Megadyre hodetelefoner fra Pioneer

Pioneer slår virkelig på stortromma med de nye high-end-hodetelefonene SE-Master 1.

Skrevet av / 26.05.15 - 20:15
Megadyre hodetelefoner fra Pioneer

Vask ørene! Knus sparegrisen! Pioneer lanserer de vanvittige high-end-hodetelefonene SE-Master 1, til den like vanvittige prisen av 20.000 kroner.

Det nye flaggskipet er resultatet av fem års arbeid på Pioneers forskningsavdeling.

– ”Takumi” – det er det japanske ordet for ”mester”, som perfekt beskriver våre følelser rundt SE-MASTER1. Å si at vi er stolte over å presentere disse referansehodetelefonene til verden er helt klart en underdrivelse, sier Espen Nylenden, salgssjef hos Pioneer & Onkyo Europe, i en pressemelding.

Duraluminium
SE-Master 1 er utformet med oppmerksomhet ned til hver detalj, skal vi tro Pioneer. Materialene er nøye valgt ut. Blant annet brukes en moderne variant av aluminiumlegeringen ”duraluminium”, hvor man har blandet inn ørlite kobber, mangan og magnesium for å øke styrken. Man har også brukt ren aluminium enkelte steder, og dessuten mykt kunstskinn til øreputene. I tillegg er hodetelefonene ergonomisk utført for ”overlegen komfort”.

For 20.000 kroner får du et par håndlagde hodetelefoner helt uten kompromisser.
For 20.000 kroner får du et par håndlagde hodetelefoner helt uten kompromisser.

Håndlaget
Hver enhet er håndlaget av en og samme håndverker i Pioneers japanske fabrikk, og får sitt eget serienummer inngravert.

På innsiden sitter et 50 mm høyttalerelement med keramikkbekledd membran, for å holde denne stiv nok til å ikke bryte opp i forvrengning. Spesielt gunstig for de høyeste frekvensene, med andre ord forventer vi en klokkeklar gjengivelse av stemmer og instrumenter, og et luftig og rent lydbilde.

Kraftige magneter skal gi optimal transientrespons, slik at hodetelefonene snur på femøringen enten det er plukking på fioliner eller hamring på kraftige pauker som skal gjengis.

Bredt frekvensområde
Hodetelefonene skal kunne gjengi et frekvensområde helt opp til 85 kHz, mer enn dobbelt av det som kreves for å kunne kalle hodetelefoner ekte høyoppløst. Er disse høye frekvensene viktige? Kanskje ikke i seg selv, men jo lenger oppover i registeret hodetelefonene spiller rent, desto friere og uforvrengt vil frekvensene vi faktisk kan høre gjengis.

Selve huset er strukturert spesielt med tanke på å minimere resonanser, slik at bare selve membranen får lov å gi lyd fra seg.

For audiofile og teknikere
Pioneer lover at SE-Master 1 er like godt egnet for audiofile musikkelskere, som for opptaks- og masteringteknikere. Og for å sørge for å holde sistnevnte fornøyd, er fintuningen av hodetelefonene gjort i samarbeid med teknikerne i Air Studios i London. Dette er dermed verdens første hodetelefoner til å få merkelappen ”AIR Studios Monitor Reference Headphones”.

Vi jobber med å få låne et par til test!

Fakta
Type: Semiåpen, dynamisk
Høyttalerelementer: 50 mm
Følsomhet: 94 dB
Frekvensområde: 5 Hz – 85 kHz
Maks. inngangseffekt: 1.500 mW
Impedans: 45 ohm
Kabel: 3 m, OFC Litz-ledning
Plugg: 6,2 mm standard stereoplugg
Balansert XLR-kabel kan kjøpes ekstra (JCA-XLR30M)
Vekt: 460 g

Pris og tilgjengelighet
Pioneer SE-Master 1 vil koste 20.000 kroner og lanseres i juni.

pioneer.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forbedret premiummodell fra Bowers & Wilkins

De beste hodetelefonene blir sandfarget

Bose QuietComfort Ultra: Boses nye flaggskip

Devialet Gemini II kan noe ikke andre ørepropper kan

Grisebillige ørepropper med støydemping

Shure Aonic 50 får spatial audio

Scroll to Top