Hodetelefoner

Sonys omfattende vårkolleksjon av hodetelefoner til både avslapping og trening.
Annonse
Annonse
forfatter

Våren gir anledning til å komme seg ut i den friske luften. Men det betyr ikke at man nødvendigvis skal la musikken bli hjemme. Sony har ikke mindre enn 12 bud på nye hodetelefoner, som kan arbeide sammen med mobiltelefon og andre bærbare enheter.

De fleste av hodetelefonene er fra seriene MDR-ZX og MDR-EX, som er henholdsvis fullvoksne og i-øret-modeller. Flere har innebygd mikrofon og fjernbetjening til håndfrie mobilsamtaler. En annen av vårens nyheter er den trådløse og vannavvisende hodetelefonen MDR-AS700BT.

Blant de mange modellene kan nevnes de trådløse MDR-ZX750BN, som kombinerer lydisolering og støyreduksjon med brukervennlige tilkoblingsmuligheter via Bluetooth og NFC. Det loves at inntil 98 prosent støy utenfra blokkeres (17 dB). Batteritiden er 13 timer med støyreduksjonen påslått.

 

sony_MDR-ZX750BN_W-8873

Annonse

MDR-ZX610AP utmerker seg ved at fjernbetjeningen kan utvides og personaliseres ved hjelp av appen “Smart Key” (Android). ZX610AP er tilgjengelig i fire farger.

Toppen av in-ear-modellene utgjøres av MDR-EX650AP, som er gjort i massiv messing, hvilket skal motvirke uønskede vibrasjoner og resonanser. Den nye designen har innebygd en 12 mm EX-driver, som har blitt videreutviklet til en enda mer komfortabel passform – og lydkvaliteten loves fremdeles å være helt i topp.

Huset på de nye MDR-EX650AP er gjort i massiv messing, hvilket gir et bredere lydbilde. Messing brukes for eksempel i trompeter og saksofoner, og denne blandingen av kobber og sink er verdsatt av musikere i hele verden for sin tetthet, flotte overflate og akustiske egenskaper. Materialet er tyngre enn aluminium, hvilket fjerner uønskede vibrasjoner og resonans. Lydbildet blir derfor en ren og upåvirket gjengivelse av mellom- og høyfrekvensene, loves vi. Hodesettets ledningsførte mikrofon og fjernbetjening gjør det enkelt å snakke håndfritt via mobilen.

sony_mdr-ex650ap

I den mer lommebokvennlige enden finnes MDR-EX110 og EX15. Begge tilgjengelig i “AP”-versjoner med mikrofon og fjernbetjening i ledningen.

Annonse

Planlegger du å svette mens du lytter til musikken, er svaret MDR-AS700BT, som er et trådløst, vannavvisende hodesett til treningsbruk. Nakkebåndet sørger for at det blir sittende, selv om det går hardt for seg.

sony-MDR_AS700BT

Pris og tilgjengelighet

De nye MDR-ZX- og MDR-EX-seriene er tilgjengelige fra april 2014. De trådløse og vannavvisende MDR-AS700BT kan kjøpes allerede nå. Vi har ennå ikke fått norske priser, men det blir nok cirka som i Danmark, hvor veiledende utsalgspriser er:

 

Annonse
 • MDR-EX450H 349 kr
 • MDR-EX450APW 399 kr
 • MDR-EX650APT 649 kr
 • MDR-EX110LPB 199 kr
 • MDR EX110APB 249 kr
 • MDR-EX15LPB 100 kr
 • MDR-EX15APB 149 kr
 • MDR-ZX310B 299 kr
 • MDR-ZX310APB 349 kr
 • MDR-ZX610APB 549 kr
 • MDR-ZX750BNB 1.249 kr
 • MDR-ZX750BNW 1.249 kr
 • MDR-AS700BTL 949 kr
 • MDR-AS700BTd 949 kr

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Da dukket den første PC-en med GeForce RTX 3080 opp. Og den flytter igjen grensene for 3D-ytelse i 3D-spill.
Bak det kjedelige ytret banker en kraftig prosessor og et utmerket grafikkort – men de får ikke utfolde seg.
Asus PA32UCX med Mini-LED er for profesjonelle, og er kort sagt den beste PC-skjermen jeg har sett. Men den er ikke perfekt, denne heller.
Philips ultrabrede skjerm plasserer deg midt i handlingen, enten det er spill, film eller regneark.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Poly vil komme seg på markedet for profesjonell lyd & video til hjemmekontor.
3:2-skjermen får 3.3K oppløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-sertifisering
Apple er verdens mest verdifulle selskap, igjen.
Og de blir ikke akkurat billige!
Twitter-sjef Jack Dorsey har store planer for Tidal. Jay-Z vil fortsatt være med på laget som styreleder.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.