Hodetelefonforsterker med USB-DAC

Pro-Ject HeadBox DS er en hodetelefonforsterker med asynkron USB-konverter som støtter 24-bit/96kHz oppløsning.
forfatter

Om du virkelig ønsker god lyd fra dine hodetelefoner, holder det ikke med hodetelefonutgangen på PC-en eller stereoforsterkeren. En god hodetelefonforsterker gir merkbart bedre lyd!

Hodetelefonforsterkeren Headbox DS fra Pro-Ject har en asynkron USB-inngang, som i stedet for å benytte PC-ens digitale klokke (som ikke er optimal for lyd), henter ut råsignalet og klokker det med sin helt egen klokke. Dette i et forsøk på å minimere jitter og dermed oppnå bedre lyd.

I tillegg til USB-inngang, som er av typen stikk-og-start med både PC og Mac, sitter både optisk og koaksial digitalinngang på baksiden, i tillegg til en analog RCA stereoinngang. Hodetelefonutgangen er av typen stor, altså 6,3 mm.

Hvor mange volt den gir ut og dermed hvor tungdrevne hodetelefoner den kan drive, er ikke oppgitt. Derimot er signal-/støyforhold oppgitt til lave -120dB.

Prisen på herligheten er oppgitt til 3.000 kroner. Headbox DS slippes i begynnelsen av desember.

ljudtema.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.