Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Rimeligere high-end

Grado har hørt våre bønner. Med PS500 har de et alternativ til den ekstreme PS1000, som koster mye mindre, og lover å låte nesten like bra.

Skrevet av / 26.09.11 - 08:30
Rimeligere high-end

Dyre hodetelefoner kan koste mer enn de smaker, hvert fall om man ikke bruker dem ofte. Grado har lenge vært kjent som produsenten som klarer å lage kvalitet i alle prisklasser. At de får det til når prisen er så høy som 21.500 kroner – Grado PS1000 – er vel ingen overraskelse.

Da er mer stas når det låter fett til en tusenlapp – Grado SR60i – men noen vil alltid være villig til å betale mer for enda bedre lyd.

Da har Grado modeller fra lettvekteren iGrado til 700 kroner, til GS1000 og PS1000 som koster femsifrede beløp.

Men i den øverste enden av prisstigen sitter altså toppmodellen PS1000, som nå får et kompetent avkom i PS500. En rimeligere variant av Grados toppmodell i Professional Series, som lover å koste en tredjedel av storebror, og yte to tredjedeler av PS1000 samlede kvaliteter. Alt i følge produsenten selv.

Grado PS500 er basert på PS1000 og bruker den samme hybridteknologien med et innvendig kammer i mahogni, mens det ytre kammeret i den åpne hodetelefonen, er i støpt aluminium.

PS500 som er i butikkene i midten av oktober tidligst, er lavohmig med 32 ohm og bør fungere selv på en iPhone, mens driftseffekten er 98 dB. Frekvensresponsen oppgis til 14-29.000 hz, og de to elementene er matchet til en toleranse på maks 0,5 dB avvik. Noe du sjelden ser på hodetelefoner.

Test kommer, i mens kan man lese mer her, og her.

Audiomedia

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top