Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

FiiO FT5 planmagnetiske hodetelefoner

Hvis du er på utkikk etter et par gode, planmagnetiske hodetelefoner som ikke koster skjorta, ser FiiO FT5 svært lovende ut.

Skrevet av / 02.11.23 - 10:52
FiiO FT5 planmagnetiske hodetelefoner

Kinesiske FiiO har nok en gang bevist at deres rålekre produkter også holder svært høy standard lydmessig. For eksempel med den knallgode hodetelefonforsterkeren Fiio K9 Pro ESS.

Derfor er vi også veldig spente på FiiOs nye hodetelefoner, FT5. Her er det snakk om planmagnetiske hodetelefoner i den bokstavelig talt tunge enden: Diameteren på membranen er på hele 90 mm – så her får man en god håndfull til hvert øre.

Les også Hodetelefonene dine fortjener denne FiiO K9 Pro ESS driver nærmest alt det skal være av hodetelefoner, i tillegg har den alt du trenger av digitale og analoge innganger. Også Bluetooth!

Det burde garantere at de åpne hodetelefonene også kan spille tung dypbass. Og når det kommer til frekvensområdet, som er oppgitt til 7-40.000 Hz, er dette planmagnetiske hodetelefoner med svært god oppløsning.

FiiO opplyser også at membrantykkelsen er knappe 6 mikrometer, og at de innstøpte svingspoletrådene er laget av en aluminiumslegering. Med en følsomhet på 110 dB/V og en effekt på to watt (det er mye i hodetelefonverdenen!), er det grunn til å tro at selv vår trofaste hodetelefonekspert, Geir “de spiller for lavt!” Nordby blir fornøyd med lydtrykket.

Les også Audezes dyreste hodetelefoner er fantastiske LCD-5 er mindre og mye lettere enn noen andre klokker i serien. Men lyden, da, mann!

Tilgjengelighet og pris

Planmagnetiske hodetelefoner i denne størrelsen kan fort bli kostbare, men FiiO er kjent for å ha svært fornuftige priser. Vi har ikke fått norske priser på FiiO FT5 ennå, men med engelsk pris på 449 pund, kan vi nok forvente å måtte betale rundt 6.000 norske kroner, når de forventes til Norden i slutten av november.

Mer info hos FiiO

(Foto: FiiO)

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ørepropper for tøff bruk

Disse går i 100 timer

Creatives nyeste har et partytriks

Åpne propper fra Beyerdynamic

Vi kribler i magen etter disse

Vi er best - sier Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Slik er det på innsiden av Sennheiser

Scroll to Top