Search
Generic filters

Nye lekekamerater til mobilen

Sonys omfattende vårkolleksjon av hodetelefoner til både avslapping og trening.

Våren gir anledning til å komme seg ut i den friske luften. Men det betyr ikke at man nødvendigvis skal la musikken bli hjemme. Sony har ikke mindre enn 12 bud på nye hodetelefoner, som kan arbeide sammen med mobiltelefon og andre bærbare enheter.

De fleste av hodetelefonene er fra seriene MDR-ZX og MDR-EX, som er henholdsvis fullvoksne og i-øret-modeller. Flere har innebygd mikrofon og fjernbetjening til håndfrie mobilsamtaler. En annen av vårens nyheter er den trådløse og vannavvisende hodetelefonen MDR-AS700BT.

Blant de mange modellene kan nevnes de trådløse MDR-ZX750BN, som kombinerer lydisolering og støyreduksjon med brukervennlige tilkoblingsmuligheter via Bluetooth og NFC. Det loves at inntil 98 prosent støy utenfra blokkeres (17 dB). Batteritiden er 13 timer med støyreduksjonen påslått.

 

sony_MDR-ZX750BN_W-8873

MDR-ZX610AP utmerker seg ved at fjernbetjeningen kan utvides og personaliseres ved hjelp av appen “Smart Key” (Android). ZX610AP er tilgjengelig i fire farger.

Toppen av in-ear-modellene utgjøres av MDR-EX650AP, som er gjort i massiv messing, hvilket skal motvirke uønskede vibrasjoner og resonanser. Den nye designen har innebygd en 12 mm EX-driver, som har blitt videreutviklet til en enda mer komfortabel passform – og lydkvaliteten loves fremdeles å være helt i topp.

Huset på de nye MDR-EX650AP er gjort i massiv messing, hvilket gir et bredere lydbilde. Messing brukes for eksempel i trompeter og saksofoner, og denne blandingen av kobber og sink er verdsatt av musikere i hele verden for sin tetthet, flotte overflate og akustiske egenskaper. Materialet er tyngre enn aluminium, hvilket fjerner uønskede vibrasjoner og resonans. Lydbildet blir derfor en ren og upåvirket gjengivelse av mellom- og høyfrekvensene, loves vi. Hodesettets ledningsførte mikrofon og fjernbetjening gjør det enkelt å snakke håndfritt via mobilen.

sony_mdr-ex650ap

I den mer lommebokvennlige enden finnes MDR-EX110 og EX15. Begge tilgjengelig i “AP”-versjoner med mikrofon og fjernbetjening i ledningen.

Planlegger du å svette mens du lytter til musikken, er svaret MDR-AS700BT, som er et trådløst, vannavvisende hodesett til treningsbruk. Nakkebåndet sørger for at det blir sittende, selv om det går hardt for seg.

sony-MDR_AS700BT

Pris og tilgjengelighet

De nye MDR-ZX- og MDR-EX-seriene er tilgjengelige fra april 2014. De trådløse og vannavvisende MDR-AS700BT kan kjøpes allerede nå. Vi har ennå ikke fått norske priser, men det blir nok cirka som i Danmark, hvor veiledende utsalgspriser er:

 

 • MDR-EX450H 349 kr
 • MDR-EX450APW 399 kr
 • MDR-EX650APT 649 kr
 • MDR-EX110LPB 199 kr
 • MDR EX110APB 249 kr
 • MDR-EX15LPB 100 kr
 • MDR-EX15APB 149 kr
 • MDR-ZX310B 299 kr
 • MDR-ZX310APB 349 kr
 • MDR-ZX610APB 549 kr
 • MDR-ZX750BNB 1.249 kr
 • MDR-ZX750BNW 1.249 kr
 • MDR-AS700BTL 949 kr
 • MDR-AS700BTd 949 kr

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.