OnePlus i store problemer med amerikanske tollmyndigheter

United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
Annonse
Annonse
forfatter

Til å begynne med virket det som en spøk. Flere internasjonale medier, herunder BBC News, kunne i går med et glimt i øyet fortelle at de amerikanske tollmyndighetene åpenbart hadde tatt feil av et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper og noen billige, kinesiske piratkopier av Apples AirPod Pro ørepropper.

«Dette er ikke et eple», skrev Customs and Border Protection på Twitter, hvor OnePlus sin offisielle Twitter-profil svarte: «Hey, få de tilbake.» 

For de 2.000 «falske» AirPods var som sagt i virkeligheten OnePlus Buds, som var på vei fra Hong Kong til butikkene i den amerikanske delstaten Nevada.

Og så trodde de fleste kanskje at det ikke var mer til den historien.
Men slik var det absolutt ikke. For da det amerikanske tech-mediet Android Authority ba United States Customs and Border Protection om en kommentar til den litt pinlige feilen, fikk de følgende svar:

Annonse

Etter å ha undersøkt den gjeldende forsendelsen besluttet en CBP Import Specialist at hodetelefonene syntes å krenke Apples konfigurasjonsvaremerke. Apple har konfigurasjonsvaremerker på hodetelefonene sine og har registrert disse varemerkene med CBP. Basert på denne beslutningen har CBP-offiserer på JFK flyplassen beslaglagt forsendelsen under 19 USC 1526 (e). CBP’s beslagleggelse av øreproppene er ikke relatert til bildene eller språket på boksen. En virksomhet trenger ikke å sette et «Apple»-ordmerke eller -design på sitt produkt for å krenke disse varemerkene. Importøren vil ha mange muligheter gjennom bedømmelsesprosessen til å fremlegge bevis for at deres produkt ikke overtreder de relevante registrerte varemerkene.

Det betyr konkret at tollmyndighetene beholder de 2.000 par øreproppene, og at OnePlus nå har 30 dager til å komme med innvendinger mot beslutningen, skriver Wired.

Den endelige beslutningen om hvorvidt OnePlus Buds krenker Apples rettigheter, vil deretter bli tatt av en amerikansk domstol.

Problemet for OnePlus? Hvis domstolen dømmer til fordel for tollmyndighetenes fortolkning, kan OnePlus ikke lenger selge øreproppene sine på det amerikanske markedet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Poly vil komme seg på markedet for profesjonell lyd & video til hjemmekontor.
3:2-skjermen får 3.3K oppløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-sertifisering
Apple er verdens mest verdifulle selskap, igjen.
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.