Nyhet

OnePlus i store problemer med amerikanske tollmyndigheter

United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.

Skrevet av / 15.09.20 - 15:52
OnePlus i store problemer med amerikanske tollmyndigheter

Til å begynne med virket det som en spøk. Flere internasjonale medier, herunder BBC News, kunne i går med et glimt i øyet fortelle at de amerikanske tollmyndighetene åpenbart hadde tatt feil av et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper og noen billige, kinesiske piratkopier av Apples AirPod Pro ørepropper.

«Dette er ikke et eple», skrev Customs and Border Protection på Twitter, hvor OnePlus sin offisielle Twitter-profil svarte: «Hey, få de tilbake.» 

For de 2.000 «falske» AirPods var som sagt i virkeligheten OnePlus Buds, som var på vei fra Hong Kong til butikkene i den amerikanske delstaten Nevada.

Og så trodde de fleste kanskje at det ikke var mer til den historien.
Men slik var det absolutt ikke. For da det amerikanske tech-mediet Android Authority ba United States Customs and Border Protection om en kommentar til den litt pinlige feilen, fikk de følgende svar:

Etter å ha undersøkt den gjeldende forsendelsen besluttet en CBP Import Specialist at hodetelefonene syntes å krenke Apples konfigurasjonsvaremerke. Apple har konfigurasjonsvaremerker på hodetelefonene sine og har registrert disse varemerkene med CBP. Basert på denne beslutningen har CBP-offiserer på JFK flyplassen beslaglagt forsendelsen under 19 USC 1526 (e). CBP’s beslagleggelse av øreproppene er ikke relatert til bildene eller språket på boksen. En virksomhet trenger ikke å sette et «Apple»-ordmerke eller -design på sitt produkt for å krenke disse varemerkene. Importøren vil ha mange muligheter gjennom bedømmelsesprosessen til å fremlegge bevis for at deres produkt ikke overtreder de relevante registrerte varemerkene.

Det betyr konkret at tollmyndighetene beholder de 2.000 par øreproppene, og at OnePlus nå har 30 dager til å komme med innvendinger mot beslutningen, skriver Wired.

Den endelige beslutningen om hvorvidt OnePlus Buds krenker Apples rettigheter, vil deretter bli tatt av en amerikansk domstol.

Problemet for OnePlus? Hvis domstolen dømmer til fordel for tollmyndighetenes fortolkning, kan OnePlus ikke lenger selge øreproppene sine på det amerikanske markedet!

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

De beste hodetelefonene blir sandfarget

Bose QuietComfort Ultra: Boses nye flaggskip

Devialet Gemini II kan noe ikke andre ørepropper kan

Grisebillige ørepropper med støydemping

Shure Aonic 50 får spatial audio

En helt ny type hodetelefonforsterker

Scroll to Top