Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

High-end hodetelefoner fra Sony

Ikke bare en, men tre nye modeller i high-end-klassen, er status for Sonys satsning på hodetelefoner og ørepropper. Vi har prøvelyttet.

Skrevet av / 21.01.11 - 09:53
High-end hodetelefoner fra Sony

Sony har tre nye modeller i øvre prisklasse, øreproppene MDR-EX1000, hodetelefonene Z1000 og XB1000 i størrelse XL, for de som digger fet bass. Øreproppene til 500 Euro har fått et helt nytt 16 mm element med membran i tynn polymer, montert i et lett magnesiumhus, og koblet til en såkalt okysgenfri kobberkabel. Med 99.99999% renhet.

De store XB1000 – Xtra Bass – er svært komfortable med ekstra store og mykt polstrete øreputer. En 70 mm membran dekker øret og øreklokkene er lukket med trykket jevnt fordelt over en stor pute som dekker langt utenfor øret.
Lyden er også svær. Meget fydlig og potent bass, litt i overkant kanskje for purister, men resten av lydbildet er balansert, sammenhengende og fremfor alt veldig åpent og organisk. En virkelig tøff hodetelefon for de som liker litt fetere bass.
Prisen er 300 Euro.
De enda mer påkostede Z1000, er bygget rundt en ny 50 mm polymermembran, også her huset i en lukket øreklokke i magnesiumlegering.

Z1000 tåler 3.000 mW effekt, og lyden er ytterst balansert, basert på en kort prøvelytt. De lukkede Z1000 som vil koste cirka 500 Euro, briljerer med et vell av detaljer, og et svært åpent og gjennomsiktig lydbilde. En nærmere test kommer først til våren, for hodetelefonene er ikke klare før april/mai 2011, med unntak for de store XB1000 som ikke er i butikkene før i august 2011.
Da skal vi komme tilbake til alle tre, i mer grundige tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top