Search
Generic filters

Få en dansk datamaskin i øret

Trådløse in-ear-hodetelefoner med innebygd datamaskin og kroppssensorer har tiltrukket 9.500 investorer på Kickstarter.

The Dash er navnet på et par unnselige propper til øregangen. De ligner umiddelbart et par trådløse in-ear-hodetelefoner. Det er de også, og kan motta lyd via Bluetooth fra en mobiltelefon. Men proppene inneholder også en liten datamaskin med 4GB lagringsplass, samt en rekke sensorer, beregnet på self-tracking for sportsutøvere. Sensorene kan holde styr på puls, løpehastighet, antall skritt og tilbakelagt avstand. Det er også en innebygd mikrofon, som oppfatter talen via vibrasjoner i ørebeinet.

Bragi_Dash_plus_App

Bak prosjektet, som betegnes som verdens første “smart”-hodetelefoner, står danske Nikolaj Hviid, som har startet firmaet Bragi for å utvikle The Dash. For å skaffe kapital til videre utvikling og samtidig få et inntrykk av interessen for det fremtidige produktet har Bragi utbudt The Dash på folkefinansieringsportalen Kickstarter. Prosjektet ble lagt ut på Kickstarter den 9. januar, og hadde et mål på 260.000 dollar (i overkant av 1.500.000 kroner). Selv om det i skrivende stund er mer enn en måned igjen av tilbudsfasen, har det allerede kommet lovnad om over to millioner dollar – nesten åtte ganger det etterspurte beløpet. Så det tyder på at øredatamaskinen nok vil komme i salg.

The Dash kan enten arbeide sammen med en smartmobil eller fungere alene. Bruker man settet alene, kan man lytte til musikk fra det innebygde minnet på 4 GB. Velger man å overføre lyden via Bluetooth, støttes aptX-koding for bedre lyd. Hodetelefonene demper lyden fra omgivelsene, men man kan likevel høre alt rundt seg, hvis det ønskes – takket være den innebygde mikrofonen. Man kan styre The Dash fra smartmobiler og nettbrett (iOS/Android – og kanskje senere Windows Phone).

Som på mange andre Kickstarter-prosjekter er det en lang rekke prismuligheter. De raskeste 1.000 investorene kunne således sikre seg de trådløse datahodetelefonene til 213 dollar (ca. 1.300 kroner) inkludert mva. Akkurat nå er det fortsatt mulig å få et par for 237 dollar (ca 1.500 kr). For de meget engasjerte tilbys fem super-elite-spesialpakker til utviklere. Foruten en førsteplass i supportkøen og fyrstelig behandling får man her et besøk for to personer i hovedkvarteret i München, tre overnattinger på firestjerners hotell, limousineservice til og fra flyplassen, samt en dag på oktober-ølfesten sammen med staben fra Bragi. For å falle naturlig inn i omgivelsene er også folkedrakt med lederhosen, skjorte og sko (eller tradisjonell dirndl-tyroler-kjole til kvinnelige investorer) med i prisen.

Foruten å fungere som et par særdeles omfattende hodetelefoner forestiller utviklerne seg at The Dash kan brukes som fitness-instruktør og til overvåkning av helseinformasjon, sufflør til presentasjoner, sightseeing-guide og oversetter. Til sistnevnte kan vi kun nikke begeistret og konstatere at også de gode nerdene hos Bragi også må ha lest om babelfisken i romanen “The Hitch Hikers Guide To The Galaxy”.

bragi.com

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.