Hodetelefoner

Grado har hørt våre bønner. Med PS500 har de et alternativ til den ekstreme PS1000, som koster mye mindre, og lover å låte nesten like bra.
Annonse
Annonse
forfatter

Dyre hodetelefoner kan koste mer enn de smaker, hvert fall om man ikke bruker dem ofte. Grado har lenge vært kjent som produsenten som klarer å lage kvalitet i alle prisklasser. At de får det til når prisen er så høy som 21.500 kroner – Grado PS1000 – er vel ingen overraskelse.

Da er mer stas når det låter fett til en tusenlapp – Grado SR60i – men noen vil alltid være villig til å betale mer for enda bedre lyd.

Da har Grado modeller fra lettvekteren iGrado til 700 kroner, til GS1000 og PS1000 som koster femsifrede beløp.

Men i den øverste enden av prisstigen sitter altså toppmodellen PS1000, som nå får et kompetent avkom i PS500. En rimeligere variant av Grados toppmodell i Professional Series, som lover å koste en tredjedel av storebror, og yte to tredjedeler av PS1000 samlede kvaliteter. Alt i følge produsenten selv.

Grado PS500 er basert på PS1000 og bruker den samme hybridteknologien med et innvendig kammer i mahogni, mens det ytre kammeret i den åpne hodetelefonen, er i støpt aluminium.

PS500 som er i butikkene i midten av oktober tidligst, er lavohmig med 32 ohm og bør fungere selv på en iPhone, mens driftseffekten er 98 dB. Frekvensresponsen oppgis til 14-29.000 hz, og de to elementene er matchet til en toleranse på maks 0,5 dB avvik. Noe du sjelden ser på hodetelefoner.

Test kommer, i mens kan man lese mer her, og her.

Audiomedia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.