Nyhet

Trådløs revansj fra Bose

Bose gjør et nytt forsøk med helt nye ørepropper. Quetcomfort Earbuds har aktiv støydemping, mens Sport Earbuds er for trening.

Skrevet av / 11.09.20 - 11:04
Trådløs revansj fra Bose

Bose lanserer de støykansellerende øreproppene QuietComfort Earbuds (QC Earbuds), og dessuten sportsproppene Sport Earbuds.

Bose QuietComfort QC Earbuds SPREAD1-gigapixel-width-3840px
Bose QuietComfort Earbuds. Foto: Bose

QuietComfort Earbuds, også kalt QC Earbuds, har forbedret programvare i forhold til tidligere ørepropper, for å få den opp på kvalitetsnivået til de større hodetelefonene fra Bose. Hver øreplugg er cirka 2,5 cm lang og veier 0,3 gram, og vi loves at støydempingen er like god som hos de større klokkene. «Selv de mest støyete omgivelser vil oppleves som stille oaser, enten ved å redusere støy fra lastebiler, busser og tuting i rushtrafikken, eller ved å fjerne forstyrrende lyder innendørs fra naborommet i leiligheten eller på kontoret,» kan man lese i pressemeldingen.

QuietComfort Earbuds Triple Black (3)
QuietComfort Earbuds i Triple Black, altså svart. Foto: Bose

Den mest effektive støykanselleringen fra Bose noensinne

– Vi har brukt mye tid på å sikre at våre nye QuietComfort Earbuds er de mest effektive støykansellerende ørepluggene noensinne, sier Mehul Trivedi, Category Director for Bose wearable audio. – Men de har også fantastisk lydkvalitet og er en glede å bruke. Det er en uslåelig kombinasjon som gjør de industriledende innenfor sitt segment, slik en QuietComfort-modell skal være.

Les også Videoanmeldelse: Bose NCH 700 Med NCH 700 har Bose denne gang gjort sitt aller, aller … nest beste.

Støyreduksjonssystemet

For å fysisk blokkere uønskede lyder har QC Earbuds fått putene som Bose kaller StayHear Max. Disse skal gi en myk, men tett forsegling. Flere mikrofoner brukes for å registrere, måle og sende gjenværende støy til en egen elektronisk brikke, med en ny algoritme. Øreproppene lager et presist motsignal i løpet av en brøkdel av et millisekund. «På et øyeblikk vil nærliggende støy fra eksempelvis en durende kaffekvern oppleves på nivå med hviskelyder, mens surrende lyder fra motorer og industriarbeid vil nesten forsvinne.»

Justerbar støykansellering

QC Earbuds kommer med 11 ulike nivåer av støykansellering, slik at du kan velge selv hvor mye av den omkringliggende støyen du ønsker å stenge ute. Du kan stille inn og endre dine preferanser fortløpende – fra det laveste nivået der du kan høre på musikk og samtidig følge med på alt som skjer rundt deg, til full støykansellering, der du stenger ute alt.

QuietComfort CQ Earbuds Soapstone Case
QC Earbuds har 6 timer spilletid i proppene, 12 timer ekstra i etuiet. Foto: Bose

For musikk, filmer, podkaster og samtaler

QC Earbuds er skapt for underholdning, og Bose hevder selv at reproduksjonen av musikk ligger «så tett opp til originalinnspillingen som mulig». Bassen blir verken slank eller forvrengt, bare distinkt og tilstedeværende i alle volumnivåer, sier Bose. Avspilling av film, nyheter og podkaster skjer med klar og naturlig tale, uten elektronisk sus. Ved telefonsamtaler, skiller QC Earbuds stemmen din fra de rundt deg og demper støy fra vindkast, slik at det du sier blir mer forståelig for de i andre enden.

QC Earbuds: Batteritid og farger

QuietComfort Earbuds har 6 timers spilletid i selve proppene, og ytterligere 12 timer i batterietuiet. 18 timer til sammen. De har en matt finish og kommer i fargene svart (Triple Black) og hvit (Soapstone).

Sport Earbuds Triple Black (3)
Sport Earbuds (Triple Black). Foto: Bose

Bose Sport Earbuds – for den aktive

Bose mener at Sport Earbuds er «den ultimate treningspartneren». Med bedre lydkvalitet enn sine forgjengere, og de er omtrent halvparten så store. Og det er bra, for forgjengeren Soundsport Free fikk hard medfart i passformavdelingen.

Sport Earbuds skal derimot være gunstige til trening, både når det gjelder passform, komfort og kontroll. Blant annet med de nye StayHear Max-putene, som nærmest låser seg på plass i ørene, og «blir sittende enten du gjennomfører høy- eller lavintensitetsøkter – og uten at du vil oppleve plager.»

Sport Earbuds: Batteritid og farger

Sport Earbuds har opptil 5 timers batterilevetid per opplading, i tillegg til at batterietuiet gir opptil 10 timers ekstra avspillingstid.  De kommer i fargene svart (Triple Black), blå (Baltic Blue) og hvit (Glacier White).

Kompatibilitet, tilkobling og kontroller

De nye Bose QuietComfort Earbuds og Sport Earbuds er kompatible med både iOS-enheter, Android-enheter og innebygde taleassistenter. De bruker Bluetooth 5.1, som sammen med «den presist plasserte antennen og en ny dataoverføringsmetode sikrer jevn tilkobling». Begge modellene har IPX4-klassifisering for å tåle både svette og vann. De har knapper på huset som styrer kommandoer for musikk, samtaler, og gir tilgang til stemmeassistenten. Silikonpropper følger med i tre ulike størrelser. Flere funksjoner får du i Bose Music-appen.

Sport Earbuds Baltic Blue (2)
Bose Sport Earbuds har 5 timer i proppene, 10 timer ekstra i etuiet. Foto: Bose

Sport Earbuds og QC Earbuds: Pris og tilgjengelighet

Sport Earbuds og QC Earbuds koster henholdsvis 2099 og 2899 kroner. Begge er tilgjengelige i butikkene fra 5. oktober og kan forhåndsbestilles allerede nå.

bose.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Forbedret premiummodell fra Bowers & Wilkins

De beste hodetelefonene blir sandfarget

Bose QuietComfort Ultra: Boses nye flaggskip

Devialet Gemini II kan noe ikke andre ørepropper kan

Grisebillige ørepropper med støydemping

Shure Aonic 50 får spatial audio

Scroll to Top