SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Hodetelefoner med innebygget DAC

Sony satser på høyoppløst lyd, og nå kommer hodetelefonene som behandler lyden digitalt, med en innebygget digitalkonverter.

Hodetelefonene som kalles MDR-1ADAC, har som navnet antyder, en digitalkonverter innenbygget. De lukkede hodetelefonene, som skal egne seg like godt for folk på farten, som hjemme, støtter høyoppløst lyd – så kalt Hi Res Audio.

I praksis betyr det at de lydkvaliteten fra  de høyoppløste musikktjenestene på nett som benytter 24-bits lydfiler, ikke skal få noe kvalitetsforringelse når musikken spilles gjennom et par MDR-1ADAC.

MDR-1A_B_2

Hodetelefonene støtter nemlig lydfiler opp til 192 kHz/24 bit, inklusive DSD-filer på 2.8MHz og 5.6MHz, som audiofile sikler etter. Du kan bruke alle tenkelige lydkilder, fra en iPhone eller Sony Xperia-mobil, til datamaskinen eller forsterkeren i anlegget hjemme.

Sony har også laget en Lightning Digital AV-adapter, som flytter signalbehandlingen fra en iPhone til DAC-en i MDR-1ADAC. Hodetelefonenes batteri spiller i 7,5 timer og kan lades via USB.

La oss ikke glemme den nye PHA-3AC, hodetelefonforsterkeren fra Sony. En snerten batteridrevet sak, med innebygget konvertering av digtallyd (PCM 384 kHz/32 bit og DSD), som har en optisk digitalinngang, slik at den kan ta i mot digitallyd fra for eksempel laptopen. Den har også to 3,5mm minijackutganger, slik at man kan kjøre balansert lyd ut til hodetelefonene, for mindre støy.

Hodetelefonene Sony MDR-Z7, har nemlig to 3,5 mm minijackplugger, som gjør at de kan brukes balansert sammen med PHA-3AC.

Alle tre er tilgjengelige i oktober.

PHA-3

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.