DJ-hodetelefoner

Med Armin van Buuren på laget, håper Philips å spise en del av det lukurative markedet for DJ-hodetelefoner.
Annonse
Annonse
forfatter

Hodetelefoner med kjendisnavn på er blitt ganske vanlig. Særlig etter at Dr. Dre satte navnet sitt på de originale Beats hodetelefonene fra 2008, har flere kjente musikere, DJ-er og kjendiser satt sitt navn på hodetelefoner og ørepropper.

Årsaken er enkel: Et kjent navn kan selge flere produkter, noe Beats hodetelefonene er et godt eksempel på. De selger hodetelefoner og ørepropper for over en milliard dollar i året. Godt gjort for et åtte år gammelt selskap.

Med den kjente DJ-en Armin Van Buuren på laget, håper nok Philips på en lignende effekt.

Sammen har de utviklet A5-PRO, et par solide hodetelefoner i aluminium med lukkede øreklokker. Ikke ulikt AKGs fremragende K267, i samarbeide med den verdensberømte DJ-en Tiësto.

Philips A5-PRO DJ Kopfhörer - Entwickelt in Kooperation mit Armin van Buuren

Annonse

De meget solide hodetelefonene ble demonstert for pressen på den årlige IFA-konferansen, denne gang i Belek, Tyrkia. Med 50 mm store elementer i lukkede øreklokker, var førsteinntrykket lovende.

Med så pass store elementer, drevet av kraftige neodymium-magneter er de ganske effektive og tåler hele 3500 mW effekt. Over dobbelt så mye som vanlig for hodetelefoner i denne størrelsen.

Philips_A5-PRO driver

Førsteinntrykk

Ikke uventet var det rikelig med bass i A5-PRO, men uten den håpløse hengekøyeffekten hvor mellomtonen er undetrykket til fordel for bass og diskant. Lydbildet var meget klangrikt med et sjenerøst detaljomfang, og virket livlig og dynamisk.

Annonse

Den avtakbare spiralkabelen med 3,5mm plugg, kan plugges i enten høyre eller venstre øreklokke, og de 93 mm store øreputene er også avtakbare. Det finnes to andre øreputer som kan kjøpes ekstra.

En mer kompakt og reisevennlig utgave på 80 mm, og en stor 110 mm pute som dekker rundt øret, for de gangene du skal nyte musikken på anlegget hjemme. Eller i studio.

Philips A5 black

Øreklokkene svinger 90 grader og de kan enkelt foldes sammen til en halvkupefomr, og smettes ned i den medfølgende bæreposen i stoff..

Philips A5-Pro er i butkkene i juni 2014, og er priset til 299 Euro, som legger dem i samme prisklasse som AKG K267 Tiësto, vår foreløpige favoritt blant DJ-hodetelefoner.

Annonse

Video: Philips A5-PRO – i samarbeide med Armin Van Buuren

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.