Search
Generic filters

Rimeligere Oppo-hodetelefoner for bærbart

De nye PM-3 blir Oppos hittil rimeligste hodetelefon, og det gir oss to grunner til å glede seg.

Toppmodellen heter PM1 og koster 15.000 kr. De låter fantastisk, særlig på en god hodetelefonforsterker. Det finnes også en rimeligere variant som heter PM-2, til 11.000 kr, men den kommende PM-3 ventes å bli vesentlig billigere med en pris godt under.

De er mindre og lettere, med lukkede øreklokker og flate planarmembraner på 55 mm,laget over samme lest som elementene  i toppmodellen.

Headphone-PM-3_Quarter_View_White_hr

De finnes også i hvitt, og har meget bra følsomhet på 102dB, og en nominell impedans på lave 26 Ohm. Dermed kan de drives av mobilen uten problemer.

Oppo oppgir frekvensområdet til 10 Hz – 50 kHz, og de leveres med to kabler og en bæreveske. Den ene kabelen er tre meter, beregnet for hjemmebruk, mens den andre er 1.2 meter og har mikrofon og fjernstyring. Den kan brukes med iPhone, og Android og Windows -mobiler.

HA-2 full viewOppo har også lansert en bærbar, batteridrevet hodetelefonforsterker, med DAC – digitalkonverter, innebygget. HA-2 kalles den, og i likhet med den stasjonære HA-1, støtter den høyoppløste lydfiler opp til 384kHz/32-bit og de spiller av DSD-filer (opp til 12 MHz – DSD256 og DSD4x).

HA-2 right side Den har en ESS ES9018-K2M Sabre32 digitalprosessor innebyggget – for de som er opptatt av sånt, og en hybrid forsterker, og USB DAC som betyr at den foretar all digital-til-analog signalbehandling fra en iPhone (eller iPod/iPad), for best mulig lyd i hodetelefonene.

DAC-en gjør samme jobb med lydfiler fra Android-mobiler og PC/Mac-ens USB-utgang.

Det innebygged batteriet kan nødlade mobilen, og det kan hurtiglades på 30 minutter. Den skal være i stand til å drive store hodetelefoner også, og klarer å dytte ut 300 mW effekt til et par 16 ohms hodetelefoner.

Som man kan se av bildet finnes det en Bass Boost-knapp som løfter bassen, og en bryter for mer effekt fra hodetelefonutgangen, i tillegg til en roterende volumkontroll.

HA-2-Connection-Diagram-HR

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.