Hodetelefoner

Sony satser på høyoppløst lyd, og nå kommer hodetelefonene som behandler lyden digitalt, med en innebygget digitalkonverter.
Annonse
Annonse
forfatter

Hodetelefonene som kalles MDR-1ADAC, har som navnet antyder, en digitalkonverter innenbygget. De lukkede hodetelefonene, som skal egne seg like godt for folk på farten, som hjemme, støtter høyoppløst lyd – så kalt Hi Res Audio.

I praksis betyr det at de lydkvaliteten fra  de høyoppløste musikktjenestene på nett som benytter 24-bits lydfiler, ikke skal få noe kvalitetsforringelse når musikken spilles gjennom et par MDR-1ADAC.

MDR-1A_B_2

Hodetelefonene støtter nemlig lydfiler opp til 192 kHz/24 bit, inklusive DSD-filer på 2.8MHz og 5.6MHz, som audiofile sikler etter. Du kan bruke alle tenkelige lydkilder, fra en iPhone eller Sony Xperia-mobil, til datamaskinen eller forsterkeren i anlegget hjemme.

Sony har også laget en Lightning Digital AV-adapter, som flytter signalbehandlingen fra en iPhone til DAC-en i MDR-1ADAC. Hodetelefonenes batteri spiller i 7,5 timer og kan lades via USB.

Annonse

La oss ikke glemme den nye PHA-3AC, hodetelefonforsterkeren fra Sony. En snerten batteridrevet sak, med innebygget konvertering av digtallyd (PCM 384 kHz/32 bit og DSD), som har en optisk digitalinngang, slik at den kan ta i mot digitallyd fra for eksempel laptopen. Den har også to 3,5mm minijackutganger, slik at man kan kjøre balansert lyd ut til hodetelefonene, for mindre støy.

Hodetelefonene Sony MDR-Z7, har nemlig to 3,5 mm minijackplugger, som gjør at de kan brukes balansert sammen med PHA-3AC.

Alle tre er tilgjengelige i oktober.

PHA-3

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.