Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Empyrean II: Et mer nøytralt flaggskip fra Meze

Meze fornyer sine beste hodetelefoner. Vi loves at Empyrean II låter mer nøytralt og tro til opptakene, enn forgjengeren.

Skrevet av / 09.11.23 - 13:57
Empyrean II: Et mer nøytralt flaggskip fra Meze

Meze Empyrean II tar over stafettpinnen etter sin berømte forgjenger, som vi dessverre aldri rakk å teste.

Den originale Empyrean er et samarbeid mellom Meze fra Romania, og Rinaro fra Ukraina. Som, til tross for å være spesielt utsatt etter den russiske invasjonen, fortsatt er med på leken med den nye Empyrean II. Som altså erstatter Empyrean, men som likevel har den aller gjeveste juvelen Elite over seg på rangstigen. Et slags flaggskip må de nye klokkene likevel sies å være, til nesten 40 000 kroner …

Planmagneter

Det er driverne som er utviklet av Rinaro, med en egen tilnærming til planmagnetiske elementer, kalt Isodynamic Hybrid Array. Denne gangen loves vi at hodetelefonene har en lydsignatur som ligger tettere opp mot det nøytrale, enn hva de noe mørkere og fyldigere forgjengerne gjorde. Så spørs det om magien er bevart, for er det én ting Empyrean er kjent og elsket for, så er det den rike, noe tilbakelente klangen.

Empyrean II fanger blikket med en lekker, matt svart utførelse og dekorative sølvdetaljer. Gitteret i aluminium er designet fra bunnen av, inspirert av 1930-årenes art deco-stil. Meze Audio her det nemlig med å kombinere moderne design med klassisk estetikk, og Empyrean II er intet unntak.

Meze Empyrean_II
Foto: Meze Audio

Høy komfort

For høyest mulig komfort former hodetelefonene seg etter brukerens hode, og man har etterstrebet lavest mulig vekt. 400 gram er riktignok ikke er blant de letteste vi har testet i high-end-klassen, der tar Audio-Technica tronen med ATH-ADX5000 på 270 gram. Men Empyrean II er likevel 100 gram lettere enn erkekonkurrent Focal Utopia, og så vidt lettere enn Audeze LCD-5. Som faktisk oppleves som meget lette.

Empyrean II leveres med to sett med øreputer: Et par vinklede og pustende Alcantara-puter, et par lærputer med kontaktflate av Alcantara.

Les også Musikk låter sjelden mer innbydende Meze Audio 109 Pro er et fabelaktig stykke håndverk, som ser like bra ut som de låter.

Hvorvidt Empyrean II kan ta innersvingen på sine konkurrenter, gjenstår å teste ut. Det er et tøft felt, hvor man i tillegg til de nevnte konkurrentene også finner slike som HiFiMAN HE-1000se, T+A Solitaire P og P-SE, og dessuten Stax SR-009s. Sistnevnte blir enda dyrere, fordi de som elektrostater trenger en helt spesiell forsterker.

Vi gleder oss uansett til å få høre Empyrean II, noe vi håper å få gjort ganske snarlig.

Meze Empyrean_II_-cables-resized
Du kan velge en valgfri kabel. Foto: Meze Audio

Meze Empyrean II: Pris og tilgjengelighet

Meze Empyrean II kan forhåndsbestilles, prisen er som forgjengeren – 38990 kroner. Norsk importør er Njal.no.

Mer info: mezeaudio.com

Meze-Empyrean-II-semiprofile Meze Empyrean-II-front Meze-Empyrean-II-side Meze Empyrean_II lifestyle Empyrean_II_-_image_03-resized Meze Empyrean_II driver Meze Empyrean_II_ear cusion Meze Empyrean_II_pattern Meze Empyrean_II_pattern 2 Meze Empyrean_II_detail
<
>
Foto: Meze Audio
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dyson lanserer sine første hodetelefoner

Ørepropper for tøff bruk

Disse går i 100 timer

Creatives nyeste har et partytriks

Åpne propper fra Beyerdynamic

Vi kribler i magen etter disse

Vi er best - sier Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Scroll to Top