TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Oppo lanserer hodetelefoner

De er mest kjent for seriøse Blu-ray-spillere, men nå lanserer de hodetelefoner med egne båndelementer

forfatter
Publisert 04.04.14 - 11:15

Mens mange hodetelefoner dukker opp med fancy design og standard elementer innvendig, går Oppo sine egne veier når de lanserer sine første hodtelefoner.

De er kanskje best kjent for sine fremragende DVD- og BD-spillere, men har som mange andre sett at hodetelefonmarkedet har mye større vekst. Der er det penger å tjene, men Oppo har ikke falt for fristelsen, og laget hodetelefoner for massene.

I stedet har de valgt å utfordre high-end modeller fra Sennheiser, Beyer, Hifiman og Audeze, for å nevne noen.

PM-1-Side

Først ut er PM-1 som er tilgjengelig i løpet av april til 1100 USD, i sommer kommer en rimeligere variant kalt PM-2 til 700 USD.

De bruker begge Oppos egne planar-elementer, som er flate sjulags ovale membraner med (85 x 69 mm) spiralformet ledende materiale vevd inn, og drevet av en rekke neodymiummagneter. Ikke så ulikt en bånddiskant fra feks Elac.

De åpne PM-2 har god følsomhet på 102 dB og elektrisk motstand er oppgitt til 32 ohm. Det skal gjøre dem godt egnet til mobilbruk, men for hjemmebruk vil man kanskje velge den kommende Oppo HA-1 hodetelefonforsterkeren.

Amplifier-HA-1

Den kommer til å ha en innebygget ESS 9018 Sabre 32-bits digitalkonverter, og kan styres fra en app på mobilen.

Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Google meg i øret Det minste medlemmet av familien Pixel sitter godt i øret.
Sjekk de lekre hodetelefonene! Merk deg navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambisiøse flaggskip blant hodetelefoner.
Ingenting bør låte slik Ingen bass, ingen trådløs lading, ingen støydemping. Lyden fra ingenting er ikke imponerende.
… koste hva det koste vil Mark Levinson lager ikke billige ting, og de har ikke tenkt å begynne nå. Med sine første trådløse, støykansellerende hodetelefoner. Men hvor bra er de?
Hør mer av omgivelsene med disse øreproppene Mange er veldig opptatt av lyddemping i sine ørepropper. Men noen ganger er det smart å slippe omgivelsene inn. Creative Sensemore Air går lenger enn de fleste.
Skiller seg ut I denne sammenhengen tunge og store sportspropper som leverer både komfort og lyd.
Følg Lyd & Bilde