TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

De første helt trådløse fra Bowers & Wilkins

B&W PI5 og PI7 er endelig her. Begge med aktiv støykansellering, og toppmodellen har noen ekstra kule funksjoner.

forfatter
Publisert 21.04.21 - 10:50

Bowers & Wilkins har ikke stresset med sine første helt trådløse ørepropper. Men nå er de endelig her, i form av PI5 og PI7.

PI5 Buds Underside And Off - Charcoal PI5 Buds Front And Off - White
<
>
Bowers & Wilkins PI5 i hvitt/sølv

PI5 – påkostet innstegsmodell

PI5 er et par påkostede ørepropper, med en 9,2 mm stor driver (høyttalerelement) i hver ørepropp. Til ørepropper å være er dette ganske voksent, da det normalt ligger ned mot 6 mm.

aptX lydkodek sørger for bedre lyd over Bluetooth enn normalt, og øreproppene har dessuten aktiv støykansellering som du kan slå av og på med en app.

Bowers & Wilkins lover at den innebygde mikrofonen til samtaler holder høy kvalitet, og PI5 har også en innebygd sensor som merker når øreproppene er i ørene eller ikke. Slik at de kan spare strøm når du ikke bruker dem.

Stemmeassistentene til Apple og Google støttes, hvis du mangler noen å snakke med. Trådløs lading støttes også.

B&W PI5 Case Front Open Buds - Charcoal
Ladeetuiet til B&W PI5 kan lade trådløst.

PI7 – premium for alle penga

Flaggskipet PI7 har enda mer godsaker på lager. Den samme driveren på 9,2 mm finner du også her, men den brukes bare til bass- og mellomtoneområdet. Diskantområdet har nemlig fått sitt helt eget element.

Dette er av typen balansert armatur, som i motsetning til et dynamisk element ikke trenger luftinntak for å bevege seg, og som derfor beveger seg mer presist fordi det ikke påvirkes av eksterne lufttrykkvariasjoner. Balansert armatur har også mindre motstand, og er bedre egnet for å gjengi de raske diskantfrekvensene.

Også PI7 har aptX lydkodek, men da en høyoppløst aptX Adaptive-variant. Denne velger den beste lydkodeken etter innhold (f.eks. Low Latency når du ser film eller spiller spill, og HD når du lytter til musikk).

PI7 Buds Underside And Off - White PI7 Buds - Charcoal
<
>
Bowers & Wilkins PI7 i hvitt/gull

Ekte 24-bit?

Bowers & Wilkins hevder dessuten at PI7 har ekte 24-bit oppløsning på Bluetooth-tilkoblingen. Vi går ut ifra at det er aptX HD lydkodek det dreier seg om, og da må det kommenteres at selv om den kodeken støtter 24-bit musikkinnspillinger, så er støygulvet høyere og dermed den faktiske bit-dybden lavere. Men aptX HD er enda nærmere CD-kvalitet enn vanlig aptX.

Supersmart ladeetui

I likhet med PI5 støtter etuiet til PI7 trådløs lading. I tillegg har det en supersmart funksjon. Nemlig at man kan plugge inn en analog lydkabel til ladeetuiet, som så forvandler signalet til digitalt og sender det trådløst til øreproppene. Det betyr at du kan bruke dine egne trådløse ørepropper når du skal se film eller høre på radio gjennom infotainment-systemet om bord på fly. For eksempel. En genistrek!

PI7 Case 45 - White
Etuiet til B&W PI7 har inngang for analog kabel, slik at du kan lytte til analoge lydkilder gjennom øreproppene. For eksempel flyets infotainment-system.

Priser og tilgjengelighet

Bowers & Wilkins PI5 og PI7 er tilgjengelige for bestilling nå, og koster henholdsvis 2698 og 4298 kroner.

Vi har allerede fått inn toppmodellen B&W PI7 til test, og gleder oss til å dele vår opplevelse!

hifiklubben.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

2 kommentarer om “De første helt trådløse fra Bowers & Wilkins”

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde