Hodetelefoner

Sony satser på høyoppløst lyd, og nå kommer hodetelefonene som behandler lyden digitalt, med en innebygget digitalkonverter.
forfatter

Hodetelefonene som kalles MDR-1ADAC, har som navnet antyder, en digitalkonverter innenbygget. De lukkede hodetelefonene, som skal egne seg like godt for folk på farten, som hjemme, støtter høyoppløst lyd – så kalt Hi Res Audio.

I praksis betyr det at de lydkvaliteten fra  de høyoppløste musikktjenestene på nett som benytter 24-bits lydfiler, ikke skal få noe kvalitetsforringelse når musikken spilles gjennom et par MDR-1ADAC.

MDR-1A_B_2

Hodetelefonene støtter nemlig lydfiler opp til 192 kHz/24 bit, inklusive DSD-filer på 2.8MHz og 5.6MHz, som audiofile sikler etter. Du kan bruke alle tenkelige lydkilder, fra en iPhone eller Sony Xperia-mobil, til datamaskinen eller forsterkeren i anlegget hjemme.

Sony har også laget en Lightning Digital AV-adapter, som flytter signalbehandlingen fra en iPhone til DAC-en i MDR-1ADAC. Hodetelefonenes batteri spiller i 7,5 timer og kan lades via USB.

La oss ikke glemme den nye PHA-3AC, hodetelefonforsterkeren fra Sony. En snerten batteridrevet sak, med innebygget konvertering av digtallyd (PCM 384 kHz/32 bit og DSD), som har en optisk digitalinngang, slik at den kan ta i mot digitallyd fra for eksempel laptopen. Den har også to 3,5mm minijackutganger, slik at man kan kjøre balansert lyd ut til hodetelefonene, for mindre støy.

Hodetelefonene Sony MDR-Z7, har nemlig to 3,5 mm minijackplugger, som gjør at de kan brukes balansert sammen med PHA-3AC.

Alle tre er tilgjengelige i oktober.

PHA-3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.