Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2022: Ørepropper til jobb og fritid

Jabra Elite 5 lover å stenge omverden ute

Skrevet av / 01.09.22 - 18:15
IFA 2022: Ørepropper til jobb og fritid

For første gang siden 2019 er den store elektronikkmessen IFA tilbake, og tradisjon tro er man i den tyske hovedstaden Berlin.

Danske Jabra benyttet seg av muligheten til å lansere sine nye trådløse ørepropper med såkalt hybrid støyreduksjon, basert på Qualcomms QCC3060 Bluetooth chipset.

Jabra Elite 5 Angle 4 Gold Beige LB Large RGB
Jabra Elite 5 kommer med Bluetooth Multipoint, som gir øreproppene mulighet til tilkobling av to enheter samtidig. (Foto: Jabra)

Hybrid ANC (Active Noise Cancellation), som Jabra kaller det, benytter feedback-mikrofoner inne i øret og feedforward-mikrofoner utenpå. Det betyr at ANC-ytelsen er mindre følsom ovenfor hvordan man plasserer øreproppene i ørene, samtidig som det sikrer at du får en mer stabil støyreduksjon på tvers av et bredt lydspektrum, forklares det.

I tillegg skal 6-mikrofoners telefoniteknologi – takket være de utvendige mikrofonene som alltid er aktive, samt de innvendige mikrofonene som automatisk aktiveres når det blåser – sørge for pålitelige telefonsamtaler.

Jabra Elite 5 Titanium Black Contextual on the go Large 5000px RGB 300dpi
Øreproppene kommer også med Alexa Built In og Google Assistant for håndfri betjening. Jabra lover dessuten enkel parring til bl.a. Google Fast Pair og Microsoft Swift Pair. (Foto: Jabra)

Jabra Elite 5 kommer med justérbar equalizer. De er også IP55-sertfiserte. Batteritiden er oppgitt til 7 timer med ANC på (og i alt 28 timer med oppladningetuiet).

Pris og tilgjengelighet

Jabra Elite 5 kan kjøpes nå hos utvalgte forhandlere til en veiledende pris på 1.699 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top