TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Nye lekekamerater til mobilen

Sonys omfattende vårkolleksjon av hodetelefoner til både avslapping og trening.

forfatter
Publisert 12.03.14 - 11:28

Våren gir anledning til å komme seg ut i den friske luften. Men det betyr ikke at man nødvendigvis skal la musikken bli hjemme. Sony har ikke mindre enn 12 bud på nye hodetelefoner, som kan arbeide sammen med mobiltelefon og andre bærbare enheter.

De fleste av hodetelefonene er fra seriene MDR-ZX og MDR-EX, som er henholdsvis fullvoksne og i-øret-modeller. Flere har innebygd mikrofon og fjernbetjening til håndfrie mobilsamtaler. En annen av vårens nyheter er den trådløse og vannavvisende hodetelefonen MDR-AS700BT.

Blant de mange modellene kan nevnes de trådløse MDR-ZX750BN, som kombinerer lydisolering og støyreduksjon med brukervennlige tilkoblingsmuligheter via Bluetooth og NFC. Det loves at inntil 98 prosent støy utenfra blokkeres (17 dB). Batteritiden er 13 timer med støyreduksjonen påslått.

 

sony_MDR-ZX750BN_W-8873

MDR-ZX610AP utmerker seg ved at fjernbetjeningen kan utvides og personaliseres ved hjelp av appen “Smart Key” (Android). ZX610AP er tilgjengelig i fire farger.

Toppen av in-ear-modellene utgjøres av MDR-EX650AP, som er gjort i massiv messing, hvilket skal motvirke uønskede vibrasjoner og resonanser. Den nye designen har innebygd en 12 mm EX-driver, som har blitt videreutviklet til en enda mer komfortabel passform – og lydkvaliteten loves fremdeles å være helt i topp.

Huset på de nye MDR-EX650AP er gjort i massiv messing, hvilket gir et bredere lydbilde. Messing brukes for eksempel i trompeter og saksofoner, og denne blandingen av kobber og sink er verdsatt av musikere i hele verden for sin tetthet, flotte overflate og akustiske egenskaper. Materialet er tyngre enn aluminium, hvilket fjerner uønskede vibrasjoner og resonans. Lydbildet blir derfor en ren og upåvirket gjengivelse av mellom- og høyfrekvensene, loves vi. Hodesettets ledningsførte mikrofon og fjernbetjening gjør det enkelt å snakke håndfritt via mobilen.

sony_mdr-ex650ap

I den mer lommebokvennlige enden finnes MDR-EX110 og EX15. Begge tilgjengelig i “AP”-versjoner med mikrofon og fjernbetjening i ledningen.

Planlegger du å svette mens du lytter til musikken, er svaret MDR-AS700BT, som er et trådløst, vannavvisende hodesett til treningsbruk. Nakkebåndet sørger for at det blir sittende, selv om det går hardt for seg.

sony-MDR_AS700BT

Pris og tilgjengelighet

De nye MDR-ZX- og MDR-EX-seriene er tilgjengelige fra april 2014. De trådløse og vannavvisende MDR-AS700BT kan kjøpes allerede nå. Vi har ennå ikke fått norske priser, men det blir nok cirka som i Danmark, hvor veiledende utsalgspriser er:

 

 • MDR-EX450H 349 kr
 • MDR-EX450APW 399 kr
 • MDR-EX650APT 649 kr
 • MDR-EX110LPB 199 kr
 • MDR EX110APB 249 kr
 • MDR-EX15LPB 100 kr
 • MDR-EX15APB 149 kr
 • MDR-ZX310B 299 kr
 • MDR-ZX310APB 349 kr
 • MDR-ZX610APB 549 kr
 • MDR-ZX750BNB 1.249 kr
 • MDR-ZX750BNW 1.249 kr
 • MDR-AS700BTL 949 kr
 • MDR-AS700BTd 949 kr

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde