Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

OnePlus i store problemer med amerikanske tollmyndigheter

United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.

Til å begynne med virket det som en spøk. Flere internasjonale medier, herunder BBC News, kunne i går med et glimt i øyet fortelle at de amerikanske tollmyndighetene åpenbart hadde tatt feil av et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper og noen billige, kinesiske piratkopier av Apples AirPod Pro ørepropper.

«Dette er ikke et eple», skrev Customs and Border Protection på Twitter, hvor OnePlus sin offisielle Twitter-profil svarte: «Hey, få de tilbake.» 

For de 2.000 «falske» AirPods var som sagt i virkeligheten OnePlus Buds, som var på vei fra Hong Kong til butikkene i den amerikanske delstaten Nevada.

Og så trodde de fleste kanskje at det ikke var mer til den historien.
Men slik var det absolutt ikke. For da det amerikanske tech-mediet Android Authority ba United States Customs and Border Protection om en kommentar til den litt pinlige feilen, fikk de følgende svar:

Annonse

Etter å ha undersøkt den gjeldende forsendelsen besluttet en CBP Import Specialist at hodetelefonene syntes å krenke Apples konfigurasjonsvaremerke. Apple har konfigurasjonsvaremerker på hodetelefonene sine og har registrert disse varemerkene med CBP. Basert på denne beslutningen har CBP-offiserer på JFK flyplassen beslaglagt forsendelsen under 19 USC 1526 (e). CBP’s beslagleggelse av øreproppene er ikke relatert til bildene eller språket på boksen. En virksomhet trenger ikke å sette et «Apple»-ordmerke eller -design på sitt produkt for å krenke disse varemerkene. Importøren vil ha mange muligheter gjennom bedømmelsesprosessen til å fremlegge bevis for at deres produkt ikke overtreder de relevante registrerte varemerkene.

Det betyr konkret at tollmyndighetene beholder de 2.000 par øreproppene, og at OnePlus nå har 30 dager til å komme med innvendinger mot beslutningen, skriver Wired.

Den endelige beslutningen om hvorvidt OnePlus Buds krenker Apples rettigheter, vil deretter bli tatt av en amerikansk domstol.

Annonse

Problemet for OnePlus? Hvis domstolen dømmer til fordel for tollmyndighetenes fortolkning, kan OnePlus ikke lenger selge øreproppene sine på det amerikanske markedet!

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.