Search
Generic filters

Eksklusive hodetelefoner fra Audioquest

Det er ikke mange hodetelefoner man sikler etter, men NightHawk kan bli en av dem.

I et marked hvor det finnes tretten på dusinet, så må man bringe noe spesielt til bordet for at man skal lee på øyebrynet. Det er også Audioquest klar over, når de lanserer sin aller første hodetelefon.

”Da vi bestemte oss for å bygge NightHawk, visste vi at den måtte være noe spesielt – det måtte ha en god grunn til å eksistere fordi ingen trenger enda en vanlig hodetelefon.”

Dette er en uttalelse av Skylar Gray, sjefsutvikleren av Audioquest NightHawk, i en forhåndsmelding som nettopp ramlet inn i eposten vår.

Nighthawk design 3

Vi vet ut ifra hjemmesiden som det linkes til i pressemeldingen, at selskapets første hodetelefonmodell er av halvåpen type og fullt ut omslutter øret på brukeren. Og vi vet at Audioquest, som er best kjent for sine svindyre high-end-kabler, har tatt mål for seg å lage den beste hodetelefonen de kan, men at kvalitet, innovasjon og bærekraft må gå hånd i hånd med en tilgjengelig pris. Med andre ord skal dette være en hodetelefon mange har råd til. Hva det betyr, vet vi ennå ikke.

Det står videre i teaseren at NightHawk vil være navnet på det som etter hvert skal bli en hel familie nye hodetelefoner.

Nighthawk add text left

Ørekopper av flytende tre
Vi vet at ørekoppene er laget av såkalt flytende tre. ”Liquid Wood” er ekte treverk blandet med plantefibre. Materialene har blitt varmet opp, gjort flytende, og prosessert slik at det kan bli sprøytestøpt. Audioquest hevder Liquid Wood har overlegne akustiske egenskaper i forhold til vanlig plast eller tre, og gir dessuten en uendelighet av muligheter hva gjelder formfaktor, ettersom man kan gi koppene den formen man selv ønsker, da materialet er i flytende form mens man jobber med det.

Audioquest benytter Liquid Wood til å forme sine ørekopper til menneskeøret, og dermed gi en mer komfortabel passform og redusere stress på hode og ører. I tillegg er treverket være langt mer miljøvennlig enn plast. Bærekraft er et viktig stikkord, i en tid når verden oversvømmes av produkter, konsumert av en bruk-og-kast-mentalitet.

Nighthawk design 2

Ergonomi
Ikke bare ørekoppene er laget ut ifra ergonomiske hensikter. Hodebøylen distribuerer effektivt hodetelefonens vekt, for best mulig komfort. Et enkelt og intelligent fjæringssystem gjør at ørekoppene er tilpasset hoder av enhver form og størrelse, mens de effektivt frakobles resten av hodetelefonen for å motvirke uønskede resonanser.

Øreputene er laget av mykt lær, også disse spesialtilpasset menneskeøret, med tykkere form mot baksiden av putene, hvilket gir ekstra komfort, mens høyttalerelementene sitter i en optimal vinkel for et presist og stabilt lydbilde.

Membranene er av såkalt biocellulose, som gir lavere forvrengning enn plast.
Membranene er av såkalt biocellulose, som gir lavere forvrengning enn plast.

Høyttalerelementene
Høyttalerelementer har membraner av biocellulose, som lover mindre forvrengning enn plastmembranene som normalt brukes. Spesielt i overtoneområdet 6-10kHz loves vi høyere oppløsning og mindre forvrengning, som skal forhindre lyttetrøtthet over tid. Videre er motoren i elementet laget for å redusere intermodulasjonsforvrengning, mens alle luftveier er laget for minst mulig turbulens – slik at musikken flyter mest mulig fritt. Høyttalergrillen er også meget detaljert for å unngå resonanser. Mønsteret på denne er inspirert av sommerfuglvinger, og er altfor detaljert til å kunne konstruere med vanlig støping. I stedet har man brukt avansert 3D-printing.

Grillene er 3D-printet. Mønsteret skal redusere resonanser.
Grillene er 3D-printet. Mønsteret skal redusere resonanser.

Ukjente spesifikasjoner
Mens Audioquest har avslørt mye av teknologien i NightHawk, vet vi ennå ikke spesifikasjonene. Størrelsen på elementene, frekvensrespons, impedans og følsomhet har til gode å bli avduket. Det samme har prisen. Om det blir 3.000 kroner eller 10.000 kroner er slettes ikke godt å si.

Audioquest NightHawk skal lanseres en gang i 2015.

nighthawk.audioquest.com
ljudtema.se

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.