High-end

Man skal stå tidlig opp for å sikre seg Ultrasones nye high-end hodetelefon, Edition 5 i eik og titan
Annonse
Annonse
forfatter

Prisen er kanskje avskrekkende nok. Til 3500 Euro er ikke Edition 5 blant de billigste hodetelefonene, men så blir du en av maksimalt 555 stykker med et par av de håndlagede hodetelefone i bavarisk eik.

De lukkede hodetelefonene har Ultrasones S-Logic EX teknologi, som skal skape følelsen av at man hører på høyttalere og ikke et par hodetelefoner som sitter klemt inntil hodet.

Edition5-159_frei

 

Klokkene er håndlaget med skinn og kvaltietsmaterialer, i tillegg til treverket. De bruker to 40 mm elementer med  titanbelagte menbraner, som blir testet for hånd slik at man finner et matchende par.

Ultrasone oppgir frekvensresponsen til 5 – 46.000 Hz, som er i overkant av hva som er nødvendig, men det sier litt om presisjonen i fremstillingen av elementene i hodetelefonene.

S-Logic EX teknikken har vi testet før, og den gir ganske riktig en følelse av å høre på et par store høyttalere, og musikken blir ikke klemt til ørene i samme grad som med andre, lukkede hodetelefoner.

Logoen er laseretset i aluminium på øreklokkene og sju lag med trebehandling skal gi treverket en varig kvalitet og gjøre det immun mot smuss og fukt.

Ultrasone Edition 5 leveres i en koffert med en bæreveske, to kabler med forgylte Neutrik-plugger. En fire meter kabel med 6.3 mm plugg for hjemmebruk, og en 180 cm kabel med 3,5 mm plugg, for bærbart bruk.

Edition5-150

Frequency range 5 – 46.000 Hz
Weight 260 g
Impedance 32 Ohm
SPL 96 dB

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.