High-end

De er mest kjent for seriøse Blu-ray-spillere, men nå lanserer de hodetelefoner med egne båndelementer
forfatter

Mens mange hodetelefoner dukker opp med fancy design og standard elementer innvendig, går Oppo sine egne veier når de lanserer sine første hodtelefoner.

De er kanskje best kjent for sine fremragende DVD- og BD-spillere, men har som mange andre sett at hodetelefonmarkedet har mye større vekst. Der er det penger å tjene, men Oppo har ikke falt for fristelsen, og laget hodetelefoner for massene.

I stedet har de valgt å utfordre high-end modeller fra Sennheiser, Beyer, Hifiman og Audeze, for å nevne noen.

PM-1-Side

Først ut er PM-1 som er tilgjengelig i løpet av april til 1100 USD, i sommer kommer en rimeligere variant kalt PM-2 til 700 USD.

De bruker begge Oppos egne planar-elementer, som er flate sjulags ovale membraner med (85 x 69 mm) spiralformet ledende materiale vevd inn, og drevet av en rekke neodymiummagneter. Ikke så ulikt en bånddiskant fra feks Elac.

De åpne PM-2 har god følsomhet på 102 dB og elektrisk motstand er oppgitt til 32 ohm. Det skal gjøre dem godt egnet til mobilbruk, men for hjemmebruk vil man kanskje velge den kommende Oppo HA-1 hodetelefonforsterkeren.

Amplifier-HA-1

Den kommer til å ha en innebygget ESS 9018 Sabre 32-bits digitalkonverter, og kan styres fra en app på mobilen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.