Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

FiiO FT3: High-end hodetelfoner til bunnpris?

De kinesiske hodetelefonene FiiO FT3 kan være det heftigste som er produsert i denne prisklassen.

Skrevet av / 20.03.23 - 11:44
FiiO FT3: High-end hodetelfoner til bunnpris?

Store talespoler og membraner på hele 60 mm løfter forventningene våre til FiiO FT3. Kan de åpne klokkene være de heftigste dynamiske hodetelefonene i sin prisklasse?

Fiio-FT3-Headphones-scaled
Foto: FiiO

De store driverne kan skyve mer luft, og tåler dessuten mer kraft, som igjen kan bety lavere forvrengning ved høyt lydnivå, og under store dynamiske utslag. Bassresponsen er også bedre med store membraner.

For å bøte på et potensielt problem større membraner har med forvrengning i det øverste frekvensregisteret, er membranene stivet opp med beryllium rundt opphenget. Dermed får man en mer nøyaktig stempelbevegelse, mens vekten holdes nede.

Fiio-FT3 driver1-scaled
De 60 mm membranene er stivet opp med beryllium. Foto: FiiO

Høy impedans

Impedansen på hele 350 ohm vitner om at hodetelefonene kan trenge en kraftigere forsterker for å spille høyt nok, men til gjengjeld dempes støygulvet fra forsterkeren sammenlignet med mer lavimpedans hodetelefoner. Følsomheten er på ganske gjennomsnittlige 102 dB med 1 V RMS, som kan bety at man likevel kan få høy nok lyd fra en middelmådig forsterker. Det gjenstår å finne ut av.

Den interne kablingen er fra japanske Furukawa, i monokrystall-kobber, og skjelettet er i en lettvekts aluminiumlegering.

Fiio-FT3 plugs-scaled
Foto: FiiO

Flere plugger og puter

Den 3 meter lange kabelen har 3,5 mm ubalansert plugg i enden, som er utskiftbar til en balansert 4,4 mm plugg, som også følger med. To overganger følger også med: 6,3 mm ubalansert jackplugg, og 4-pins XLR-plugg. Vi vet derimot ikke om de balanserte pluggene faktisk gir balansert signal, da det ser ut til at selve kabelen er ubalansert. Men da får du i hvert fall lyd, uansett hva slags forsterker du måtte sitte med.

Det følger også med to par ulike øreputer: ett i kunstskinn og ett i velur.

Fiio-FT3 with amp
Foto: FiiO

FiiO FT3: Pris og tilgjengelighet

FiiO FT3 kan bestilles nå gjennom FiiOs nettbutikk hos AliExpress, til ca. 3200 kroner inkludert frakt, men ekskludert norsk mva. Forvent derfor en total pris på rundt 4000 kroner.

Vi forventer at hodetelefonene snart også kommer til norske forhandlere, gjennom importør Njål Hansson.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 hendelser på “FiiO FT3: High-end hodetelfoner til bunnpris?”

  1. Jeg mottok nylig et par av disse hodetelefonene, og de spiller ufattelig bra. Som alt annet nytt, vil de nok trenge noen timer for å yte optimalt. Etter å ha lest artikkelen her, henvendte jeg meg til Fiio med spørsmål om den medfølgende kabelen, og de bekrefter at kabelen er balansert. Hva ville det ellers tjene til å legge ved XLR 4 plugg…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Med kilopris som safran

Stax-elektrostater til en folkelig pris

Lukket hodetelefon for audiofile.

Hodetelefoner bygget som høyttalere

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Sjekk disse hodetelefonene fra Focal

Slik ser Sonos' første hodetelefoner ut

Din egen personlige hjemmekinoopplevelse

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Scroll to Top