Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Focal Clear MG – nå med magnesium

Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.

Skrevet av / 16.03.21 - 14:30
Focal Clear MG – nå med magnesium

Hvis du spør oss hva som er den beste hodetelefonen rundt 15.000 kroner, så ville vi kanskje bedt deg gå opp til 16.500 og kjøpt Focal Clear. Det vil si, frem til nå. For nå blir den nemlig erstattet av den – forhåpentligvis – enda bedre Clear MG. Hvor MG står for magnesium.

Les også Focal Clear Focal Clear er kanskje den mest vellykkede hodetelefonmodellen til den franske produsenten.

Focal har gått Clear grundig etter i sømmene og lett etter måter å forbedre den. For å få det til, har de gått høyttalerelementene – eller driverne – etter i sømmene, og landet på at de med fordel kunne byttes ut til noe enda bedre. De siste fire årene har franskmennene nemlig forsket på nye membranlegeringer, hvor målet har vært å få til en membran med forsvinnende lite masse, samtidig som den holder seg stiv nok til å håndtere de raskeste svingningene uten å bryte opp i forvrengning. Og det på en rimeligere måte enn man har løst det på de kjempedyre Utopia med membraner av beryllium.

focal clear mg rack-gigapixel-art-width-3840px
Foto: Focal

Focal Clear MG – med elementer i magnesium

Med Clear løste Focal utfordringen med en legering av magnesium og aluminium. Men med Clear MG har man droppet aluminiumet, og gått for rent magnesium. Dette for å gjengi hele toneområdet med ekstrem presisjon, og med superraske transienter – også i diskantområdet.

Focal Clear MG bruker høyttalerelementer med magnesiummembran. Foto: Focal

Ser man høyttalerelementet i profil, har det en M-form, som er formen Focal har landet på for å oppnå jevnest mulig frekvensrespons i en hodetelefons begrensede volum. Som hos forgjengeren er spolen ikke lagt utenpå et formrør, men i stedet viklet med et meget sterkt lim. Alt for lavest mulig masse.

Les også Focal Utopia Akkurat som Formel 1 tøyer grensene for hva som er mulig med biler, har Focal med Utopia tatt hodetelefoner til det ytterste.
focal clear mg lifestyle 2-gigapixel-art-width-3840px
Foto: Focal

Pressemeldingen lover at Clear MG “låter rytmisk, naturlig åpen og balansert, med et dypt og tøft fundament. Slående dynamikk og mikrodetaljer, tar lytteren med på eskapader i platesamlingen straks man tar dem på.” Luftig og samtidig dyp og råtøff lyd, nevnes også.

Motstanden er på hyggelige 55 ohm, som gjør at bærbare spillere fint bør takle hodetelefonene. Det gjør dem langt mer omgjengelige i mange situasjoner, enn for eksempel Sennheiser HD 800S, for ikke å snakke om de ekstremt tungdrevne HEDDphone.

Les også Den beste lukkede vi har hørt Focal Stellia er noe så rått som en high-end hodetelefon som funker med mobilen.
Focal Clear MG lifestyle-gigapixel-art-width-3840px
Foto: Focal

Asymmetrisk design – inspirert av naturens geometri

Bikubedesignet utenpå klokkene i metall er ikke bare vakkert; det skal også gi lavere akustisk motstand. “Med sitt asymmetriske mønster gir det fritt spillerom for den lynkjappe magnesiumdriveren. Dette bidrar til den åpne lyden disse klokkene har,” kan vi lese. Lignende “fibonacci-mønster”, hvor en større figurs areal tilsvarer summen av to mindre figurer, går igjen i naturen; både i plante- og dyreriket finner vi mønster som følger denne sekvensen. Den generelle tanken med å overføre det til akustikk, er at det gjør resonanser mer harmoniske med hverandre, med bedre lyd som resultat.

Les også Focal Elear Focal Elear presenterer et lydbilde med tilnærmet uendelige detaljer, og her er dessuten både futt og fart!

Fabriqué en France

Som andre påkostede produkter fra Focal produseres Clear MG i sin helhet på Focals fabrikkområde i St. Etienne.

Hodetelefonene kommer med lekre skinndetaljer på hodebøylen og innvendig grill i rustfritt stål for å beskytte det dyrebare elementet. Sistnevnte har fått det samme bikubemønsteret, som gir en fin helhet samtidig som det skal bidra til bedre lyd. Utstrakt bruk av aluminium både i bøylegaffelen og klokkene skal gi et ekslusivt preg.

Som i forrige generasjon kommer Clear med perforert mikrofiber både i putene og i bøylen. Dette for å gi maksimal luftighet ved langvarig bruk. En bæreveske med matchende farge i hasselnøtt, er inkludert for trygg oppbevaring. En lang 4pins XLR kabel for balanserte hodetelefonforsterkere og en kortere 3,5mm med adapter til 6,3mm kabel følger også med.

Focal Clear MG - profile-gigapixel-art-width-3840px
Foto: Focal

Pris og tilgjengelighet

Focal Clear MG koster 17.490 kroner og kan kjøpes i dag, 16. mars. Hodetelefonene er allerede på vei inn på testbenken, og vi gleder oss til å dele opplevelsen med deg!

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Slik er det på innsiden av Sennheiser

Med kilopris som safran

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Sjekk disse hodetelefonene fra Focal

Scroll to Top