Ekte hi-fi-hodetelefoner fra JBL

”Bedre lyd gjennom forskning, ikke markedsføring” er mottoet for den nye Synchros-serien.
Annonse
Annonse
forfatter

For et drøyt år siden bestemte JBLs ingeniører seg for å ta en nærmere titt på hva som får en hodetelefon til å låte ”bra”. Til deres overraskelse hadde det knapt vært gjort noe forskning på området, i motsetning til høyttalere. Der er forholdet mellom målingene og hvordan folk oppfatter lyd ganske klart.

JBL-science

Dermed har man tilbrakt det siste året med å gjøre blindtester med både proffer og amatører og en mengde hodetelefoner som enten anses for å låte bra eller som selger veldig bra. En av sakene man ville finne ut av var om myten at ”kidsa i dag” har fått sin smak ødelagt av MP3-musikk og dårlige hodetelefoner var sann. Interessant nok så spilte det ingen rolle hvor gamle forsøkspersonene var, hvor vant de var med ”hi-fi-lyd” eller hvor de kom fra. Alle foretrakk den nøytrale lyden man strever etter i laboratoriet fremfor de mest prisbelønnede eller bestselgende hodetelefonene på markedet.

JBL-Synchros-S700_Onyx-Black-web

Deretter satte man i gang å konstruere hodetelefoner som hadde nettopp den nøytrale lydprofilen som testpersonene likte best. Resultatet er Synchros-serien der S700 er toppmodellen. Den er laget for ikke å låte som hodetelefoner men som om man lytter på et par høyttalere. Stilen minner om JBLs studiohodetelefoner og valget har falt på eksklusive materialer. Men den er likevel laget for moderne bruksområder, den har en iOS-kompatibel kontroll på ledningen og er så lettdreven at den funker med mobiltelefoner. Dessuten har den signalprosessor som gir en mer åpen livelyd, om man ønsker dette, kalt LiveStage.

Annonse
En temmelig bisarr opplevelse...
En temmelig bisarr opplevelse…

For å bevise at det fungerer så inviterte JBL oss til et interessant eksperiment. Man satte det kanadiske bandet Jonas & the Massive Attraction på scenen, men publikum lyttet på forestillingen gjennom Synchros 700 hodetelefoner. Man kunne ta dem av seg og sammenligne eller slå på og av signalbehandlingen. DSP-lyden var bedre enn mye annet lignende, men låt fremdeles litt bearbeidet og skarpt. Men uten noe behandling låt de faktisk forbasket likt livefremførelsen. Imponerende.

JBL Synchros S700 koster 2.800 krone. Øvrige produkter i serien rangerer fra in-ear-modellen Synchros S100 (750 kr) og S200 (1.100 kr), til over-ear-modellen S300 (1.700 kr) og S500 (2.400 kr).

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.