Search
Generic filters

High-end hodetelefoner fra Sony

Ikke bare en, men tre nye modeller i high-end-klassen, er status for Sonys satsning på hodetelefoner og ørepropper. Vi har prøvelyttet.

Sony har tre nye modeller i øvre prisklasse, øreproppene MDR-EX1000, hodetelefonene Z1000 og XB1000 i størrelse XL, for de som digger fet bass. Øreproppene til 500 Euro har fått et helt nytt 16 mm element med membran i tynn polymer, montert i et lett magnesiumhus, og koblet til en såkalt okysgenfri kobberkabel. Med 99.99999% renhet.

De store XB1000 – Xtra Bass – er svært komfortable med ekstra store og mykt polstrete øreputer. En 70 mm membran dekker øret og øreklokkene er lukket med trykket jevnt fordelt over en stor pute som dekker langt utenfor øret.
Lyden er også svær. Meget fydlig og potent bass, litt i overkant kanskje for purister, men resten av lydbildet er balansert, sammenhengende og fremfor alt veldig åpent og organisk. En virkelig tøff hodetelefon for de som liker litt fetere bass.
Prisen er 300 Euro.
De enda mer påkostede Z1000, er bygget rundt en ny 50 mm polymermembran, også her huset i en lukket øreklokke i magnesiumlegering.

Z1000 tåler 3.000 mW effekt, og lyden er ytterst balansert, basert på en kort prøvelytt. De lukkede Z1000 som vil koste cirka 500 Euro, briljerer med et vell av detaljer, og et svært åpent og gjennomsiktig lydbilde. En nærmere test kommer først til våren, for hodetelefonene er ikke klare før april/mai 2011, med unntak for de store XB1000 som ikke er i butikkene før i august 2011.
Da skal vi komme tilbake til alle tre, i mer grundige tester.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.