Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Final ørepropper med «8K lyd» – pluss en hodetelefon

Flaggskip-øreproppene ZE8000 MK2 og de støykansellerende hodetelefonene UX2000 ANC rekker akkurat julaften.

Skrevet av / 10.12.23 - 08:00
Final ørepropper med «8K lyd» – pluss en hodetelefon

Final, som ikke har noen tilhørighet til nederlandske Final Audio elektrostathøyttalere, slipper to hodetelefonmodeller, midt i julestria.

Final ZE8000 MK2 w case
Foto: Final

Final ZE8000 MK2 ørepropp-flaggskip

Det støykansellerende flaggskipet blant Finals ørepropper, ZE8000, kommer i en MK2-versjon. Med flere oppdateringer, deriblant med flere muligheter for å tilpasse støykanselleringen – eller omgivelseslyden. Nå kan man til og med skru den helt av, så kan man bare lure på hvorfor dette ikke var mulig tidligere.

Vi kårer: Årets beste hodetelefoner og ørepropper 2023-2024

8K lyd??

Noen hos Final har skjønt at 8K er populært stoff. Men det er, som alle vet, innen TV og bilde. Vel, gjør deg klar for 8K lyd!

Hva Final legger i «8K Sound» aner vi ikke. Det står ikke forklart noe sted, annet enn at øreproppene har en 8K Sound lydmodus. Nå har jo øreproppene «8000» i navnet, men vi mistenker at Final her ønsker å ri buzzword-vogna på syltynne skinner.

I alle fall støtter øreproppene aptX Adaptive, som også inneholder aptX HD-kodeken med inntil 24-bit / 96 kHz. Men selv om dette omtales som «høyoppløst», er dette slettes ikke tapsfri lydkvalitet, til det trengs nemlig aptX Lossless, og den fungerer kun opp til 16-bit / 44,1 kHz. Også kjent som Redbook-standarden, eller CD-kvalitet.

Final ZE8000 MK2 2
Foto: Final

Enda viktigere, hvis du er som undertegnede, er at den nye modellen har 5 dB høyere  maksimalt lydnivå enn sin forgjenger. Altfor mange ørepropper når sitt maksimale potensial før det begynner å bli skikkelig gøy, og vi liker at brukeren har mulighet til å gi på litt ekstra. Hva diverse EU-direktiver sier om dette, kunne ikke brydd oss mindre!

Final ZE8000 MK2 har også multipunktstilkobling, og mikrofoner med stråleforming skal gi klarere lyd fra brukerens stemme, under samtaler.

Batteritiden er oppgitt til 5 timer, med to ekstra ladinger fra etuiet.

final_UX2000_both
Foto: Final

Final UX2000 støykansellerende hodetelefoner

Langt rimeligere enn øreproppene er de nye, støykansellerende hodetelefonene Final UX2000.

Final lover at vi får mange av kvalitetene fra storebror UX3000, med en ny design og en nyutviklet lavforsinkelsesmodus. Slik at lyd og bilde er i synk når du spiller eller ser video på mobilen.

UX2000 har hybrid støykansellering, som lytter både på utsiden og innsiden av øreklokkene. Opptil 45 timers spilletid er plenty, og hodetelefonene er sammenleggbare.

Final ZE8000 MK2 og UX2000: Pris og tilgjengelighet

Begge modellene ble lansert fredag 8. desember. Vi har ennå ikke sett dem i salg på noen av Finals utsalgssteder her til lands, som blant annet inkluderer Big Dipper. Prisene er i hvert fall oppgitt til 330 euro for ZE8000 MK2 og 109 euro for UX2000.

Les hele pressemeldingen for ZE8000 MK2 og UX2000.

Mer info: snext-final.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top