Search
Generic filters

OnePlus i store problemer med amerikanske tollmyndigheter

United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.

Til å begynne med virket det som en spøk. Flere internasjonale medier, herunder BBC News, kunne i går med et glimt i øyet fortelle at de amerikanske tollmyndighetene åpenbart hadde tatt feil av et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper og noen billige, kinesiske piratkopier av Apples AirPod Pro ørepropper.

«Dette er ikke et eple», skrev Customs and Border Protection på Twitter, hvor OnePlus sin offisielle Twitter-profil svarte: «Hey, få de tilbake.» 

For de 2.000 «falske» AirPods var som sagt i virkeligheten OnePlus Buds, som var på vei fra Hong Kong til butikkene i den amerikanske delstaten Nevada.

Og så trodde de fleste kanskje at det ikke var mer til den historien.
Men slik var det absolutt ikke. For da det amerikanske tech-mediet Android Authority ba United States Customs and Border Protection om en kommentar til den litt pinlige feilen, fikk de følgende svar:

Etter å ha undersøkt den gjeldende forsendelsen besluttet en CBP Import Specialist at hodetelefonene syntes å krenke Apples konfigurasjonsvaremerke. Apple har konfigurasjonsvaremerker på hodetelefonene sine og har registrert disse varemerkene med CBP. Basert på denne beslutningen har CBP-offiserer på JFK flyplassen beslaglagt forsendelsen under 19 USC 1526 (e). CBP’s beslagleggelse av øreproppene er ikke relatert til bildene eller språket på boksen. En virksomhet trenger ikke å sette et «Apple»-ordmerke eller -design på sitt produkt for å krenke disse varemerkene. Importøren vil ha mange muligheter gjennom bedømmelsesprosessen til å fremlegge bevis for at deres produkt ikke overtreder de relevante registrerte varemerkene.

Det betyr konkret at tollmyndighetene beholder de 2.000 par øreproppene, og at OnePlus nå har 30 dager til å komme med innvendinger mot beslutningen, skriver Wired.

Den endelige beslutningen om hvorvidt OnePlus Buds krenker Apples rettigheter, vil deretter bli tatt av en amerikansk domstol.

Problemet for OnePlus? Hvis domstolen dømmer til fordel for tollmyndighetenes fortolkning, kan OnePlus ikke lenger selge øreproppene sine på det amerikanske markedet!

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.