TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Ørepropper som forbedrer hørselen

Jabra Enhance Plus er midt i mellom hodetelefon og høreapparat.

forfatter
Publisert 20.08.21 - 19:43

Hodetelefoner er ofte beskyldt for å ødelegge hørselen til ungdommen – særlig av folk som er litt opp i årene. Jabra har nå kommet med et produkt som faktisk gjør det helt motsatte: De forbedrer hørselen!

Jabra Enhance Plus kan nemlig ikke bare brukes som helt trådløse ørepropper til musikk og telefonsamtaler. De forsterker og forbedrer også lyden fra omgivelsene, slik at folk som har nedsatt hørsel, men ikke er klare til hørepropper, fortsatt kan høre godt. Altså en mellomting mellom hodetelefon og høreapperat.

At det kommer fra Jabra er ikke overraskende. Jabra er et datterselskap av GN, som i mange tiår har laget nettopp høreapparater. Dermed har de lett tilgang til teknologien.

Jabra Enhance Plus ligner helt trådløse ørepropper, men har også funksjoner fra høreapparater. (Foto: Jabra)

Selv om de har flere funksjoner, så er Jabra Enhance Plus kun halvparten så store som selskapets alminnelige true wireless-ørepropper. Det loves også en usedvanlig lang batteritid på 10 timer på en oppladning.

«Ved å kombinere ekspertisen fra begge sider av våres audiovirksomheter, både medico og consumer, tilbyr Jabra Enhane Plus en lydløsning til dem som opplever utfordringer med hørselen i hverdagen», sier Jabras direktør, René Svendsen-Tune.

Jabra Enhance Plus blir først lansert i USA, men kommer også senere til andre land, avhengig av lovgivning. Nøyaktig når de kommer til våre breddegrader og til hvilken pris, er ikke opplyst.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde