Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Ingenting i øret

Nothing er navnet på det nye industrieventyret fra OnePlus-medstifter Carl Pei. Inntil videre passer det til navnet.
Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning

Som tech-journalister blir vi daglig bombardert med nyheter om nye – angivelig revolusjonerende – teknologier og produkter. Noen av dem viser seg å forandre maten vi lever på. Som smarttelefoner. Og andre går rett i glemmeboka.

Når Carl Pei, som er en av grunnleggerne bak den voldsomt suksessfulle OnePlus, står bak, så stilles det store forventniger.

Pei forlot i utgangen av 2020 OnePlus og annonserte i januar i år at han hadde startet et nytt firma med navnet Nothing. Et selskap som har som formål å bryte ned barrierene mellom mennesker og teknologi – og gi oss alle en sømløs teknoligisk fremtid.

OnePlus-grunnlegger, svensk-kinesiske Carl Pei er mannen bag Nothing. (Foto: Nothing)

Selskapet fikk fort støtte fra hva man må betegne som en kjendis-investor: Twitch-stifer Kevin Lin, Reddit-sjef Steve Huffmann, i tillegg til Tony Fadell, som var med på å lage iPod og iPhone. Bare for å nevne noen. Svenske Teenage Engineering ble også tilknyttet for å stå for designet.

Annonse

27. juli var datoen for selskapets første produktlansering. En dato som som ble sett fram til og snakket mye om i techmediene.

I en presentasjonsvideo kunne vi se Carl Pei presentere produktet Nothing Ear (1) og høre designerne snakke om hvordan de har brutt med tradisjonen og konformiteten.

Annonse

En lang rekke kjendis-investorer medvirker. Her YouTube-personligheten Casey Neistat. (Foto: Nothing)

Blant innovasjene er at esken og delene av den helt trådløse ANC-hodetelefonen er laget i gjennomsiktig plast. Det er også en fordypning i esken, slik at man kan snurre den rundt i hånden som en fidget-spinner.

Hvordan Nothing Ear (1) låter får en senere test vise. Men inntil videre ligner det ganske på et par Apple AirPods, bare med gjennomsiktig plast. Og ideen med å gjøre techprodukter gjennomsiktigere har vi også sett før. I iMac-dataen – fra 1998. Dengang førte designet en mangeårig trendt med seg.

Nothings første produkt er en helt trådløs hodetelefon, som ligner en AirPod i 1998er iMac-design. (Foto: Nothing)

Al begynner å ta av, og med så dyktige og kreative krefter som Nothing har samlet, kan det lett komme banebrytende produkter i fremtiden. Men inntil videre passer nyhetene så absolutt til firmanavnet: Nothing!

Men se selv. Her er den godt 42 minutter lange presentasjonen og unboxing-video: 

Vi har ikke fått opplysninger om en norsk pris enda, men Nothing Ear (1) kommer til å koste EUR 90.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.