Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Jabra Elite 85t – flaggskip med aktiv støydemping

I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
Jabra Elite 85t SPREAD

Jabra slipper ny toppmodell blant trådløse ørepropper. Elite 85t får avansert aktiv støykansellering (ANC), og Jabra er samtidig første selskap som gir ANC-oppdatering på en eksisterende serie trådløse ørepropper. Nemlig Elite 75t og Elite Active 75t. Dette gjøres via appen Sound+.

Men det er altså Elite 85t som er den største nyheten, som da også har Jabras kraftigste og mest avanserte teknologi for støykansellering. De lover at det ikke går på kompromiss med størrelse, passform, komfort eller samtale- og lydkvalitet.

Jabra er også første selskap som tilbyr ANC-oppdatering på en eksisterende serie ekte trådløse ørepropper. Gratisoppdateringen omfatter både Elite 75t og Elite Active 75t og kan gjøres via appen Sound+.

Elite 85t med Jabra Advanced ANC

Jabra Elite 85t har Jabra Advanced ANC som er et steg opp i forhold til Jabras standard støykansellering. Dobbel prosessor benyttes, hvor den ene prosessoren brukes utelukkende til støydempingen. Dette for å gi kraftigere støydemping og lydprosessering. Øreproppene er blant de minste med avansert støykansellering og har HearThrough for å slippe inn omgivelseslyd. Det er nesten nødvendig om du skal gå rundt med tette ørepropper i lengre strekk. Begge funksjonene er justerbare og «spesielt utviklet for naturlig lyd og blokkering gjennom semi-åpent design og flere ANC-mikrofoner.»

Jabra Elite 85t SPREAD(2)

Jabra Elite 85t får avansert støydeming. Foto: Jabra

Annonse

6 mikrofoner

Jabra Elite 85t har seks mikrofoner: tre på hver ørepropp, hvor to er på utsiden og en på innsiden. I følge Jabra gir dette «førsteklasses samtalekvalitet for både brukeren og vedkommende i den andre enden.» I tillegg har øreproppene forbedret beskyttelse mot vindstøy.

Mikrofonene på innsiden og utsiden benyttes til Jabra Advanced ANC, som gir forbedret støykansellering og som filtrerer ut mer lyd. Det gir også fleksibiliteten til å velge hvor kraftig man vil dempe eller slippe inn lyd. Du kan justere fra full ANC til full HearThrough, og alle nivåer imellom.

Annonse
Jabra Elite 75t vs 85t

For å vise passformen har foredragsholderen under dagens webinar puttet en Elite 75t i sitt høyre øre (venstre for seeren) og 85t i sitt høyre. Du ser at 85t stikker litt mer ut, men ikke veldig mye til tross for at det er vesentlig mer elektronikk på innsiden.

Semi-åpen løsning

Høyttalerelementene er store, hele 12 mm. Dette skal gi «stor lyd og kraftig bass». Designen er semi-åpen, for økt komfort og som gir lite press på øret. Etter redaksjonens skjønn kan det gi mening å gå for en semi-åpen design dersom støydempingen er så effektiv som den hevdes å være.

Øreputene har oval form for bedre forsegling og innebærer at proppene ikke sitter så dypt i øret. Igjen for å øke komforten. Det vi lurer på er om folk som normalt ikke synes ørepropper sitter særlig godt, vil slite enda mer med en grunnere passform.

Jabra Elite 85 Angle

Elite 85t har opptil 5,5 times batteritid med støyreduksjon aktivert. Dette forlenges til 25 timer med ladeetuiet med ANC på og 31 timer med ANC av. Foto: Jabra

Batteritid

Elite 85t har opptil 5,5 times batteritid med støyreduksjon aktivert. Dette forlenges til 25 timer med ladeetuiet med ANC på og 31 timer med ANC av. Øreproppene kan lades trådløst med Qi-lader.

Elite 75t med ANC som standard

Både Elite 75t og Elite Active 75t kan nå oppgraderes med ANC. Gratisoppdateringen er gjort tilgjengelig gjennom Jabras utvikling av Qualcomm-teknologien.

Øreproppene kan også kjøpes med ANC som standard fra oktober 2020. Dermed kan både eksisterende og nye brukere oppleve Jabras standard ANC, som gir støykansellering på lavere frekvenser.

ANC-modellene vil fortsatt ha IP55/IP57-sertifisert holdbarhet. Batteritiden med ANC på er 5,5 timer og 24 timer med ladeetui. Tilsvarende tall uten ANC aktivert er 7,5 og 28 timer. ANC-øreproppene vil ha samme pris som tidligere.

Annonse
Jabra Elite 85t colour line up

Flere farger blir tilgjengelig. Foto: Jabra

Jabra Elite 85t – pris, tilgjengelighet og farger

Jabra Elite 85t er tilgjengelig fra november 2020 til en veiledende utsalgspris på 2699 kroner. Elite 85t kommer i forhåndssalg hos Elkjøp den 23. september. Velg mellom fargene titan/svart fra november og gull/beige, kobbersvart, svart og grå fra januar 2021.

Mer informasjon: jabra.com

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.