Hodetelefoner fra Bang & Olufsen

B&O Play lanserer en ny hodetelefon og en ørepropp.
forfatter

Hodetelefoner finnes det etterhvert tretten på dusinet av, og det gjelder å skille seg ut. At Bang & Olufsen på andre områder har bevist at de kan dette, er det liten tvil om. Men det holder ikke med en flott design når man skal gjøre seg bemerket på hodetelefonmarkedet.

Lydkvalitet er viktig, og B&O hevder å ha satt dette i høysetet. Blant annet ved å gjøre omfattende studier rundt formen og kurvene på det menneskelige øret for å beregne en passende form på hodetelefonen, slik at man minimerer lydlekkasje og i stedet ”avslører alle de fine detaljene i musikken, uansett lydnivå”.

De to nye hodetelefonmodellene BeoPlay H3 og H6 er består stort sett av overflatebehandlet (eloksert) aluminium, og er i følge B&O både meget lette samtidig som de er robuste og motstandsdyktige mot riper. Huset på øreproppmodellen H3 er skåret ut av en enkel blokk solid aluminium. Den større H6 har eloksert aluminium på den justerbare bøylen og beskyttelsesplaten utenpå klokkene.

BeoPlay_H6
BeoPlay H6 kommer i to utførelser, hvor vi er spesielt begeistret for den beige varianten.

BeoPlay H6 lover et ”naturlig og troverdig lydbilde med en ren mellomtone og balansert bass og diskant”. De 40 mm høyttalerelementene er egenprodusert med neodymmagneter. En refleksport på innsiden gir en dypere bassrespons fra en ellers lukket hodetelefondesign.

Øreproppen BeoPlay H3 kommer i tre fargevarianter.
Øreproppen BeoPlay H3 kommer i tre fargevarianter.

BeoPlay H3 går inn i øret, og bruker 10,8 mm elementer og en ny ”Micro Bass Port”, også denne for å gi en mer utstrakt og naturlig bassrespons. Sammen med 23 ventilasjonshull lover B&O at BeoPlay H3 leverer et uanstrengt og åpent lydbilde.

Prisene for H3 og H6 er henholdsvis 1.899 og 2.999 kroner.

beoplay.com

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.