Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Elektrostatiske ørepropper fra Shure

Shure KSE1500 er verdens første ørepropper med elektrostatelementer. De får følge av den bærbare hodetelefonforsterkeren SHA900.

Skrevet av / 23.10.15 - 09:12
Elektrostatiske ørepropper fra Shure

Shure innoverer i hodetelefonmarkedet, med sin nye øreproppmodell med noe så spesielt som elektrostatisk element. Utviklet for kresne hi-fi-entusiaster som ønsker topp lydkvalitet fra sin bærbare musikkspiller, smartmobil, nettbrett eller bærbare datamaskin.

Elektrostatisk teknologi betyr at selve høyttalerelementet har forsvinnende lav masse og vekt, noe som skal sikre den raskeste transientresponsen på markedet. Altså, membranens evne til å henge med i musikkens små og store skifter, og dermed sørge for en ekstrem dynamikk. I tillegg loves vi den mest nøyaktige lydgjengivelsen og et bredere frekvensområde enn verken dynamiske eller armaturdrivere er i stand til.

Shure_KSE1500(2)
Foto: Shure

Sammen med øreproppene følger en spesialtilpasset USB-DAC, som tar lyden digitalt fra Mac og PC eller smartmobil med iOS eller Android. Den kan også få lyden analogt via en 3,5 mm analoginngang.

KSE1500-system har single-driver electrostatic Sound Isolating Earphones tilpasset en USB digital-til-analog koverter (DAC/ADC) som behandler digital lyd (MAC, PC, iOS, Android) direkte via en mikro-USB-tilkobling, og tar også analog lyd via en direkte line-in.

Prisen på godsakene er ikke småtteri: 28.995 kroner! Lansering skjer i slutten av november.

Foto: Shure
Foto: Shure

Bærbar DAC
Er du ute etter en bærbar DAC og hodetelefonforsterker til dine tungdrevne high-end-hodetelefoner, er det SHA900 du skal se nærmere på. Denne tar lyden digitalt fra en bærbar lydkilde som smartmobil eller musikkspiller, og fôrer hodetelefonene eller øreproppene med høykvalitets analog lyd. SHA900 har en 4-bånds parametrisk EQ, er oppladbar og kan prosessere digital lyd direkte via mikro-USB. Analog lyd kan kobles til via en line-in som omgår den innebygde DSP-en.

Veiledende pris på SHA900 er 8.995 kroner, dermed overgår den selv Sony PHA-3AC, som du kan lese test av her. http://lydogbilde.no/test/hodetelefoner/sony-pha-3ac-hodetelefonforsterker

benum.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dyson lanserer sine første hodetelefoner

Ørepropper for tøff bruk

Disse går i 100 timer

Creatives nyeste har et partytriks

Åpne propper fra Beyerdynamic

Vi kribler i magen etter disse

Vi er best - sier Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Scroll to Top