iPhone-tilbehør

Små hodetelefonforsterkere kan gjøre underverker for lydkvaliteten, men V-Modas Vamp stiller i high-end klassen og har integrert DAC.
forfatter

Med gode hodetelefoner, er det mulig å få riktig god lyd ut av en iPhone. Med en hodetelefonforsterker i tillegg, kan det blir virkelig fett. Hos V-Moda har de dratt den enda lengre, med Vamp, som kombinerer et stort batteri med integrert digitalomvandler (DAC), 2 x 150 mW forsterker og en optisk digitalutgang.

Den kan brukes som lydkilde koblet rett i en separat DAC, eller den kan drive opp til to par hodetelefoner med den integrerte forsterkeren. Batteriet med 2200mAh kapasitet holder i 8 timer mellom hver lading, og hele Vamp-riggen fungerer som et etui for iPhone 4 eller 4S.

Som man kan se av bildet, er kameraet på mobilen fremdeles tilgjengelig når mobilen er montert på Vamp-forsterkeren, som koster beskjedne 650 dollar. Pluss frakt og mva.

Den integrerte DAC-en henter digitalsignalet fra mobilen, og deretter foregår signalbehandlingen i Vamps DAC og forsterker, alt for at lydkvaliteten skal bli så høy som mulig.

Man kan velge Pure-modus for så nøytral lys som mulig, eller VQ-modus som prosesserer lyden litt for å skape mer 3D-følelse, med et lite løft i bass og diskantområdet.

V-MODA VAMP bør være en utmerket julegave for de mest kresne av oss, kanskje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.