalles den, og i likhet med den stasjonære HA-1, støtter den høyoppløste lydfiler opp til 384kHz/32-bit og de spiller av DSD-filer (opp til 12 MHz – DSD256 og DSD4x).

HA-2 right side Den har en ESS ES9018-K2M Sabre32 digitalprosessor innebyggget – for de som er opptatt av sånt, og en hybrid forsterker, og USB DAC som betyr at den foretar all digital-til-analog signalbehandling fra en iPhone (eller iPod/iPad), for best mulig lyd i hodetelefonene.

DAC-en gjør samme jobb med lydfiler fra Android-mobiler og PC/Mac-ens USB-utgang.

Det innebygged batteriet kan nødlade mobilen, og det kan hurtiglades på 30 minutter. Den skal være i stand til å drive store hodetelefoner også, og klarer å dytte ut 300 mW effekt til et par 16 ohms hodetelefoner.

Som man kan se av bildet finnes det en Bass Boost-knapp som løfter bassen, og en bryter for mer effekt fra hodetelefonutgangen, i tillegg til en roterende volumkontroll.

HA-2-Connection-Diagram-HR

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljene om de nye mobilene. Og for første gang får Nord-serien også et par trådløse ørepropper.
Trådløse ørepropper til halve prisen Hvis du tar et steg ned fra toppmodellene, kan du få nesten like god lyd for mindre penger.
Sony WH-1000XM5: Farvel, støy! Sony overgår seg selv med de nye WH-1000XM5. Klasseledende støydemping, bedre lyd, og bedre komfort enn noensinne.
Praktisk lader og stativ for hjemmekontoret Lader mobile, øreproppene, og passer på hodetelefonene dine.
Hodetelefoner: Diamantlyd til kullpris Shure Aonic 40 går etter sin egen storebror, og på enkelte områder har den rimeligere modellen overtaket.
PSB hodetelefoner tilpasser seg hørselen din PSB M4U 8 mkII har digital støykansellering og tilpasser seg brukerens hørsel. Men de er ikke uten svakheter.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend