TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Pioneer hevder overlegen lydkvalitet

Med nye hodetelefoner, både i og utenpå øret.

forfatter
Publisert 11.04.14 - 15:10

Pioneer lanserer fire hodetelefoner for klubbdansere, deriblant to øreklokkemodeller og to øreproppmodeller.

Pioneer_klokker
Pioneer SE-MX9 og SE-MX7

Flaggskipet: SE-MX9
Flaggskipet heter SE-MX9, som har som formål å gi den best mulige klubblyden, takket være to 50 mm drivere. Teknologien har modellen arvet fra de klassiske HDJ-2000 DJ-hodetelefonene, som flere DJ-er i verden har satt sin lit til.

Med SE-MX9 har Pioneer valgt å ta komforten et hakk videre, med en ny hodebøyle utviklet for å gi bedre kontaktflate mot hodet. Noe som igjen ”resulterer i en stabil og veldig komfortabel tilpasning, som gjør at brukeren enkelt ’glemmer’ at han faktisk bruker disse hodetelefonene,” i følge Pioneers pressemelding.

SE-MX9 har en 1,2 meters flokefri, avtakbar D-formet ledning. Integrert i denne er både mikrofon og fjernkontroll for innkomne telefonsamtaler. Øreklokkene er bygget i aluminium og kan velges i fargene Bright Silver, Indigo Black eller Bright Copper. Tilbehør inkluderer bæreveske, en ekstra 2 meters ledning for hjemmebruk, en flyadapter og en 6,3 mm fullstørrelse jackplugg.

SE-MX7
SE-MX7 har hele to høyttalerelementer til hvert øre – en 40 mm for mellomtone og bass, og en diskant. Dette for å kunne gjenskape klubblydopplevelsen på mest mulig dynamisk vis. I tillegg har hodetelefonene såkalt Advanced Bass Level Control, som gjør at bassen kan justeres uavhengig. Dette gjøres ved å vri på justeringshendelen på venstre ørekopp.

Også SE-MX7 har et hodebånd med en form som maksimerer kontaktflaten med hodet, for en stabil og komfortabel tilpasning. Kommunikasjon med resten av verden sørges for av en integrert mikrofon og innebygd fjernkontroll på ledningen. Hodetelefonene er tilgjengelig i Matt Hvit, Matt Svart, Matt Blå & Matt Oransje. Bæreboks er inkludert.

Pioneer_propper
Pioneer SE-CX9 og SE-CX8

Ørepropper
Øreproppene SE-CX9 og SE-CX8 er laget for å levere det samme lydtrykket som på diskoteket. Basselementene er montert bakerst i øreproppene, og Pioneer lover et enestående basstrykk, på linje med det man kjenner fra nattklubbene. SE-CX9 skiller seg fra SE-CX8 med sin toveis balansert armatur-konstruksjon. I motsetning til en vanlig membran benyttes da en bevegelig, magnetisk armatur som er formet slik at den kan bevege seg innenfor magnetens magnetfelt. Balansert armatur har potensielt renere lyd enn et vanlig dynamisk element.

 

Les også: Test av HiSound Audio HSA-BA100 ørepropper med balansert armatur

 

SE-CX8 har dynamiske elementer – også dette en toveis konstruksjon, med separat bass og diskant. Vi loves ”en fantastisk lytteropplevelse som ikke likner måten man lytter til musikk på med tradisjonelle hodetelefoner”.

Begge øreproppmodellene har både mikrofon og fjernkontroll innebygd i ledningen. Ledningen er for øvrig avtakbar og flokefri, og øreproppene er utviklet for å høy komfort og ”perfekt tilpasning”. I tillegg følger det med tre byttbare gummipropper i forskjellige størrelser og et beskyttende etui.

SE-CX8 er tilgjengelig i Bright Silver, Indigo Black og Bright Copper. SE-CX9 har aluminiumskall i en dyp sølvfarge med røde detaljer.

Priser og lanseringsdato vet vi ikke ennå.

pioneer.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Seriøse trådløse fra Focal Focal Bathys er trådløse hodetelefoner med ANC. Men de konkurrerer ikke mot Sony og Bose, her siktes det nemlig høyere.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde