Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Klassiker-oppfølger fra Bose er offisiell

Bedre støykansellering, samme lydkvalitet. De to viktigste stikkordene for Bose QuietComfort 45.

Skrevet av / 31.08.21 - 21:59
Klassiker-oppfølger fra Bose er offisiell

Da Bose lanserte de trådløse QuietComfort 35 for nøyaktig 5 år siden, var de et kvantesprang innenfor trådløse hodetelefoner. De hadde nemlig støykanselleringen fra de klasseledende – men kablede – QuietComfort 25, i en trådløs design. Spol frem til i dag, og markedet flommer over av trådløse, støykansellerende hodetelefoner. Men det er altså ikke lenger enn fem år siden at de nærmest ikke fantes i det hele tatt. QC35 satte konseptet på kartet en gang for alle.

Bose-klokkene var lenge ansett som de beste – også av oss. Men etter hvert fikk de stadig argere konkurrenter, og etter hvert ble de forbigått av både Sony, Sennheiser og flere. Da oppdateringen QC35 II kom, håpet vi at enten støydempingen eller lydkvaliteten hadde blitt enda bedre, men den gang ei. Det var kun stemmestyring som var blitt lagt til.

Gråbein tester Bose Noice Cancelling Headphones 700

 

Da så en ny toppmodell kom på markedet, nemlig Bose Noice Cancelling Headphones 700, så var det ingen direkte erstatter for QC35 II, som fortsatte på markedet. I stedet var NCH 700 noe dyrere og skulle anses som en ny toppmodell over QC35 II, med en mer strømlinjeformet design og sveipefunksjon på klokkene. Og med en mer lineær lyd, men med omtrent den samme støydempingen.

Bose QC45 TripleBlack_WhiteSmoke_Combo_RGB
Bose QuietComfort 45 kommer i fargene svart (Triple Black) og hvit (White Smoke). Foto: Bose

Legendens arvtaker

Nå får endelig QC35 II sin ekte arvtaker, når QuietComfort 45 står på trappene. Med samme design som sin forgjenger, og fysiske knapper for den som ikke liker å sveipe.

Les også Bose QuietComfort 35 II Bose har oppgradert markedets mest populære trådløse hodetelefon.

Bedre støykansellering

Det som er nytt siden QuietComfort 35 II er at de nye Bose QC45 har fått en forbedret støyreduksjon, med to ulike innstillinger.

Quiet-modus kombinerer mikrofoner innenfor og utenfor hodetelefonene, og sammen med en avansert digitalprosessor (DSP) brukes de til å registrere, måle og reagere på flere uønskede lyder i mellomtoneregisteret. Støy fra togkupeen, travle kontorlokaler og kafeer er typiske miljøer som nå skal undertrykkes mer effektivt.

Bose QC45 WhiteSmoke_8289_RGB
Foto: Bose

I Aware-modus skifter QC45 over til full gjennomhøring, hvor alt utenfra i stedet forsterkes. Vi loves at omgivelsene da vil høres «naturlig, klart og raskt», så man ikke trenger å ta av seg hodetelefonene for å ferdes i farlig trafikk, eller om man vil snakke med noen på den gammeldagse måten. Altså ikke gjennom telefonen…

Les også Bose har gjort sitt nest beste Med NCH 700 har Bose denne gang gjort sitt aller, aller … nest beste.

Apropos telefon, så loves vi at QC45 isolerer stemmen ved telefonsamtaler og videosamtaler, slik at den bæres klokkeklart frem til andre enden, mens bakgrunnsstøy «som en kaffekvern eller en gjøende hund» effektivt blokkeres ut.

Bose QuietComfort 45: Bedre støykansellering, samme lydkvalitet som før. Foto: Bose

Samme lyd som før

Lydkvaliteten fra QC35 har Bose valgt å ikke røre: «QuietComfort 45 opprettholder forgjengerens kjennetegn med fantastisk lyd, komfort og stabilitet hele dagen,» kan man lese i pressemeldingen. Det er et vågalt trekk, all den tid det er flere konkurrenter som lager mer vellydende hodetelefoner enn Bose.

Bedre batteritid og multipunkt

Batteritiden er noe forlenget på papiret, om enn moderat, fra 20 til 24 timer. Multipunktforbindelse med flere enheter samtidig er nå mulig takket være Bluetooth 5.1, og SimpleSync-funksjon gjør at det er enkelt å koble QC45 til en kompatibel Bose lydplanke.

QC45 lader selvsagt med USB-C der hvor forgjengerne brukte mikro-USB.

Bose QC45 QuietComfort 45 SPREAD2
Foto: Bose

QuietComfort 45: Pris og tilgjengelighet

Bose QuietComfort 45 kommer i butikkene den 30. september, men de kan bestilles allerede nå på bose.no. Prisen er 3.999 kroner, en tusenlapp mer enn du kan få «toppmodellen» NCH 700 for. Som vi vet har 700-ene mer lineær lyd og dessuten høyere maksimalt lydnivå enn QC35 II. Hvis QC45 låter likt QC35 II, så blir det muligens et tøft salg. Men om gjennomhøring (Aware mode) er viktig for deg, så må du ha QC45.

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top