Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Nyhet

Rimeligere head-fi fra Focal: Azurys og Hadenys

Focal utvider sitt utvalg kablede hodetelefoner med de lukkede Azurys og de åpne Hadenys.

Skrevet av / 07.05.24 - 12:06
Rimeligere head-fi fra Focal: Azurys og Hadenys

Azurys og Hadenys er begge inspirert av den fabelaktige trådløse modellen Bathys, som dessuten er redaksjonens absolutte favoritt i sin klasse. Med de nye, passive modellene lover Focal mye av den samme lydkvaliteten og det ergonomiske designet, men i et mer prisgunstig format.

Focal Azurys er en lukket modell skal levere dyp bass og imponerende oppløsning, takket være samme patenterte akustiske design som finnes i selskapets dyrere lukkede hodetelefoner, Celestee og Stellia. Med sin kompakte formfaktor er Azurys et elegant valg for de som ønsker god lyd på farten. Enten sammen med en digital musikkspiller (DAP), eller med en adapter eller bærbar DAC sammen med mobiltelefonen.

Focal Azurys
Focal Azurys. Foto: Focal

Hadenys, på den annen side, er en åpen modell rettet mot mer kresne hjemmelyttere, som søker en komfortabel lydopplevelse i referansekvalitet. Et åpent desing reduserer akustisk kompresjon rundt de lynraske driverne, noe som lover høyere oppløsning og bedre dynamikk. Åpne hodetelefoner er derimot ikke like egnet ute blant folk, siden musikken lekker fritt ut til omgivelsene, på samme måte som støy utenfra slipper uhindret inn i ørene på brukeren.

Focal Azurys_Carying_Case
Focal Azurys. Foto: Focal

40 mm drivere

Begge modellene bruker M-formede 40mm drivere med «formløs» talespole, en teknologi hentet fra Focals dyrere hodetelefoner. Denne konstruksjonen skal holde vekten og massen lav, noe som ifølge Focal resulterer i en rigid, men samtidig lynkjapp driver som henger med selv på de raskeste musikalske transientene.

Focal Hadenys
Focal Hadenys. Foto: Focal

Focals karakteristiske vinklede driver-design er også på plass i både Azurys og Hadenys, noe som skal gi et mer presist stereobilde og en opplevelse som minner mer om å lytte til ekte høyttalere.

Byggekvaliteten later til å være i toppklasse, med detaljer i ekte skinn, lett metall som aluminium, og en rigid magnesiumlegering i bøyle og klokkeholder. Den ergonomiske designen skal sørge for komfortabel passform og jevnt trykk mot hodet.

Focal Hadenys_Carying_Case
Focal Hadenys. Foto: Focal

Med en lekker lysblå (Azurys) eller varm nøttebrun (Hadenys) fargepalett, kombinerer hodetelefonene stil med substans.

Selv om Focals løfter om eksepsjonell ytelse i denne prisklassen høres lovende ut, er det verdt å ta markedsføringshypen med en klype salt til vi får hørt dem med egne ører. Likevel, med Focals sterke merittliste innen hodetelefondesign, er vi mer enn litt forventningsfulle!

Les også Forbasket bra fra Focal Focal Bathys er et "må ha"-produkt med lydkvalitet i særklasse, fantastisk komfort og glimrende støykansellering.

Focal Azurys og Focal Hadenys: Pris og tilgjengelighet

Både Azurys og Hadenys blir tilgjengelig 15. mai, med veiledende priser på henholdsvis 6995 kroner for Azurys og 8995 kroner for de åpne Hadenys. Vi gleder oss til å få dem inn til test og høre om de lever opp til Focals ambisiøse påstander.

Norsk distributør er multirom.no

Mer info: focal.com

Les også Focal Celestee: De beste lukkede under tjue tusen Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

2 hendelser på “Rimeligere head-fi fra Focal: Azurys og Hadenys”

 1. NIcolay Jacobsen

  Hei, lurer på om det finnes en variant som vil kunne passe bra til både hjemmelytting med en god hodetelefonforsterker og til lytting på farten og reise. Eller blir det i såfall et hverken fugl eller fisk-produkt ?
  Mvh
  Nicolay

  1. Geir Gråbein Nordby

   Hei! Da vil et par lukkede hodetelefoner være å foretrekke, jeg kan tenke meg Azurys er midt i blinken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Sjekk disse hodetelefonene fra Focal

Slik ser Sonos' første hodetelefoner ut

Din egen personlige hjemmekinoopplevelse

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Scroll to Top