Hodetelefoner

Disse har vi nevnt her før, men nå først er de lekre hodetelefonene til Focal i salg. Og prisen er....
Annonse
Annonse
forfatter

Det har ikke vært så mange høyttalerprodusenter som også har laget hodetelefoner. JBL, Klipsch, B&W og PSB er noen av de mest kjente, som har tatt steget inn i det enorme – og uoversiktelige – markedet for hodetelefoner og ørepropper.

Franske Focal, er som de nevnte, best kjent for sine høyttalere . I fjor høst lanserte de Spirit One, den første hodetelefonen fra den kanten. Som  endelig er i salg i butikkene.

Det har tatt tre år å utvikle Spirit One, som koster 1.995 kroner. Da får man en lukket, lettdreven hodetelefon med en avtagbar kabel, som har fjernstyring av samtaler og musikkavspilling. Og mikrofon, slik at man kan snakke med innringere.

Hodetelefonene er laget i aluminium, og veier moderate 225 gram. Et 40 mm element i mylar og titanium, sitter i de lukkede klokkene. Som dekker rundt ørene, og demper så pass som 18 dB, uten noen form for aktiv støydemping.

Annonse

De kan klappes sammen, og får enkelt plass i en liten bag. Eller den medfølgende bærevesken, som også har plass til 6.35mm adapter og flyadapteren.

Spirit One Fakta:
Impedanse: 32 Ohm
Følsomhet: 104dB SPL / 1mW @ 1kHz
THD: <0.3% / 1kHz / 100dB SPL
Frekvensomfang: 6Hz – 22kHz

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.