TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Philips hyrer inn super-DJ Armin van Buuren

Med Armin van Buuren på laget, håper Philips å spise en del av det lukurative markedet for DJ-hodetelefoner.

forfatter
Publisert 29.04.14 - 11:51

Hodetelefoner med kjendisnavn på er blitt ganske vanlig. Særlig etter at Dr. Dre satte navnet sitt på de originale Beats hodetelefonene fra 2008, har flere kjente musikere, DJ-er og kjendiser satt sitt navn på hodetelefoner og ørepropper.

Årsaken er enkel: Et kjent navn kan selge flere produkter, noe Beats hodetelefonene er et godt eksempel på. De selger hodetelefoner og ørepropper for over en milliard dollar i året. Godt gjort for et åtte år gammelt selskap.

Med den kjente DJ-en Armin Van Buuren på laget, håper nok Philips på en lignende effekt.

Sammen har de utviklet A5-PRO, et par solide hodetelefoner i aluminium med lukkede øreklokker. Ikke ulikt AKGs fremragende K267, i samarbeide med den verdensberømte DJ-en Tiësto.

Philips A5-PRO DJ Kopfhörer - Entwickelt in Kooperation mit Armin van Buuren

De meget solide hodetelefonene ble demonstert for pressen på den årlige IFA-konferansen, denne gang i Belek, Tyrkia. Med 50 mm store elementer i lukkede øreklokker, var førsteinntrykket lovende.

Med så pass store elementer, drevet av kraftige neodymium-magneter er de ganske effektive og tåler hele 3500 mW effekt. Over dobbelt så mye som vanlig for hodetelefoner i denne størrelsen.

Philips_A5-PRO driver

Førsteinntrykk

Ikke uventet var det rikelig med bass i A5-PRO, men uten den håpløse hengekøyeffekten hvor mellomtonen er undetrykket til fordel for bass og diskant. Lydbildet var meget klangrikt med et sjenerøst detaljomfang, og virket livlig og dynamisk.

Den avtakbare spiralkabelen med 3,5mm plugg, kan plugges i enten høyre eller venstre øreklokke, og de 93 mm store øreputene er også avtakbare. Det finnes to andre øreputer som kan kjøpes ekstra.

En mer kompakt og reisevennlig utgave på 80 mm, og en stor 110 mm pute som dekker rundt øret, for de gangene du skal nyte musikken på anlegget hjemme. Eller i studio.

Philips A5 black

Øreklokkene svinger 90 grader og de kan enkelt foldes sammen til en halvkupefomr, og smettes ned i den medfølgende bæreposen i stoff..

Philips A5-Pro er i butkkene i juni 2014, og er priset til 299 Euro, som legger dem i samme prisklasse som AKG K267 Tiësto, vår foreløpige favoritt blant DJ-hodetelefoner.

Video: Philips A5-PRO – i samarbeide med Armin Van Buuren

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Seriøse trådløse fra Focal Focal Bathys er trådløse hodetelefoner med ANC. Men de konkurrerer ikke mot Sony og Bose, her siktes det nemlig høyere.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde