Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Master & Dynamic MW75 Neuro: Leser hjernen din!

Ja, du hørte riktig. Det er nemlig det Master & Dynamic lover, med sine hodetelefoner MW75 Neuro. Snakker vi om en revolusjon her?

Skrevet av / 26.12.23 - 08:00
Master & Dynamic MW75 Neuro: Leser hjernen din!

Om du har drømt om superkrefter som telepati eller tankelesing, kan Master & Dynamic MW75 Neuro ta deg et steg på veien. I et potensielt banebrytende samarbeid med nevroteknologi-selskapet Neurable har den amerikanske hodetelefonprodusenten lansert det som skal være verdens første par med kommersielt tilgjengelige hodetelefoner, som kan lese tankene dine.

I hvert fall nesten. De futuristiske hodetelefonene MW75 Neuro er utstyrt med sensorer i vannavstøtende (hydrofobisk) stoff, som altså skal fange opp de elektriske signalene hjernen din sender ut. Ved hjelp av avansert kunstig intelligens blir hjernebølgene tolket, for å gi deg uvurderlig innsikt i fokus, stress og produktivitet. 

Les også Master & Dynamic MW60 Trådløse hodetelefoner til 6.000 kroner er kanskje galskap. Men så får du noe av den beste trådløse lyden på markedet.

Spor optimale fokusperioder

Tenk deg at hodetelefonene dine faktisk kan fortelle deg når du har maksimal ytelsesevne og fokus, og når du bør ta en pause eller slutte arbeidet for dagen. Det er akkurat det MW75 Neuro lover å gjøre.

Ved å analysere data om hjernebølgene dine i sanntid, skal hodetelefonene identifisere perioder der fokusnivået ditt er på topp – enten det er om morgenen med en kopp kaffe eller sent på kvelden. De vil også gi deg beskjed når hjernen din trenger en velfortjent pause for å unngå utbrenthet.

Over tid vil Neurables-programvaren bygge opp en database over fokus-trender, slik at du kan optimalisere rutinene dine og planlegge de mest produktive timene i løpet av dagen. Målet er med andre ord at du skal bli kjent med din egen hjerne på et helt nytt nivå! 

Master & Dynamic MW75 Neuro black side
Foto: Master & Dynamic

Unngå forstyrrelser

En annen genistrek ved MW75 Neuro er evnen til å redusere forstyrrelser når du trenger å være superfokusert. Idet hodetelefonene oppdager at du er «in the zone», aktiveres støydemping og «Ikke forstyrr»-modus på telefonen din automatisk.

På denne måten kan du nyte dyp konsentrasjon uten avbrudd fra telefonvarsler, samtaler eller bakgrunnsstøy. 

Dette kan meget vel være starten på en ny æra innen personlig kroppsnær teknologi!

Lover førsteklasses lyd

Selv om hjernebølge-teknologien er det som virkelig skiller MW75 Neuro fra mengden, lover Master & Dynamic å ikke ha gått på akkord med lydkvaliteten. Tross alt finnes det allerede en støykansellerende MW75 på markedet, og vi regner med at den nye Neuro-varianten er lydmessig identisk.

Det innebærer 40mm diskanter med beryllium, aktiv støydemping, multipunkt Bluetooth 5.2 og batteritid på opptil 32 timer. Med et luksuriøst design i premiummaterialer som aluminium, lær og herdet glass, ser MW75 Neuro ut som et smykke – og basert på vår test av den eldre MW60 vil vi tro lyden absolutt også er premiumklasse.

Les også Master & Dynamic MW07 Master & Dynamic henvender seg mot de kompromissløse, MW07 har nemlig høyttalerelementer av beryllium.

Hva med å justere lyden med hjernen?

Her er likevel en tanke fra oss: Kunne man muligens brukt målingene av hjerneaktivitet til også å justere klangbalansen etter brukerens egne preferanser? Det vil nok kreve enorm regnekapasitet, og antakelig at hodetelefonene er tilkoblet internett med WiFi, slik at hodetelefonene kan kommunisert med en superdatamaskin. Som gjør utregningene som trengs for å lage et tilpasset filter og lagre dette som en fil, som lastes ned til hodetelefonene. Det er komplisert, men neppe umulig.

Master & Dynamic MW75 Neuro all colors 2
Foto: Master & Dynamic

Master & Dynamic MW75 Neuro: Pris og tilgjengelighet

De banebrytende Master & Dynamic MW75 Neuro kan forhåndsbestilles nå, med forventet levering i første kvartal 2024. Startprisen er satt til 649 dollar. Inntil videre er opplaget begrenset.

Skandinaver som vil bestille nå, må bruke en mellomtjeneste som for eksempel JetCarrier, ettersom hodetelefonene til å begynne med kun sendes til USA og Canada.

Mer info: neurable.io

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top