Search
Generic filters

Hodetelefoner med innebygget DAC

Sony satser på høyoppløst lyd, og nå kommer hodetelefonene som behandler lyden digitalt, med en innebygget digitalkonverter.

Hodetelefonene som kalles MDR-1ADAC, har som navnet antyder, en digitalkonverter innenbygget. De lukkede hodetelefonene, som skal egne seg like godt for folk på farten, som hjemme, støtter høyoppløst lyd – så kalt Hi Res Audio.

I praksis betyr det at de lydkvaliteten fra  de høyoppløste musikktjenestene på nett som benytter 24-bits lydfiler, ikke skal få noe kvalitetsforringelse når musikken spilles gjennom et par MDR-1ADAC.

MDR-1A_B_2

Hodetelefonene støtter nemlig lydfiler opp til 192 kHz/24 bit, inklusive DSD-filer på 2.8MHz og 5.6MHz, som audiofile sikler etter. Du kan bruke alle tenkelige lydkilder, fra en iPhone eller Sony Xperia-mobil, til datamaskinen eller forsterkeren i anlegget hjemme.

Sony har også laget en Lightning Digital AV-adapter, som flytter signalbehandlingen fra en iPhone til DAC-en i MDR-1ADAC. Hodetelefonenes batteri spiller i 7,5 timer og kan lades via USB.

La oss ikke glemme den nye PHA-3AC, hodetelefonforsterkeren fra Sony. En snerten batteridrevet sak, med innebygget konvertering av digtallyd (PCM 384 kHz/32 bit og DSD), som har en optisk digitalinngang, slik at den kan ta i mot digitallyd fra for eksempel laptopen. Den har også to 3,5mm minijackutganger, slik at man kan kjøre balansert lyd ut til hodetelefonene, for mindre støy.

Hodetelefonene Sony MDR-Z7, har nemlig to 3,5 mm minijackplugger, som gjør at de kan brukes balansert sammen med PHA-3AC.

Alle tre er tilgjengelige i oktober.

PHA-3

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.