TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Verdens minste «hodetelefoner» er et par øredobber

Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.

forfatter
Publisert 25.01.21 - 12:51

Det er mye rart på Kickstarter, denne gangen er det snakk om verdens minste øretelefoner, i form av et par perleøredobber. Nova H1 Audio Earrings er prydet med ekte ferskvannsperler, og sitter på øreflippen som et par vanlige øredobber. De sitter altså ikke i ørekanalen, men utenfor. Men de skal spille lyd som et par ørepropper, og du kan også utføre samtaler med dem.

– For første gang i lydbransjen har produktet blitt laget for å oppfylle kvinners behov og smak. Vi har ikke bare laget et produkt og malt det rosa – vi har løst et problem mange kvinner møter: å sjonglere mellom øredobber og hodetelefoner, hår og nå ansiktsmaske, skriver Nova i sin kampanje.

Siden øredobbene ikke blokkerer ørekanalen, hører du hva som foregår rundt deg, på godt og vondt.

NOVA H1 lifestyle
Nova H1 er øretelefoner forkledt som perleøredobber. Eller var det omvendt? Foto: Nova Audio

«Holder hele dagen»

Nova H1 spiller musikk kontinuerlig i tre timer før de må lades opp med reiseetuiet sitt. Men siden de har en «ultra sleep» modus når de ikke spiller musikk eller brukes til samtaler, skal de kunne holde gjennom hele dagen ved normalt bruk. Det betyr at du skal kunne bruke dem like lenge som du normalt ville brukt et par vanlige øredobber.

Klips eller piercing

Nova H1 blir tilgjengelig i enten sølv eller gulldouble, og du kan velge mellom klips-feste eller gjennomborende piercing-variant.

H1 silver animation clip-on
Nova H1 i sølv, klips-versjonen. Foto: Nova Audio

Spesiell teknologi

For å få lyd ut av en øredobb som ikke er plassert i ørekanalen, har Nova tatt patent på en teknologi de enkelt og greit kaller Directional Sound. Sannsynligvis dreier det seg om en kombinasjon av digital signalbehandling (DSP) og flere små transdusere, som lager et interferensmønster slik at all lyd som ikke sendes direkte mot ørekanalen, kanselleres ut akustisk. Altså, bare brukeren selv kan høre musikken som kommer ut av øredobbene.

Hvor bra det later, gjenstår å se. Manipuleringen som kreves for å «stråleforme» lyden fra øreflippen til øregangen vil fort kunne gjøre at det både låter rart, og dessuten brukes mye av energien til å kansellere ut lyd fremfor å gjøre den hørbar. Vi forventer kompromisser både når vi snakker dynamikk i hele frekvensnivået, og spesielt energi i bassregisteret. Men dette gjenstår å høre selv.

Vi har bestilt et par Nova H1 til test, så får vi se.

Nova H1 gold stud
Nova H1 med gulldouble, piercing-versjon. Foto: Nova Audio

Nova H1: Pris og tilgjengelighet

Prisen er ikke helt fastsatt i skrivende stund, men billig blir de ikke. Nova forespeiler at H1 vil koste rundt 500-600 euro. Billigere om du bestiller via Kickstarter.com. Nøyaktig tidspunkt for lansering er ikke offisielt, men Kickstarter-kampanjen vil starte i begynnelsen av februar. Du kan allerede nå reservere med 40% avslag om du følger denne linken.

NOVA H1 gold pillow
Nova H1 har ekte ferskvannsperler. Foto: Nova Audio

Fakta:

  • Perlen på 9mm huser all elektronikk. Batteriet sitter på baksiden av øredobbene.
  • Materialer: ferskvannsperle sitter på en klemme av sølv eller gulldouble. Begge uten nikkel.
  • Versjoner: klips eller gjennomboring
  • Vekt: Ca. 7g pr. øredobb
  • Fungerer i mono og stereo
  • Batteritid: 3 timer aktiv bruk. 20 timer ekstra fra reiseetuiet
  • Fungerer med både iOS og Android

nova-audio.com

NOVA H1 lifestyle(3)
Foto: Nova Audio

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde