iPhone-tilbehør

Små hodetelefonforsterkere kan gjøre underverker for lydkvaliteten, men V-Modas Vamp stiller i high-end klassen og har integrert DAC.
Annonse
Annonse
forfatter

Med gode hodetelefoner, er det mulig å få riktig god lyd ut av en iPhone. Med en hodetelefonforsterker i tillegg, kan det blir virkelig fett. Hos V-Moda har de dratt den enda lengre, med Vamp, som kombinerer et stort batteri med integrert digitalomvandler (DAC), 2 x 150 mW forsterker og en optisk digitalutgang.

Den kan brukes som lydkilde koblet rett i en separat DAC, eller den kan drive opp til to par hodetelefoner med den integrerte forsterkeren. Batteriet med 2200mAh kapasitet holder i 8 timer mellom hver lading, og hele Vamp-riggen fungerer som et etui for iPhone 4 eller 4S.

Som man kan se av bildet, er kameraet på mobilen fremdeles tilgjengelig når mobilen er montert på Vamp-forsterkeren, som koster beskjedne 650 dollar. Pluss frakt og mva.

Den integrerte DAC-en henter digitalsignalet fra mobilen, og deretter foregår signalbehandlingen i Vamps DAC og forsterker, alt for at lydkvaliteten skal bli så høy som mulig.

Man kan velge Pure-modus for så nøytral lys som mulig, eller VQ-modus som prosesserer lyden litt for å skape mer 3D-følelse, med et lite løft i bass og diskantområdet.

V-MODA VAMP bør være en utmerket julegave for de mest kresne av oss, kanskje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.