Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Elkjøp og Proshop gjør som POWER

JBL LIVE 400BT forsvinner fra sortimentet hos flere elektronikkjeder på grunn av mistanke om helseskadelige mengder av kreftfremkallende stoffer.

Skrevet av / 31.07.20 - 17:00
Elkjøp og Proshop gjør som POWER

Elektronikkjedene POWER valgte i går å fjerne de trådløse hodetelefonene JBL LIVE 400BT fra sitt sortiment, etter at Lyd & Bilde omtalte en test utført av den tyske forbrukerorganisasjonen Stiftung Wartentest, som dokumenterer, at hodetelefonene inneholder «store mengder» polyaromatiske hydrokarboner, også kalt PAH-stoffer, som kan være kreftfremkallende.

I dag følger to andre store elektronikkjeder opp og stopper salget av Bluetooth-hodetelefonene. I hvert fall inntil de har snakket med JBL, som blir bedt om å forklare seg.

Vi ønsker å formidle at våre kunders sikkerhet alltid har høyeste prioritet i Elkjøp. Inntil videre tar vi derfor disse produktene ut av salg i hele Norden frem til vi har full oversikt og dokumentasjon i saken.

Det uttaler Sebina Stegavik, kommunikasjionsrådgiver for Elkjøp, og henviser til en link til den norske netbutikken, som dokumenterer at JBL LIVE 400BT ikke lengre kan bestilles online:

https://www.elkjop.no/product/lyd-hi-fi/hodetelefoner/23497/jbl-live-400bt-tradlose-on-ear-hodetelefoner-sort

Lyd & Bilde har for ordens skyld sjekket Elkjøps danske og svenske websider, og produktet er også der fjernet fra sortimentet.

Både Elkjøp og Proshop sier nå farvel til JBL Live 400BT i deres sortiment. (Foto: JBL)

Proshop sier også farvel til JBL Live 400BT

Etter vi skrev den første artikkelen om PAH-stoffer i trådløse hodetelefoner, tok Lyd & Bilde kontakt med flere elektronikkjeder og online-forhandlere som selger JBL Live 400BT, deriblant Elkjøp, POWER og Proshop.

Proshop har ennå ikke svart på vår henvendelse, men en hurtig sjekk av nettbutikkens danske, norske og svenske websider viser at JBL Live 400BT er fjernet fra de digitale hyllene i alle tre land.

Andre produkter med helseskadelige stoffer?

Vår opprinnelige artikkel omtalte flere hodetelefoner enn bare JBL Live 400BT, men Stiftung Warentests dokumentasjon om bruken av PAH i øreputene på JBL Live 400BT var mest detaljert, da den tyske forbrukerorganisasjonon også hadde skrevet en grundig test av nettop dette produktet (i forbindelse med en salgskampanje hos tyske Aldi)
.
En komplett liste over alle hodetelefoner, som Stiftung Warentest har testet for skadelige stoffer, kan downloades som PDF-dokument her (på tysk). Hvis et bestemt par hodetelefoner i kolonnen «Schadstoffe» har fået karakteren «–» betyr det Mangelfull, hvilket vil si, at Stiftung Warentest fraråder å kjøpe det.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top