Bærbar lyd

Den britiske høyttalerprodusenten KEF, kan ikke være dårligere enn andre, og lanserer to nye hodetelefoner for folk på farten.
forfatter

I en tid hvor alle skal lage hodetelefoner, fra rapartister til jeansprodusenter, er det befriende når høyttalerprodusenter gjør det. Man tenker straks at kompetansen ligger tykt i bunnen når størrelser som B&W, Martin Logan, Focal nå KEF, lanserer hodetelefoner. For når kvaliteten på høyttalerne deres legges til grunn, er det klart at forventningene til hodetelefonene blir høye.

KEF har så langt lansert to modeller. En fullstørrelse lukket hodetelefon kalt M500, og en ørepropp kalt M200.

KEF m500_3b

M500 er beregnet på bærbart bruk og leveres med avtagbar flatkabel, med både mikrofon og fjernkontroll til smartmobilen. De lukkede øreklokkene ligger utenpå øret, og omslutter det ikke slik som på Focal Spirit One. Likevel sier KEF at de demper støy godt (-20 dB), noe vi skal finne ut i en kommende test.

Hodetelefonene kan klappes sammen og legges i en medfølgende bæreveske.

KEF M500 case_duo

Lydbildet skal, stadig i følge KEF, være fintrimmet for flat frekvensrespons fra de 40 mm store elementene inni øreklokkene. Aluminium er valgt i stedet for kobber i spolene som drivere elementene, som betyr lavere bevegelig masse, og teoretisk sett bedre dynamisk respons.

KEF m500_5b

Med relativt lav motstand på 32 ohm og følsomhet på 103 desibel, bør M500 være enkle å drive for en mobil, laptop eller nettbrett.

Det samme gjelder øreproppene M200. Motstanden er mege lave 12 ohm, og følsomheten 94 dB.

KEF m200_4b

Øreproppene har to elementer innvendig. En 10 mm membran som dekker lave frekvenser, og en 5,5 mm membran til resten. Det skal gi fyldigere lyd med bedre balanse.

Små fleksible bøyler holder proppene på plass i øret, og M200 har også håndfristyring av mobilen.

KEF m200_6b

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.