Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

iFi Diablo X er verdens første xMEMS-forsterker

Den batteridrevne iFi Diablo X er den første DAC/hodetelefonforsterkeren som er laget for piezoelektriske xMEMS-hodetelefoner.

Skrevet av / 02.09.23 - 08:00
iFi Diablo X er verdens første xMEMS-forsterker

Hodetelefoner har eksistert siden den elektriske lyden oppsto. Og selv om det har skjedd mye på de over 140 årene som har gått, har antallet revolusjoner likevel vært begrenset.

Det britiske selskapet iFi Audio hevder likevel at vi står ovenfor en skikkelig teknologirevolusjon. Det handler dels om xMEMS-hodetelefonteknologien og dels om iFi Audio Diablo X, den første DAC/hodetelefonforsterkeren som er spesielt utviklet for å drive de nye hodetelefonene.

Diablo X er en DAC/forsterker som både kan brukes hjemme ved stereoanlegget eller datamaskinen, men også tas med som et bærbart lydsystem.

Hva er xMEMS?

XMEMS er en ny teknologi for hodetelefoner basert på et piezoelektrisk prinsipp. Vi har allerede sett XMEMS-prinsippet brukt i superkompakte mikrofoner i f.eks. mobiltelefoner og headsett, men nå kan du også få in-ear-hodetelefoner med samme teknologi.

XMEMS-øreproppene sies å være lynraske og detaljerte, men de krever blant annet høyere spenning enn vanlige hodetelefoner. Ifi har jobbet tett med xMEMS i utviklingen av Diablo X og er de første som støtter xMEMS i en hodetelefonforsterker.

iDSD-Diablo-X-5 iDSD-Diablo-X-15
<
>
Forsterkeren bruker USB-C for strøm, men har også et innebygd batteri til bærbart bruk.(Foto: iFi Audio)

Diablo-X kan naturligvis også brukes med vanlige ørepropper eller hodetelefoner. Og akkurat som den forrige Diablo-modellen bruker Diablo-X to Burr-Brown DAC-chips og en 16-kjerners XMOS-chip til å behandle signalet fra USB- og S/PDIF-inngangene.

Diablo-X kan håndtere opptil PCM 768, DSD 512, 2xDXD og har full MQA-dekoding. Både PCM og DSD holdes bit-perfekte uten intern konvertering.

Forsterker på 4 Watt!

I tillegg til xMEMS kan Diablo X også enkelt drive alle typer dynamiske hodetelefoner. Avhengig av hodetelefontype kan Diablo X levere en effekt på opptil 4.100 mW via den balanserte 4,4 mm-utgangen.

IFi Audio Diablo X koster EUR 1099.

Mer info: Medlyd og iFi Audio.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top