Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

De første helt trådløse fra Bowers & Wilkins

B&W PI5 og PI7 er endelig her. Begge med aktiv støykansellering, og toppmodellen har noen ekstra kule funksjoner.

Skrevet av / 21.04.21 - 10:50
De første helt trådløse fra Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins har ikke stresset med sine første helt trådløse ørepropper. Men nå er de endelig her, i form av PI5 og PI7.

PI5 Buds Underside And Off - Charcoal PI5 Buds Front And Off - White
<
>
Bowers & Wilkins PI5 i hvitt/sølv

PI5 – påkostet innstegsmodell

PI5 er et par påkostede ørepropper, med en 9,2 mm stor driver (høyttalerelement) i hver ørepropp. Til ørepropper å være er dette ganske voksent, da det normalt ligger ned mot 6 mm.

aptX lydkodek sørger for bedre lyd over Bluetooth enn normalt, og øreproppene har dessuten aktiv støykansellering som du kan slå av og på med en app.

Bowers & Wilkins lover at den innebygde mikrofonen til samtaler holder høy kvalitet, og PI5 har også en innebygd sensor som merker når øreproppene er i ørene eller ikke. Slik at de kan spare strøm når du ikke bruker dem.

Stemmeassistentene til Apple og Google støttes, hvis du mangler noen å snakke med. Trådløs lading støttes også.

B&W PI5 Case Front Open Buds - Charcoal
Ladeetuiet til B&W PI5 kan lade trådløst.

PI7 – premium for alle penga

Flaggskipet PI7 har enda mer godsaker på lager. Den samme driveren på 9,2 mm finner du også her, men den brukes bare til bass- og mellomtoneområdet. Diskantområdet har nemlig fått sitt helt eget element.

Dette er av typen balansert armatur, som i motsetning til et dynamisk element ikke trenger luftinntak for å bevege seg, og som derfor beveger seg mer presist fordi det ikke påvirkes av eksterne lufttrykkvariasjoner. Balansert armatur har også mindre motstand, og er bedre egnet for å gjengi de raske diskantfrekvensene.

Også PI7 har aptX lydkodek, men da en høyoppløst aptX Adaptive-variant. Denne velger den beste lydkodeken etter innhold (f.eks. Low Latency når du ser film eller spiller spill, og HD når du lytter til musikk).

PI7 Buds Underside And Off - White PI7 Buds - Charcoal
<
>
Bowers & Wilkins PI7 i hvitt/gull

Ekte 24-bit?

Bowers & Wilkins hevder dessuten at PI7 har ekte 24-bit oppløsning på Bluetooth-tilkoblingen. Vi går ut ifra at det er aptX HD lydkodek det dreier seg om, og da må det kommenteres at selv om den kodeken støtter 24-bit musikkinnspillinger, så er støygulvet høyere og dermed den faktiske bit-dybden lavere. Men aptX HD er enda nærmere CD-kvalitet enn vanlig aptX.

Supersmart ladeetui

I likhet med PI5 støtter etuiet til PI7 trådløs lading. I tillegg har det en supersmart funksjon. Nemlig at man kan plugge inn en analog lydkabel til ladeetuiet, som så forvandler signalet til digitalt og sender det trådløst til øreproppene. Det betyr at du kan bruke dine egne trådløse ørepropper når du skal se film eller høre på radio gjennom infotainment-systemet om bord på fly. For eksempel. En genistrek!

PI7 Case 45 - White
Etuiet til B&W PI7 har inngang for analog kabel, slik at du kan lytte til analoge lydkilder gjennom øreproppene. For eksempel flyets infotainment-system.

Priser og tilgjengelighet

Bowers & Wilkins PI5 og PI7 er tilgjengelige for bestilling nå, og koster henholdsvis 2698 og 4298 kroner.

Vi har allerede fått inn toppmodellen B&W PI7 til test, og gleder oss til å dele vår opplevelse!

hifiklubben.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

2 hendelser på “De første helt trådløse fra Bowers & Wilkins”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dyson lanserer sine første hodetelefoner

Ørepropper for tøff bruk

Disse går i 100 timer

Creatives nyeste har et partytriks

Åpne propper fra Beyerdynamic

Vi kribler i magen etter disse

Vi er best - sier Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Scroll to Top