Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Nuraphone får aktiv støydemping

En gratis fastvareoppdatering gjør de spesielle nuraphone-hodetelefonene enda bedre.

Skrevet av / 06.08.18 - 16:16
Nuraphone får aktiv støydemping

Da undertegnede testet nuraphone tidligere i år reagerte jeg ikke på at hodetelefonene manglet aktiv støyreduksjon, siden de allerede meget effektivt holder støy ute på passivt vis. Takket være både ørepropper i øret og lukkede silikonputer rundt ørene. Ja, de er sære, men det har definitivt en funksjon å ha begge deler. Da får du nemlig all bassen fra de store høyttalerelementene, mens proppene gjengir musikken med høye frekvenser. God dynamikk er bare fornavnet! Men det største esset i ermet er at hodetelefonene spesialtilpasser gjengivelsen til akkurat dine ører, takket være mikrofoner og sofistikerte målealgoritmer med DSP.

Det er disse mikrofonene og avanserte DSP-ene som nå endelig benyttes til å gi aktiv støyreduksjon. Har du et par nuraphone fra før, er det bare å oppdatere dem via mobilappen. Det tar ca 20 minutter.

Blant de nye funksjonene er

  • Aktiv støyreduksjon (ANC): I tillegg til den allerede gode passive støydempingen, blir det nå enda stillere med aktiv støyreduksjon.
    Det er kun den store bassmembranen som genererer støykansellering, slik at den indre musikkproppen upåvirket får spille de høye tonene. Som igjen betyr at dynamikken og lydkvaliteten forøvrig ikke reduseres når støyreduksjonen aktiveres. Den er nå forøvrig aktivert ved oppstart
  • Sosial modus: Et lett trykk på en virtuell knapp i appen gjør at ekstern lyd passerer inn i hodetelefonene, så du hører når du blir snakket til. Musikken vil i tillegg dempes.
  • Knappefunksjonalitet: Du kan trykke på både høyre og venstre øre, og de har nå fått både enkelt- og dobbelttrykk. Dermed kan inntil fire hurtigvalg adresseres til kappene. For eksmpel lyd opp/ned, start/stopp av låt, besvaring av samtale, aktivering og deaktivering av sosial modus.
  • Batteriindikator: En stemme sier batterinivået, og et hørbart ladesignal spilles hver gang Nuraphone plugges i ladekontakten. Tidligere var det vanskelig å vite hvor mye batteri som var igjen på nuraphone.
  • Bluetooth QuickSwitch: Om Nuraphone er tilkoblet PC-en, vil den likevel dukke opp i listen på f.eks. mobilen. Velg nuraphone fra listen, og den hopper automatisk fra PC-en til mobilen.
  • Forbedret stemmekvalitet på samtaler: De innebygde mikrofonene i Nuraphone fanger opp stemmen din, og DSP-en gjør nå en bedre jobb på å gi mottakeren bedre lyd på din stemme.
  • Offline-modus: Kontroller hodetelefonene også uten internettilkobling.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top